Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Специалист във Варна


Recommended Posts

Здравейте,

Нуждая се от специалист - психотерапевт или невролог във Варна. От 25 години страдам от припадъци, които не са диагностицирани като епилепсия, а по-скоро като вегетативна дистония. Хипотоничка съм (90-60мм са ми нормалните граници), но не страдам от ПА или ПР, напротив - считам се за стабилна и уравновесена жена, майка, съпруга, с добра кариера. Обаче, проблемите с припадъците продължават вече толкова години, а през последните няколко забелязах, че когато си помисля за тях, тутакси ми се случва (губя и съзнание, което е доста тежко за околните). Затова стигнах до генералния извод, че ми трябва психотерапевт. Моля да ми препоръчате такъв специалист във Варна.

Предварително благодаря!

Link to comment
Share on other sites

Къде най-често се случват и кога, освен при помисляне за тях? Като сте сама случват ли се? 

Link to comment
Share on other sites

Случват се обикновено след ставане сутрин, няма значение дали съм сама или не. Има и редица допълнителни фактори, които вероятно имат роля, но е трудно да се докаже - напр. недоспиване, нераздвижване, цикъл/овулация, среща с вирус (не се разболявам, а директно падам), превъзбуденост през последните дни и т.н. По принцип се случват 3-4 пъти годишно - свличам се на земята, изцяло в безсъзнание, треса се, прехапвам си езика, след около минута-две идвам на себе си без какъвто и да било спомен или предизвестие за случилото се, трябват ми 10-тина минути да си възстановя паметта и ...това е, все едно не се е случвало, като изключим, че ме боли езика от ухапванията и през този ден повечко ми се спи. Правили са ми безброй ЕЕГ, скенер, ЯМР, но на никое не е установено епилептично огнище. Вземала съм Депакин, но за кратко и без особен ефект. 

Както споменах, през последните няколко години осъзнах, че до някъде може би и ми е вменено, затова започнах да се самонаблюдавам и установих, че ако си помисля например "Ех, че отдавна не ми се е случвало да припадна" (както го направих завчера), на другата сутрин - веднага като по поръчка. Но и предишния път беше по подобен начин - тогава си помислих: "Дано да не ми се случва скоро", при което на другия ден паднах. Ето затова смятам, че трябва да взема мерки на психологично ниво. Готова съм да работя, за да преодолея проблема!

Link to comment
Share on other sites

Вероятно е комбинация от ниското кръвно и психичен механизъм, да. Аз бих ви карал да общувате с припадането и около него нон стоп, докато така свикнете с межднинните етапи с присъствие на съзнанието, че вече да не е припадане, а овладяно разширение на ума, медитация. Пзсихотелесна работа, дишане, дервишко въртене, хипнотерапия, на фона на цялостно себеразбиране и себепознание, разбира се. Просто е нужно да излезете от установената "въртележка" мисъл -> чувство -> телесна реакция -> припадане. Във Варна колежка, която може да помогне качествено в тази посока, е Диляна Колева - има сайт. Успехи!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...