Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ирен


Recommended Posts

Здравейте, аз съм момиче на 16 години. Преди около 6 месеца се опитах да посегна на живота си и през последните 2-3 месеца състоянието ми беше доста стабилно. Но в последно време нещата се влошиха драстично, без някаква съществена причина. Предполагам, че причината е, че това "стабилно" състояние последните месеци се дължи на това, че съм положила големи усилия да се справям с нещата и да потискам лошите мисли, колкото и да ме притесняват. Но идва момент, в който всичко излиза наяве и то не по особено приятен начин.

Срамежлива съм откакто се помня, но изглежда, че с времето проблема се е задълбочил. Сега наподобява социална фобия и ужасно ниско самочувствие. Естествено, всичко това много лесно води до депресия, от която в последно време не мога да се измъкна. Всичко това ме кара да мисля, че истинският, същински проблем, изобщо не е изчезнал. Явно съм била събрала доста сила и кураж, за да се държа толкова време. Но силите ми са на свършване и се опасявам, че мога да посегна на живота си отново, нямам мотивация и интерес към нищо, едва се храня напоследък и наистина за пореден път не виждам смисъл да продължавам. Непоносимо е. Единствено прекрасните ми родители и малката ми сестра ми дават причина да искам да се справя с това. Няма да забравя как реагираха, когато опитах да се самоубия. Не заслужават да ме гледат толкова зле и да се притесняват. 

Много бих искала да започна да посещавам психотерапевт, защото виждам колко съм безсилна. Истината е, че аз съм най-лошия си враг. Не мога да се справя сама, колкото и да ми се иска. Затова много бих оценила препоръки за добър психотерапевт в София или в областта.

Link to comment
Share on other sites

Здравей Ирен, ти си непълнолетна и в този случай родителите ти следва да търсят помощ. Професионална такава може да получиш в Детска психиатрична клиника в София.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...