Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 26.3.-1.4.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-26.3.2018

Мнозина се оплакват от неуспех в живота си. – Защо не успяват? – Защото движенията им не са ритмични. Те са лишени от музикалност и хармония. Природата не търпи никаква дисхармония в царството си. ...Който няма хармонични движения, носи лошите последствия на дисхармонията в себе си.

Гласът на душата

Like ×

    images.jpeg

    Редактирано от Донка
    Линк към коментар
    Share on other sites

    Мисъл за деня-27.3.2018г

    Светът е море. Който влиза в него, трябва да знае да плува, да пази равновесие и да не се смущава. Какъв смисъл има да казваш, че Бог е всемъдър, всеблаг и вселюбящ, а да си в постоянен страх и безпокойство?

    Гласът на душата

    victoria-sozopol-radost.jpg

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Мисъл за деня-28.3.2018г

    Човек е подобен на цветята. Когато слънцето изгрява, цветята се разтварят и растат. Щом залезе слънцето, те се затварят и скриват. Следователно, ако си лъч от изгряващото слънце, хората ще се отварят за тебе и ще ти се радват; ако си лъч от залязващото слънце, всички ще се крият от тебе.

    Гласът на душата

    cosmos1.jpg

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Мисъл за деня-29.3.2018г

    Хората се нуждаят от истински морал, който е един и за земята, и за небето. Молиш се на Бога, а същевременно отправяш лоши мисли и чувства към ближния си. Ти не виждаш това, не искаш да го признаеш, но разумните същества правят снимки на твоите външни и вътрешни прояви. Затова е казано, че няма нищо скрито – покрито в света. Един ден, като напуснеш земята, ще отидеш при разумните същества, и те ще ти покажат фотографии от живота ти на земята. Трябва ли да се извинявате, че и хората се отнасяли зле с вас? Нищо не ви извинява.

    Гласът на душата

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Мисъл за деня-30.3.2018г

    Често се запитвате, какво трябва да правите през живота си, за да се справяте с мъчнотиите си. – Слушайте гласа на душата си, която никога не се лъже. Ако си в противоречие и не знаеш, как да постъпиш, спри се за момент в себе си и драсни кибрит, да запалиш огъня на своя олтар. Огънят ще се запали, светлина ще се яви, и ти ще чуеш гласа на душата, който ще те упъти. Чуеш ли този глас, ти ще разрешиш противоречието си.

    Гласът на душата

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Благодаря!!

     

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Мисъл за деня-31.3.2018г

    Марта, Мария и Лазар представят ума, сърцето и волята на човека. Тези три принципа, съединени в едно, представят човека. Следователно, когато умът, сърцето и волята на човека работят едновременно, той може да бъде събуден. ...Това събуждане трябва да стане тихо, незабелязано, да не произведе никаква вътрешна тревога в човека. ...Това събуждане се отнася не само до Лазар, но до всички души.

    Да ида да го събудя

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Мисъл за деня 1 април 2018

    Не се ли пробуди у тебе съзнанието, възкресение няма. ...Това тяло, в което сега седиш, е един гроб. Следователно, ако ти като една пъпка се разпукнеш, ще цъфнеш и ще завържеш, ще образуваш новия плод. Нима с онези тела, с които сме заровени, с тях ще възкръснем? ...Не, друго нещо се подразбира. С други тела ще възкръснем. Ние подразбираме ония тела, за които се говори, че са храм на Бога живаго.

    И Петър го взе настрана

    Линк към коментар
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Гост
    Отговори в тази тема...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    ×
    ×
    • Добави...