Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Високо кръвно , тревожност и сърцебиене


Recommended Posts

Здравейте  ! Имам една по - особена молба за съвет от вас , ако може някой от вас да ми даде един безплатен съвет ще му бъда много благодарен . И така преди 2 седмици изведнъж към 1.30 - 2. 00 през ноща (имах работа и трябваше да я свърша ), лицето ми почервеня цялото все едно съм се пекъл на слънцето , и реших да си премеря на шега кръвното . Оказа се 160 на 90 нещо такова , и като видях стойностите направо се втрещих и ме обвзе паника и в аптечката намерих един хлофадон и глътнах половин хапче . И после когато пак го измерих въобще не беше паднало , даже се беше покачило от страха може би и извиках линейка . Чаках буквално на входа екипа на бърза помощ , когато фелдшера ми измери кръвно 170 и малко се забави с кардиограмата която се оказа нормална , следващото измерване кръвното ми беше вече под 140 . Искам да уточня че тогава нито ми се виеше свят нито ме болеше глава нито имах други обезпокоителни симптоми. Бих искал да уточня че , през ден изпивах по половин литър кафе до инфарктната нощ . И така през следващите дни се започна едно лудо мерене на кръвно и ужасен страх че по нощите то ще бъде високо и то реално си беше високо , все 150 , 160 и на горе . Освен това имах и друга симптоматика : болки в ръцете , чувство за дърпане и стягане сякаш на вените , болки в гърба и кръста ту в ляво ту в дясно , и най най - вече ужасното сърцебиене което е почти перманентно и дори го усещам в областта на корема как вибрира . Също така по нощите имах и треперене на ръцете и тремор в единия крак и то в легнало положение . Да не говорим за силно учестеният пулс , който през ноща беше над 100 удара в минута .И сега за да заспя през ноща пия задължително един лексотан , иначе няма сън , сърцето ми бие лудо , не мога да заспя . От няма и нищо при някаква емоционално-психическа възбуда започва силно да ми бие сърцето и почервенявам , особено ако се намирам в топла стая .  Все едно лицето ми е изгоряло от слънцето и дори имам чувството че имам температура , но когато де факто я премеря се оказва че нямам . Отидох на кардиолог силно притеснен и разтревожен , когато за 1 път ми го премери кръвното , то беше 145 а след прегледа стана 130 . И кардиоложката допусна че е нещо на нервна почва , въпреки това ми изписа бетаблокери . Но сърцебиенето и нощният силен пулс си останаха . Моля за съвет , нужно ли е да се консултирам с невролог или психиатър , и мислите ли че това ми състояние с моето лабилно кръвно се дължи на неврологично или психиатрично заболяване ? Ще бъда искрено благодарен ако получа адекватни съвети .

Линк към коментар
Share on other sites

Смяташ ли, че се грижиш за себе си, спокойствието си, здравето си ? Спортуваш ли, излизаш ли, забавляваш ли се? Хубаво ли ти е на душата като се събудиш сутрин, с усмивка ли е ? Работиш ли това, което искаш ? Обичаш ли работата си ?

Тези въпроси са подвъпроси на главния такъв : Отнасяш ли се със себе си, така както искаш другите да се отнасят с теб ?

Много въпроси, напиши отговорите на един лист и ги виж, погледни над тях :) После пиши отново и ще коментираме, ако искаш - сподели и с нас.

Василена

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...