Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Калоян


Recommended Posts

Здравейте! 

От скоро медитирам, дишам дълбоко също - пълно йогийско, харесват ми постиженията на Вим Хоф.

Имам въпрос за медитацията, правя майндфулнес випасана медитация, просто се концентрирам в ноздрите ми и не съдя нищо ,просто очаквам да отмине ако е лошо и не се привързвам ако е хубаво.

Обаче днес, по време на медитацията  ми се появи един сюжет, "как майка ми умира, аз съм свит на кълбо от тъга и т.н."..

Имам 2 въпроса... Как работи закона за привличането тук ? (Мислите по време на медитация) Може ли, защото са ми по бавни мозъчните вълни, да стане наистина нещо с майка ми? Това ми е голям страх. 

Логичния ми мозък казва следното "Аз мога по време на медитацията да си представям абсолютно всеки как умира и т.н., това не значи че ще стане.

Също искам да кажа, че имам лека форма на ОКР (когато не съм стресиран е лека), справям се сам, за сега.

Другия ми въпрос е: как да се справям със самите негативни ситуации, които ми изникнат, особено такива свързани със смърт на близък, че са страшни? (пак по време на медитация, нали мозъчните вълни се забавят?)

И възможно ли е да се предизвика нещо , както с метода Силва, например?

Може ли по- подробно обяснение, за да си продължа спокойно практиката?

г-н Баев, г-н Първанов, включете се 8-)

Благодаря ви!

 

Edited by ChangeYourLife
Link to comment
Share on other sites

Наистина трябва да говориш със специалистите но те си имат раздели, тук в този дали ще им направи впечатление този твой пост.

Иначе лично на мен от дете ми стои в главата един цитат от Дейвид Лорънс:

"Няма същество от дивата природа, което себе си да съжалява. Птицата пада от клона премръзнала, без капка жалост към самата себе си!"

Много по-трудно е когато става обаче въпрос за близки обичани хора и приемането на тяхната смърт. Но от личен опит знам, че Бог ни изправя пред най-големите ни страхове. Идеята е да ги преодолеем. Така че, това което си постигнал в медитация за мен е нещо положително, защото си все още в състояние да го контролираш. Иначе процес поставен сам на себе си върви към хаос, може да докосне емоции и чувства, които "да те сринат". Мъката и страданието да станат толкова големи, че да доведат до блокаж към всякаква друга форма на изживяване.

Имал ли си някакъв повод да си помислиш, че в дадена ситуация майка ти може да умре? Реално в този момент да си се много уплашил? Защото точно там може да е "блокажа". Тогава трябва да преразгледаш тази ситуация и да я "пренапишеш".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...