Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Златина


Recommended Posts

Здравейте, обръщам се към Др Първанов, Орлин Баев и др които помагат тук. Синът ми е на 22г и има ОКР или нещо подобно. Търся добър психотерапевт във Варна, който работи по това заболяване, съвет от Вас!! Всеки терапевт, който посещаване, ни насочва към психиатър, а синът ми е много млад, и си работи. Няма натрапливи мисли, мъчат го по скоро компулсии - непрекъснато пипане и намесване на предмети около него, миене на ръце, странни движения в различни посоки. Пил Е ЗОЛОФТ нередовно, оплаква се че му затъмнява мисленето и дразни стомаха. Моля за помощ, не знам дали терапевтите просто гледат да ме оскубят или могат наистина да помогнат! 

Link to comment
Share on other sites

Във Варна: Диляна, която също пише тук. За терапията - не е добра идея вие да търсите терапевт и вие да плащате. Аз не бих приемал такъв случай. Ако сам желае, нека отделя от собствените си пари - така мотивацията му би била реално проверена и силна. 

Link to comment
Share on other sites

Да, разбирам какво искате да кажете, обаче... Момчето живее с нас, имам и малък син на 10год. Не знам дали е от ОКР, обаче В. Е доста агресивен, псуващ, адски негативен. Всичко му стяга, не иска да носи бельо и чорапи, носи доста широки дрехи, не може да си намери подходяща чанта за работа, все нещо не му е наред. Губи си ключовете, парите... Какво мога да направя, опитвам всичко, само и само да го убедя да ходи на психолог /психиатър. Не св издържа, изнврвени сме и трудно го търпим. 

Link to comment
Share on other sites

Обичайте го. Обичането има мека, приемаща и твърда, поставяща граници страна. Има живеене под наем с още едно-две момчета, споделящи наема, или още по-добре, с приятелка. При прекаленото ви настояване за психотерапия би се оказало, че заявка за такава имате вие,а не той. Тоест, казала сте му - повтарянето и настояването вече го връщат в позицията на хлапе, което не помага. Мъж е - ако иска психотерапия той, е нужно желанието му да намери начин да си я позволи, осъзнавайки важността ѝ. Тогава би работила десетки пъти по-ефективно. Може пък Диляна да мисли различно - просто моята позиция е такава. Тъй като ви насочих към нея, общувайте. Когато го види лично, тя ще прецени и какво точно е състоянието и какво да се прави. Успехи!

Edited by Орлин Баев
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...