Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-4.12. - 10.12.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-4.12.2017г

Всичко, кoeтo става в целия космос, във всички планети и слънца, в целия живот, се отразява и в отделния човек. Той е един малък свят, в който се отразяват всички Божествени енергии. И колкото този свят е по-организиран, толкова енергиите, кoитo той отразява са по-висши. Вceки добър човек е добър пpoвoдник и упражнява своето добро влияние в пpиpoдaтa. Затова вceки човек има отговорност за изправянето на света, а последното зависи от неговата вътрешна сила, дали е организирал своя организъм, за да бъде един добър пpoвoдник.

Човекът - проводник и трансформатор на силите в природата

human-heart-space.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-5.12.2017г

Всяка мисъл, свалена от Божествения свят, претърпява две пречупвания: първо, минава през ангелския свят, а после, през човешкия свят. Тази е причината, поради която Божествените идеи понякога се изопачават. Колкото по високо е организиран човешкият ум, толкова по-вярно схваща идеите, които слизат от Божествения свят.

Извор на любовта

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-6.12.2017г

Когато невидимият свят е изпратил човека на земята, той предварително е начертал неговия път. За всеки човек е определена специална служба, която той трябва да свърши. За всеки човек е предвидена специална задача, която той трябва да реши. От правилното решаване и изпълняване на задачата и службата, която му е дадена, зависи да му се даде право да се ползва от богатствата и привилегиите на разумната природа, да бъде съработник с нейните разумни същества. Като работи правилно, човек ще се примири с противоречията в живота.

Придобиване на щастие

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-7.12.2017г

...Божията любов оставя човек свободен, да се развива сам, като му дава всички добри условия. За нашата работа се следи по плода, който ще получим – контролът е нашата съвест.

...Человек, който има Любов, е всесилен, непобедим.

Любовта

power.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-8.12.2017г

...не се стремете да разрешавате неразрешими въпроси, нито пък се отказвайте от разрешимите. Натъкнете ли се на някой неразрешим въпрос, благодарете, че има с какво да се занимавате в далечното бъдеще. Дойдете ли до някой разрешим въпрос, не казвайте, че не е ваша работа да се занимавате с него. Изследвайте причините и последствията, пред които се намирате, и благодарете, че ви е дадена възможност да разширите кръга на знанията си. ...Щом е дошъл на земята, човек трябва да учи, да се интересува от всичко. Което може да разреши, ще разреши; което не може да разреши, ще остави настрана, за далечното бъдеще.

Собственик-и-наемател

900_2003878HighRes.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-9.12.2017г

Мнозина се занимават с окултни науки, но всички не успяват. Защо? Те бързат много, искат по външен, по механически начин да придобият всичко. Това е невъзможно. Някой прочел нещо по алхимия и веднага иска да превръща неблагородните метали в благородни. Той не знае, че преди да придобие това изкуство отвън, трябва да го е придобил в себе си. Преди да борави с външни методи, той трябва да е придобил Любовта, т.е. онзи философски камък, който превръща неблагородното в благородно. ...Вътрешна алхимия е нужна на човека. Тя разполага с методи и правила, които не са писани в никоя книга. Те са писани в самия човек, както и във великата природа. Който знае този език, само той може да чете и да се ползва от тях.

Степени на съзнанието

5-imata-nai-veliki-alhimitsi-na-srednovekovieto-4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...