Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 26.3.-1.4.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-26.3.2018

Мнозина се оплакват от неуспех в живота си. – Защо не успяват? – Защото движенията им не са ритмични. Те са лишени от музикалност и хармония. Природата не търпи никаква дисхармония в царството си. ...Който няма хармонични движения, носи лошите последствия на дисхармонията в себе си.

Гласът на душата

Like ×

  images.jpeg

  Edited by Донка
  Link to comment
  Share on other sites

  Мисъл за деня-27.3.2018г

  Светът е море. Който влиза в него, трябва да знае да плува, да пази равновесие и да не се смущава. Какъв смисъл има да казваш, че Бог е всемъдър, всеблаг и вселюбящ, а да си в постоянен страх и безпокойство?

  Гласът на душата

  victoria-sozopol-radost.jpg

  Link to comment
  Share on other sites

  Мисъл за деня-28.3.2018г

  Човек е подобен на цветята. Когато слънцето изгрява, цветята се разтварят и растат. Щом залезе слънцето, те се затварят и скриват. Следователно, ако си лъч от изгряващото слънце, хората ще се отварят за тебе и ще ти се радват; ако си лъч от залязващото слънце, всички ще се крият от тебе.

  Гласът на душата

  cosmos1.jpg

  Link to comment
  Share on other sites

  Мисъл за деня-29.3.2018г

  Хората се нуждаят от истински морал, който е един и за земята, и за небето. Молиш се на Бога, а същевременно отправяш лоши мисли и чувства към ближния си. Ти не виждаш това, не искаш да го признаеш, но разумните същества правят снимки на твоите външни и вътрешни прояви. Затова е казано, че няма нищо скрито – покрито в света. Един ден, като напуснеш земята, ще отидеш при разумните същества, и те ще ти покажат фотографии от живота ти на земята. Трябва ли да се извинявате, че и хората се отнасяли зле с вас? Нищо не ви извинява.

  Гласът на душата

  Link to comment
  Share on other sites

  Мисъл за деня-30.3.2018г

  Често се запитвате, какво трябва да правите през живота си, за да се справяте с мъчнотиите си. – Слушайте гласа на душата си, която никога не се лъже. Ако си в противоречие и не знаеш, как да постъпиш, спри се за момент в себе си и драсни кибрит, да запалиш огъня на своя олтар. Огънят ще се запали, светлина ще се яви, и ти ще чуеш гласа на душата, който ще те упъти. Чуеш ли този глас, ти ще разрешиш противоречието си.

  Гласът на душата

  Link to comment
  Share on other sites

  Мисъл за деня-31.3.2018г

  Марта, Мария и Лазар представят ума, сърцето и волята на човека. Тези три принципа, съединени в едно, представят човека. Следователно, когато умът, сърцето и волята на човека работят едновременно, той може да бъде събуден. ...Това събуждане трябва да стане тихо, незабелязано, да не произведе никаква вътрешна тревога в човека. ...Това събуждане се отнася не само до Лазар, но до всички души.

  Да ида да го събудя

  Link to comment
  Share on other sites

  Мисъл за деня 1 април 2018

  Не се ли пробуди у тебе съзнанието, възкресение няма. ...Това тяло, в което сега седиш, е един гроб. Следователно, ако ти като една пъпка се разпукнеш, ще цъфнеш и ще завържеш, ще образуваш новия плод. Нима с онези тела, с които сме заровени, с тях ще възкръснем? ...Не, друго нещо се подразбира. С други тела ще възкръснем. Ние подразбираме ония тела, за които се говори, че са храм на Бога живаго.

  И Петър го взе настрана

  Link to comment
  Share on other sites

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Reply to this topic...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

   Share

  ×
  ×
  • Create New...