Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Спиране на деанксит / deanxit


Recommended Posts

Здравейте, поради здравословен проблем преди 10 години ми изписаха деанксит. Понеже не ми пречеше и се чувстав добре си го взимах всеки ден. Декември месец, обаче поради някаква причина започна хапчето да ми идва много силно и силно ме успиваше и размазваше зрението до степен да не мога да работя. Тогава взех решение, че трябва да се спира, отидох да психиатър, направи ми схема за спиране, но поради това, че не можах да издръжам повече го спрях рязко. Това се случи преди 17 дни. От начало имаше симптоми на отнемането, които май продължават и сега, а именно, загуба на апаетит, болки в стомаха, сърцебиене, изтръпване на крайните и тн. Това лека по лека отшумя и стана поносимо и с помощта на метна, глог и валериан. Леко се поуспокоих, но сега главата ми е празна и като че ли съм в депресия, нищо не ми се прави и лежа по цял ден, получих и страхова невроза, да се возя и карам кола, също така, получавам и леки замайвания, също и зрението ми е малко размазано. Днес реших да взема една четвъртинка деанксит да видя как ще се почуствам, но явно, организма ми вече не го иска, реакцията беше страшна. Не ми се иска да ходя на друг психиатър, защото ще ме набутат с други антидепресанти, а като прочетох какви странични ефекти имат по новите направо ме хвана страх. 

Всички ме съветват, да намеря нещо което да ме радва да правя, но това ми най - големият проблем, по принцип съм програмист и сега главата ми е празна и виждането размазано и не мога да върша това което харесвам.

Какви съветите бихте могли да ми дадете за да се мотивирам и да продолея дупката от резкия спад на серотонина?

п.с. все още не се чувствам добре здравословно за да ходя да тичам или да ходя на йога. Тялото ми се чувства така, все едно ме е хванал грип.

Link to comment
Share on other sites

 Натоварване , за да се чувства човек добре (според мен ) е 3/4 км ежедневен крос. Това е по малко от половин час .Ако правиш някакви изпотяващи тренировки за 1 час(не по малко) , може и и да са 2/3 пъти седмично . Започва се ,ако можеш да тичаш ,по 20 мин тръс в коридора , който е прим. 4 м. .Или нещо друго , просто да си по няколко мин. изпотен .

Предполагам не си на легло .Много неща може и в къщи да се правят . Започваш от това което можеш и постепенно увеличаваш .Размахвай гири според възможностите .Клякане или тичане на място, разтягаи пружини . Определи си време през деня и го спазвай . Това създава воля .Без дългосрочни програми , за следващия ден или за няколко дена на пред (от начало) .

:)  Мотивът е искаш ли да останеш в това положение .

И се свържи с терапевт , заради хапчетата .Те са повече в съседната тема онлайн .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...