Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Не знам какво ми е!Май полудявам!


Recommended Posts

Здравейте аз съм доста отчайващо момиче на 26.год...

Искам да споделя моя проблем какъв е от миналата година декември месец 2016 год се случи нещо много страно с мен сърцето ме стягаше имах постояно главоболие кръвното ми ряско падаше и се вдигаше истръпвало ми е тялото и се панирвам и започвам да испитвам страх,че ще умра ходих на кардиолог правих си кардиограма всичко ок беше,но се оказа,че всичко ми е на нервна исписаха ми Деанксит пих ги известно време уж се чувствах малко по-добре и в един момент нищо ми нямаше не испитвах тоя стрес тая паника не ми ставаше лошо нямах никакви проблеми единствено дето от време на време ми ставаше изнервено,но тук става т един месец пак се почна да ми е изнервено постояно да се карам с сапруга ми случвало се е и детенцето ми да ме дразни,а то е на 1.год и 2 месеца всяко дете си иска играта и т.н започвам едно стягане пак на сърцето пак истръпване на тялото да ме е страх да оставам сама страхме е да не умра само някакви негативни мисли в главата ми че превъртам и какво ли още не....Моля ви ако няко може да ми помогне да изляза от тази черна дупка и да живеея нормален живот ще съм много благодарна...

Линк към коментар
Share on other sites

Zdrawej... Освен хапчетата какво друго си опитвала .Търсила ли си начин да задържиш мислите си в друга посока , не в раздразнението .Така от няколко думи е трудно да се каже как ще ти е най лесно за справяне .Трябва разговор на живо с терапевт ... Не усещам да си много в дупката , както казваш . А общите препоръки са : редовна физическа работа на чист въздух или спорт ; сутрин при ставане 15 мин. приятни мисли за деня , семейството или общо за живота ; изхвърли всички възбуждащи храни от менюто за месец поне ....И на края , хиляди хора усещат същото както теб . За това огледай писаното във форума за паниката (ПА) , за страха .

пп   надявам се , че и ти , можеш да задържаш раздразнението и го насочваш към нещо полезно . Аз пускам прахосмукачката и бръмча , и се потя до като ми мине . Да ми стане хубаво от свежия вид на стаѝте .

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, отчайващо момиче!

Не намирам никаква логика в случващото се при теб..! - имаш прекрасен мъж, който носи на скандали; Имаш дете, а все още смяташ себе си за момиче, а не за жена; Никнейма ти е ~щастие~...

Може би в ежедневието си имаш някакъв стрес, за който не споменаваш? Например някакво негодувание или несбъднати планове; Тежка физическа работа или пък недоспиване, свързано с отглеждането на малкото дете? Или пък е дошло време да се замислиш и подредиш живота си по повод екзистенциалния въпрос, свързан със смъртта и умирането.

Какво е според теб обяснението на това, което ти се случва? Чела си другите теми и вече знаеш, че това е реакция на стрес. Какъв е стресът ти - свързан с минало събитие, проблем в настоящето или безпокойство за бъдещето?

Линк към коментар
Share on other sites

В 9/14/2017 at 22:43, ~happy~ каза:

Моля ви ако няко може да ми помогне да изляза от тази черна дупка и да живеея нормален живот ще съм много благодарна...

Тъй като сме писали мнооого по въпроса, ще се опитам да го обобщя и синтезирам в една добра и една лоша новина.

Добрата е, че това не е черна дупка, а светла пътека, по която животът те е бутнал да завървиш.

Черните дупки са спокойствието, рутината, безхаберието, липсата на мотив за мисъл, ригидността и куп други състояния, които нямат нищо общо с описаното от теб.

Лошата новина е, че никой, наистина никой не може да ти помогне. Това е лична работа на всеки човек. Да поработи за мотивация, смисъл и смелост и да се възползва от предоставената му от живота посока.

Нормален живот няма. Има интересен, развиващ се, надграждащ, изпълнен с рискове, победи и падения, динамика, трудности и моменти на пълен баланс и хармония /забележи казвам "моменти"/

Има и един друг живот - ригиден, скучен, сигурен без особени предизвикателства и без победи, без развитие и без моменти на щастие, хармония и баланс, а просто еднообразен, празен и СПОКОЕН.

Защо наблягам на последната дума тя е много погрешно използвана от хората. Свързват спокойствието със сигурността и непрекъснато я търсят, вкопчили са се в нея, а тя е просто болест. Ти си в това състояние, защото не търсиш здравето, а болестта.

"Болестта на сигурността.
Сигурността действала на любознателността като слънцето на Икаровите криле. Със сигурността идвала арогантността, с арогантността-слепотата, със слепотата - тъмнината, а с тъмнината - още повече сигурност." Е. Шафак

Помисли над това.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...