Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво да очаквам от терапията?


Лола

Recommended Posts

От около два месеца посещавам терапевт, потърсих го заради ситуация с партньора, с която не мога да се спарвя сама. Срещаме се периодично, разговаряме по спонтанно възникнали теми, но аз се чувстам все по-объркана и потисната. Как да разбера дали този е "моят" терапевт?  Може би имам някакви очаквания, които пречат да се отпусна?  Какво всъщност представлява терапията?!

Редактирано от Лола
Линк към коментар
Share on other sites

Трябва да споделиш тези мисли с психотерапевта си и въз основа на отговорите му, да прецениш, ще  го посещаваш ли повече.Ние, не може да ти дадем адекватен отговор.

Линк към коментар
Share on other sites

Струва ми се, че задавате непосилни за отговаряне твърде общи въпроси. Пишете за своята заявка в терапията, каквато е тя според Вас, но каква е наистина, това се разбира същински в процеса. 

Освен това има много различни психотерапевтични подходи, а още повече - всеки терапевт присъства в терапията като себе си. Тоест личността му и собствените му умения са от голямо значение. Така че въпросът Ви е подобен на този: "Ходя на лекар, защото имам проблеми с гръбнака (примерно), какво да очаквам? Какво е да се ходи на лекар?" 

Разбирам, че сте объркана и търсите яснота, но това трябва да обсъдите със своя терапевт. Никой друг не може да отговори как мисли и планира да работи той с Вас. 

Мога да Ви насоча към един въпрос, на който да отговорите за себе си - дали тази липса на сигурност и доверие, които се разпознават във въпросите Ви, не са пряко свързани със затрудненията, които изпитвате във взаимоотношенията си? Както с терапевта, така и с партньора си. 

Успех! 

Линк към коментар
Share on other sites

Това, което се случва в процеса на терапия е отражение на психодинамиката, която се случва във връзката ви. И лично според мен това е лечебно. Вече от вас зависи дали ще успеете да се задържите в терапевтични процес, защото вторичните ползи обикновено са не леки са преодоляване. Но каквото и да направите то ще ви промени в една или в друга насока. Как да разбера дали това е моят терапевт ми звучи, като как да разбера дали това е моят мъж... Разбира се горе написаното от мен може да няма нищо общо с реалността. Това са просто няколко гледни точки. :) А е хубаво да си отговорите какъв ли според вас трябва да е вашият терапевт и с какви отговорности бихте го натоварили :) 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...