Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Търся психиатър


Recommended Posts

Здравейте,

Дори не знам откъде да започна, защото проблемът е много комплексен. 

От дете винаги съм била по-емоционална, но за жалост към 18-тата ми годишнина всичко започна да се влошава значително. Проблемът ми беше неглижиран години наред от родителите ми, отдавайки всичко на "особения ми характер". Тежки депресивни епизоди, в които с дни не мога да стана от леглото, получавам екзистенциални кризи, дереализация, необясним страх и ужас и т.н. 

За жалост на много ранна възраст се сблъсках с наркотиците, но в последната година започнах да прекалявам до степен в която никой нямаше идея как въобще съм жива. Чиста съм от известно време насам, но един път се подхлъзнах, почти фатално, след скандал с половинката ми. Мисля, че епизодите на дереализация започнаха да се появяват когато започнах да злоупотребявам. Също така пия много алкохол, напоследък не, но когато се случи, прекалявам и нещата не завършват добре. Имах хубава работа и я изгубих, защото често се успивах или отивах там под влиянието на какви ли не субстанции. Когато това се случи, нещата тръгнаха съвсем надолу. Наркотиците и нощния живот бяха всичко, което имах много дълго време.

Другият проблем е приятелят ми. Той е страхотен, подаде ми ръка в най-трудния ми момент, но аз все намирам проблем там, където няма и вдигам такива ужасни скандали, че съседите искат да ме изгонят от блока, в който живея. Апартаментът е на баща ми, те го уведомяват за всеки един скандал, за това, че крещя и плача с часове, хвърлям, чупя и т.н., той не иска нито да ме чуе, нито да ме види. Проявявам ужасяваща агресия - удрям приятеля ми, разбих стъклена бутилка в него един път, удрям го с всякакви предмети, а често основателна причина няма (а и да има, да посегнеш на някого е отвратително, особено на човека, с когото споделяш живота си). После се чувствам отвратително и ми се иска да ме остави веднъж завинаги, но той твърди, че това не съм аз и действията ми са в резултат на нелекуваните ми психически проблеми... и ме търпи безусловно. Ставайки дума за него, мисля че е редно да спомена за склонността ми да се "вкопчвам" в някого и да е обсебвам напълно от него. Не мисля, че мога просто да обичам хората, аз им ровя в миналото, държа им сметка за него, обсебвам се от бившите им партньори и заради това връзките ми никога не са се получавали. Но най-страшното е манията и обсесията от тези хора, които буквално ги ужасявам с държанието си. Особено когато съм в тежък период, тогава съм най-обсебваща. Бившият ми приятел ме остави заради това и тогава започна злоупотребата с наркотици, бях съсипана почти една година, а бяхме заедно не повече от месец. Бях се обсебила от този човек и не можех да мисля за нищо друго, преследвах го, дебнех го и т.н.... Сега всичко се повтаря със сегашния ми приятел. Не искам да изгубя и него. 

Преди години се опитах да сложа край на живота си, защото ми се бяха изсипали наведнъж куп гадости и не знаех как да се справя (гледайки назад, далеч съм нямала причина да си посягам на живота, но така съм се чувствала тогава). Нямам нито мотивация, нито сили да стана от леглото и да започна да си оправям живота. Обиколих доста специалисти, нито един от които не успя да ми помогне и след всеки път се чувствам все по-отчаяна, че някога нещо ще се промени. Губя близките си, защото повечето смятат, че аз съм си виновна и трябва да се "стегна", което не е така. Наистина се опитвам, но като че ли нямам контрол нито над гневните си изблици, нито над депресивните епизоди. Срам ме е от родителите ми, че постоянно ги разочаровам, срам ме е от съседите ми, които ме смятат за изрод, срам ме е и от приятеля ми, който търпи ежедневно психически и физически тормоз. Страх ме е, че ще се върна към предишния си начин на живот или накрая няма да издържа и отново ще си посегна на живота. Имам желание да се оправя, но не знам как. Понякога се оправям за момент и се успокоявам, след това обаче проблемът се завръща ударно. Мога да съм добре месеци наред, но появи ли се и най-малката спънка, изпадам в дупка. Моля ви, препоръчайте ми специалист в София който може да ми помогне. 

Редактирано от noirevee
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей !

Искрено вярвам и знам, че всичко ще се нареди положително за теб! Страхотно е, че си се насочила към психотерапия, тя наистина ще ти помогне и ще те научи, как да се справяш със спънките и да промениш своите възприятия.

Орлин Баев, Георги Балджиев, Андрей Филипов, Алексей Бъчев, работят в София.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...