Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ тревожност депресия шезофрения Незнам къде се намирам


Recommended Posts

Здравейте на 27 години съм преди време имах проблеми с паник атаки посетих психиятър и с 2 години борба успях да се оправя докторът ми каза че вече съм дабре и поетапно спряхме всички хапчета почнах да спортувам всичко варвеше добре бях щастлив
И естествено всичко се сгрумоляса след като имах много проблеми и нерви на работното място 

положението е следното имам желание да оправя живота си искъм да го подредя знам какво трябва да направя но немога имам постоянни страхове да не се изложа

да не стана за смях постоянно ме е страх че не съм достатъчно добър а реално знам че мога да се справям но този страх ме кара понякога чак да треперя и да се държа странно вече даже ме е страх да ходя на работа или до магазина да не започна да се тревожа и да треперя  и хората да не ме помислят откачен .Най големия ми страх е от болестта шизофрения от която майка ми е болна и видях как тази болест разсипа цялото ни семейство страх ме е и аз да не съм луд.от това ме е било страх целия ми живот.Отвсякъде живота ме учука вече нямам никакви сили да водя тези борби с тея психо шибани простотии.Сам се оправям нямам помощ от никъде.Незнам къде се намирам изобщо изобщо не съм в реалността толкова много съм блокирал че немога даже да мисля все едно съм някой бавноразвиващ като цяло съм много отнесен от вихъра и   доста често стоя и гледам в една точка.
Вече незнам какво да направя че да се оправя аз не бях този човек !Моля ви дайте ми съвети искъм да съм себе си отново

Редактирано от kristian14
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Кристиян! 

преди 2 часа, kristian14 каза:

посетих психиятър и с 2 години борба успях да се оправя

Психиатърът и медикаментите не са твоят отговор. Единственият път е психотерапия, стига да си мотивиран за качествена промяна. 

Страхът от провал е много често срещан при силно тревожни хора. За да се справиш с него, е нужно да СИ В ПРОВАЛА - да ПРИЕМЕЛ, че можеш да не се справиш, че могат да ти се подиграват. Какво ако?! 

Отговори си на следните въпроси:

Какво ще стане, ако се изложа на публично място? 

Какво ще стане, ако някой ми се присмее, подиграе? 

Какво ще стане, ако бъда отхвърлен - от жена, от приятел, познат? 

Имаш работа по приемане на провала - него го има в живота НА ВСЕКИ, независимо как изглежда "отстрани". 

Не си луд и не си болен. Тревожен и страхлив си и се връзваш на страховете, режисирани от собствения ти ум. 

Оплел си се Сам бая, вярно е, но с добър терапевт, ще излезеш много силен, същински силен и смел от това състояние, намерил своя вътрешен център, който няма да има нужда от чуждата валидация и оценка. 

Успех! 

Линк към коментар
Share on other sites

" Не съм достатъчно добър" до тук добре, това е така и аз не съм ДОСТАТЪЧНО добра, виж просто добра сигурно съм, но ДОСТАТЪЧНО това вече е чужд критерий, който никога няма да изпълня. Т.е. за едни ще съм перфектна, за други ще съм пълен провал, а за себе си ..... зависи от самооценката ми. Ако тя е стабилна ще съм си достатъчно добра, ако не е ще се лашкам насам - натам от чуждите мнения и гледни точки. 

Ако не намирам сигурност в отношението към себе си, съм обречена на доживотен тормоз - да очаквам отношението на другите към мен да определи кой съм. Естествено очакването поражда страхове, а те..... те могат да бъдат уникални в своето разнообразие.  За да се справиш, трябва да тръгнем в обратна посока от тази, която задаваш.

Твоят въпрос - как да се отърва от този страх? За да си отговориш на този въпрос проследи предните изречения наобратно. - Страхът е плод на Очакването, Очакването е следствие на Несигурността, Несигурността идва от ниската Самооценка. Тя защо се е случила е вече въпрос, който изисква разговор. И от тук започва всичко.

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...