Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Теза


Recommended Posts

Една бърза консултация с вас не ми се обеснява в какви психо състояния съм изпадал но нещата които съм мислил докато съм бил там се чудя дали всъщност не са доста логични като мислех че имам шизофрения развивах страшни теории и една от тях в последствие се оказа реална а тя беше че хората от селата са много по малко склонни към шизофрения защото те живеят с постоянна мисъл за следващия ден и постоянно мозака им се упражнява с вечните занимания от селския живот винаги има какво да се направи , поправи и др. 

нали това си бяха мои теории после като четох за шизофренията което беше и грешка защото изпадах в огромни страхове не искам и да се сещам но имало такива изследвания на учени които са установили че хората от селата са с най нисък процент на шизофрения 

 

а следващата ми теория която ми се върти в главата е интернета и по точно опцията на почти всички сайтове да следят какво гледаш за да знае компютъра какви реклами и видео клипове да ти пуска например  в ютуб да ти предлага клипове според твоите харесвания и се питам дали това всъщност не е много вредно за хората които имат проблеми с психиката на практика мозъка ти като си под различни форми на стрес в опасни нива е свикнал на един начин на живот гледаш дадени клипове дадени неща които всъщност започват да се повтарят и повтарят и измъкването от цялостната ситуация става още по трудна и трудна докато не спреш да се ровиш в интернет а да започнеш да правиш нещо да излезеш от това състояние като спорт или някакво друго занимание но за мен най добрия вариант е спорт 

не мога да обясня точно идеята ми много ми е трудно да го напиша тук така че да е последователно  и да хванете логиката  

Линк към коментар
Share on other sites

Ако осъзнаеш, че дълбоко в себе си вярваш, че си повече от другите и заслужаваш повече от това, което ти се случва, ще видиш как сам си ,,създаваш" проблемите.

Спортът не е единствено за ,,самобичуване". Дал си си го като решение, но го комбинирай и с "вътрешна работа", за да не си остане само физическо усилие.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравей . hurtled

Цитат

че хората от селата са много по малко склонни към шизофрения защото те живеят с постоянна мисъл за следващия ден и постоянно мозака им се упражнява с вечните занимания от селския живот винаги има какво да се направи , поправи и др.

За шизофренията , не ми се говори . Но  тук има нещо и то е начина на мислене . Практичноста , ангажираноста на ума с непосредствените задачи . Най вече липсва склоноста за фантазиране , задълбаването в илюзийте . Често проблемите изникват когато има емоционални натрупвания следствие необработени стресови случки . А това се става , когато липсва този ,,селски" :) навик на ума да пресява информацията , според практичноста на ежедневния бит .

Цитат

не ми се обяснява в какви психо състояния съм изпадал

Предполагам , като всеки , зацикляш в неприятни емоционални състояния . Изхода е в създаване и затвърждаване навика да насочваш мисленето в желана посока . Както и kipenzov ти казва , не става без работа .

п.п.   Ето подходящ цитат от една беседа :

Цитат

Сега на въпроса: За мене важи това, което вие може да направите. Спрете се върху онова, което ви е дадено, и което в дадения момент можете да направите. Има един закон, който е проверен от хиляди години насам. Този закон е следния: Никога не допускай една отрицателна мисъл да взема връх в твоето съзнание. По никой начин не допускайте такава мисъл. Дойде някой при вас и казва: Знаеш ли, че баща ти е умрял? – Остави тази мисъл настрана. Дойде друг, казва: Знаеш ли, че еди-коя си банка е пропаднала? – Остави тази мисъл настрана! Дойде друг, казва: Знаеш ли, че ти си уволнен? – Остави тази мисъл настрана! Ако пък наистина си уволнен, трябва да знаеш, че си в един човешки порядък. Значи хората те назначили като учител и те ще те уволнят като учител. Назначили те като управител и те ще те уволнят като управител. Или, назначили те като министър и те ще те уволнят като министър Обаче, това, за което си поставен от природата, никой не може от там да те уволни. Целият свят да се събере, да те уволни, никой не може да те уволни. Никой не може да уволни човека от онази му работа, на която природата го е назначила. Това трябва да влезе като правило, като закон във вашия живот.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Разумният_домостроител

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...