Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-4.6.-10.6.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-4.6.2018г

Човек дохожда много пъти на земята, а не само един път. – Колко пъти дохожда? – Колкото пъти иска – от него зависи. Обикновеният човек се преражда на всеки 45 години. Ако той слиза на земята да се учи, разумните същества му определят, в кое семейство ще се роди. Той няма свободен избор. Ако човек идва на земята съзнателно, да помага на хората, той има свободен избор, да се роди, дето иска. Колкото по-напреднал е човек в развитието си, толкова по-голяма свобода има при слизането си на земята. Гениалните хора и светиите идат рядко на земята, когато човечеството отбелязва епоха в своя живот. Великите Учители пък идат на земята през всеки две хиляди години. Те внасят голямо преобразование в човешкия живот.

 Извор на любовта 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-5.6.2018г

Свещена книга е Библията, но друг е истинският оригинал. Това е Библията на Божествения свят, в която е изразен целокупният живот. От нея излизат и духовната, и физическата Библии като копия, т. е. отражения на живота. Божествената Библия се чете само от гениални хора и светии. Те правят преводи от нея и ги дават на хората, да се учат от тях.

 Извор на любовта 

bible.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-6.6.2018г

Всяка мисъл, свалена от Божествения свят, претърпява две пречупвания: първо, минава през ангелския свят, а после, през човешкия свят. Тази е причината, поради която Божествените идеи понякога се изопачават. Колкото по високо е организиран човешкият ум, толкова по-вярно схваща идеите, които слизат от Божествения свят. Какво, в същност, представя Божественият свят? Той е толкова красив, че с никакво перо не може да се опише. Само за миг се отваря той за обикновения човек и пак се затваря.

 Извор на любовта 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-7.6.2018г

Използвайте условията в сегашния живот, за да развивате дарбите и способностите си. ...Свързвай се с разумни и възвишени същества, да възприемеш нещо от тях. На по-нискостоящите от тебе ти ще дадеш нещо. Това значи правилна обмяна между хората. Отгоре ще приемаш, надолу ще даваш. Докато хората не отправят ума си към Божествения свят, отдето ще възприемат, те не могат да разчитат на никаква култура. Културата се предава от висшия към нисшия свят и от нисшия към по-нисшия. Умът, сърцето и душата са проводници на благата, дарбите и способностите, които идат от възвишения свят.

 Извор на любовта 

2_04_10_17_5_04_07.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-8.6.2018г

Който иска да се освободи от лошите мисли, които минават през ума му, нека се заеме с четенето и изучаването на Библията от любов, а не по задължение, докато тази книга започне да прониква в съзнанието му, и един ден всички светли и възвишени мисли изникнат от него, като хубави, доброкачествени семена.

Четирите кръга

index.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-9.6.2018г

Някой прочете един път  Библията и мисли, че много нещо направил. Не, Библията не е обикновена  книга, така просто написана. Тя има една особена страна, която трябва да  се разбере. Тя има една жива страна в себе си. ...Направете един опит да проверите дали  провидението се грижи за вас, дали Бог се грижи за вас, дали животът има  смисъл. ...Идете при един болен и кажете: Господи, ако  е писано така, нека този болен да оздравее. И ще видите, че след два,  три деня този болен е здрав.

Един от дванадесетте

sick-teddy-bear.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-10.6.2018г

Всички животни, растения, насекоми, пеперуди, са символ на нещо Божествено. ...Жива е природата. Бог говори чрез нея и поучава хората. ...Велика е книгата на живота, велик е нейният език. Всяка тревица, всяка буболечица е буква на този език. Съчетавайте буквите на природата в срички, сричките – в думи, думите – в цели изречения, за да съставите великите мисли на живота. Поставете любовта и истината за основа на вечния живот, а мъдростта – за украса! ...Само така ще възприемете и приложите Христовото учение, ехото на което се носи в цялата природа и я оживява и одухотворява. 

Великите условия на живота

orange_macro_nature_animal_animals_canon_bug_insect-505528.jpg!d.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...