Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 26.2.-4.2.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-26.2.2018г

Обичай душата на всички хора. Бъди готов да се жертваш за човека безкористно. ...Истинският морал се заключава в следното: да не се препятства на Божественото. Дайте път на Божественото Начало в себе си. То определя отношенията ви към Бога. Който спазва този морал, няма грях.

Обич и знание

5579740605_full.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-27.2.2018г

 

Всички добри хора в света имат само една религия.

Обич и знание

Peoples-unity.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-28.2.2018г

Сърцето трябва да е олтар, а душата храм. Умът да бъде слуга при нозете на Господа, а духът да бъде готов да изпълни всичките благи разпореждания.

Събрание, водено от г-н Дънов

images-5.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-1.3.2018г

Белият цвят означава Чистота, при него има интензивен вътрешен живот.
Червеният цвят е врата, през която животът влиза.
Ако искаш вътрешно да работиш, тури белия цвят за основа.
Червеният цвят е проявление на един висш свят.

Краските

Основни тонове

Превръщане на цветовете

main.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 2.03.2018

Когато хората искат да запазят някоя истина от изопачаване, те я предават във форма на разказ, на роман, на легенда и т.н., обаче няма роман, няма разказ, няма приказки, митове или легенди, в които да се описват неверни факти – всичко, което поетите, романистите и писателите са писали, е вярно.

Най-високото място

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-3.3.2018г

Сега, именно, в тая епоха, българският народ има условия да стане културен, да пречисти своите сили и да се укрепи вътрешно. Той не се нуждае от пари, защото земята му е богата. Той не се нуждае и от чужди умове, защото умът е в него. Той не се нуждае и от чужди сърца да го топлят, защото животът е в него. Той не се нуждае от съветите на други да работи, защото по естество е работлив. Не отричам съдействието на други умове и сърца, но на ония, които искрено го обичат.

Бог е говорил

Picture-1039e.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за беседата , връзваща се до някъде , с днешната дата .Честване на освобождението !
 

Цитат

 

„Ние знаем, че на Мойсея Бог е говорил.” Мойсей е видимата, физичната страна на живота. Кой човек, който е бил в затвор, който е висял на въже, който е бит с тояга, не познава Мойсея? Навсякъде е Мойсей. Тоя Мойсей, на когото Бог е говорил, се среща навсякъде. На него Господ е говорил, но и той говори. Значи, когато Бог говори, и хората говорят. Всеки, който е пострадал от някого, казва: Аз познавам Мойсея, на когото Господ е говорил.

И добрите, и лошите хора любят; и честните, и нечестните любят. – Каква е разликата между едните и другите? Разликата е само в нашите умове, в нашата мисъл, според която приемаме, че едни хора са добри, а други – лоши.

„А този отде е, не знаем.” На името на Тоя неизвестен са построени в целия свят безброй храмове. Мъже и жени от целия свят се наричат християни – на Негово име. Едни се наричат баптисти, други съботяни, трети православни и т. н. Въпреки това, влезте, в сърцата на тия хора, да видите, дали вътре е написано името на Христа. Всички казват: „Мойсея познаваме, но Тоя отде е, не знаем.” Право казват евреите, че не познават Христа защото не можеш Да познаеш истината, докато не я опиташ. Учението на Христа, в широк смисъл, е учение на опита, но не на обикновения опит. Ще възразите: Ние познаваме Христа. – Вие познавате историческата сянка на Христа. Знаете, че някога се е родил човек – Христос, от еврейско произхождение. Чели сте Евангелието, познавате Христа, но и това познаване на Евангелието не е истинско. Вие познавате сянката на Евангелието. Ако мъжете и жените познаваха Христа и. Евангелието, домовете им щяха да бъдат другояче устроени.

Питам: Как си обяснявате стиха, в който Христос казва да любите враговете си? Как си обяснявате стиха, в който Христос казва: „Ако не се отречете от себе си, не можете да бъдете мои ученици”? Как си обяснявате стиха: „Който обича баща ги и майка си повече от мене, не е достоен да ме следва?” Как прилагате тия стихове?

Бог е говорил

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-4.3.2018г

Какво представя Христовото учение? То е Божествената книга, от която всеки може да чете. Аз всеки ден преглеждам тая книга. Някой казва, че се е разговарял с Христа. Възможно е това, но само оня може да се разговаря с Христа, който се е повдигнал на едно високо стъпало и се е очистил. ...Може да си учен по отношение на средата, която те обикаля, но не и по отношение на Христа. Твоята ученост не ти отваря път към Христа. Смирение е нужно на човека. ...Трябва да се учиш. Има учение за сърцето и учение за ума.

Отдайте Божието Богу

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...