Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-11.6.-17.6.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-11.6.2018г

Сега човек трябва да се заеме с възпитанието на своята плът, а не на своето тяло. Тялото не се възпитава, то е по-умно от човека. Клетките също са по-умни от господаря си. Това, което хората наричат плът, представлява безброй желания, които могат да се уподобят на обикновените семенца, попаднали в някоя почва. Желанията на плътта нищо не ползват човека, те трябва само да се обуздават. ...Вие трябва да познавате своето тяло заедно с всичко, което е вложено в него; вие трябва да познавате вашите мисли и чувства, без които не можете.

Пътят на желанията

event_58200.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-12.6.2018г

В тялото обитава от време на време душата. Тя създава етерната обвивка на тялото. Когато се говори за мисли, за чувства и за действия, ние подразбираме, че между тях непременно трябва да съществува вътрешна връзка, вътрешна хармония. Това е необходимо във вашия живот, ако искате да придобиете знания. Нямате ли вътрешна хармония в себе си, колкото и каквито знания да придобивате, ще ги забравяте.

Пътят на желанията

lucid_dream_by_arefin03-d7oy7zj.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-13.6.2018г

Питам: Защо сте дошли на земята? Да учите. Земята не е място за щастие, но за учение. Земята е велика школа на живота.

Пътят на желанията

pamela-soul.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.6.2018г

Когато искаме да придобием известни блага, трябва да имаме доблест да понесем всички страдания. Когато искаме да намерим Божественото знание, ще напуснем домовете си, гори и планини ще преминем, само да Го придобием. Непреодолима жажда трябва да изпитва човек, когато търси Божественото знание. Никаква спънка в живота му не трябва да го обезсърчи, никаква мъчнотия не трябва да го спре в пътя му.

Пътят на желанията

mountain-climbing4-.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря . До сега нямах яснота за естеството на плътта .

Цитат

Сега човек трябва да се заеме с възпитанието на своята плът, а не на своето тяло. Тялото не се възпитава, то е по-умно от човека. Клетките също са по-умни от господаря си. Това, което хората наричат плът, представлява безброй желания, които могат да се уподобят на обикновените семенца, попаднали в някоя почва. Желанията на плътта нищо не ползват човека, те трябва само да се обуздават. Щом знаете това, вие трябва да разчитате на тялото си, а не на плътта си. Вие трябва да познавате своето тяло заедно с всичко, което е вложено в него; вие трябва да познавате вашите мисли и чувства, без които не можете. Пътят на желанията

 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.6.2018г

Истинското знание подразбира познаване на законите и принципите на великия живот, а не знание на образи и на форми. Знае ли принципите на нещата, човек може да произведе техните образи. Задачата на човека е да се домогне до онази положителна наука, която има приложение във всички области на живота.

Представа за трите свята

мек строител a.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-16.6.2018г

По някой път вие мислите, че и природата е точно като вас своенравна, каквото ѝ скимне, това прави. Тя нещата ги е направила много разумно. ...На всяко същество дава толкоз, колкото му трябва. ...Външната форма на човека е копие на деятелността на миналата работа. Сега както работи, тя му туря една нова форма. Сега каквото работи, един ден ще има резултатите. ...Тя няма лично неприятни чувства към когото и да е. Но тя обича съществата да бъдат прилежни.

Налягане и напрежение

майката-природа-беше-в-творческо-наст.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.6.2018г

Природата е тяло на Бога, проявление на Бога.

Отговори на зададени въпроси

 

tumblr_inline_nch298OYvy1snppu2.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...