Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-15.1.-21.1.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-15.1.2018г

Като е дошъл на земята и се облякъл в материя, човек трябва да пази организма си, да има правилна обхода към него... Човек трябва да пази известен морал към тялото си... Приложението на морала започва от човешкото тяло и постепенно излиза навън, към същества, по-далечни и по-близки от него. Затова казваме, че както постъпва човек към себе си, така ще постъпва и към другите. Невъзможно е да бъдеш към себе си небрежен, а към другите внимателен.

Закони на доброто

38403166.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-16.1.2018г

Велика наука е да познава човек силите на своя организъм и да се справя с тях. В това отношение, окултната наука иде да улесни човечеството в неговия път. Астрологията, например, показва гамата, в която човек се движи, както и нейният основен тон. ...Вие трябва да изучавате планетите и техните влияния върху човека. Това трябва да става от любов. Човек трябва да обича слънцето, луната и звездите, за да ги изучава.

Основни мисли

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-17.1.2018г

Като изучавате науката за небесните светила, с нея заедно ще изучавате и свещените книги, които представят бъдещата култура на човечеството. Засега свещените книги са затворени за хората. Няма да мине много време и, тайните, които те крият в себе си, ще излязат на яве, ще станат достъпни, ако не за всички хора, поне за тези, които искрено се стремят към тях. За тази цел вие трябва да се приготвите, да разбирате тези тайни. Ако не можете да се ползувате от знанията, които днес имате бъдещите знания ще представят нещо по-мъчнодостъпно за умовете ви.

Основни мисли

images.jpg

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-18.1.2018г

Във всеки момент трябва да знаете две неща: дали изпълнявате вашата воля или Волята Божия. Ако сте готови да служите на Бога, Той може да трансформира живота ви.

Трансформиране на живота

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-19.1.2018г

Кои ще влязат в новата епоха, т.е. в бъдещия живот? – Тия, които служат на Любовта; тия, които служат на Мъдростта; тия, които служат на Истината. Тия, които служат на живота; тия, които служат на знанието; тия, които служат на свободата. Тия, които служат на движението; тия, които служат на учението; тия, които служат на работата – бъдещето е тяхно.

Реалности в живота

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-20.1.2018г

Съвременните хора преувеличават нещата, вследствие на което създават помежду си големи неприятности и страдания. Като знаете това, бъдете внимателни, първо проверявайте, каквото ще говорите, и после говорете. Не бързайте да съобщавате неща, които не сте проверили. С бързане работа не става. Важните въпроси с бързане не се решават.

Основни мисли

BrokenGlass.png

Link to comment
Share on other sites

Мисъл за деня-21.1.2018г

...Всяко нещо в света, което е допуснато, то си има своите добри страни.

Път на Божиите блага

winter-blizzard-566f38203df78ce161a7e6f0

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...