Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Образованието в България - част 3


Recommended Posts

Благодаря на Александър! В условията на драстичните промени в образователната ситуация, смятам за разумно да се отдели нова, трета част на темата. Старите 2 части можете да намерите тук.

Как бихте коментирали това: 

Какви са вашите лични впечатления и размисли? 

В мрежите се водят бурни дебати за отварянето на училища и детски градини. С тъга и дори болка забелязвам, че основните аргументи са удобствата и неудобствата на .... възрастните! Отново забравихме, че училищата и детските градини не са направени за нашето - на родители и учители удобство! А ЗА ДЕЦАТА! Само с педагогическото си образование и опит да напомня, че след 6тата година в живота на детето настъпват кардинални промени, като семейството постепенно отстъпва място на контакта с връстниците. Всеки родител на дете над 6 години отлично знае това...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Цитат

Отново забравихме, че училищата и детските градини не са направени за нашето - на родители и учители удобство! А ЗА ДЕЦАТА! Само с педагогическото си образование и опит да напомня, че след 6тата година в живота на детето настъпват кардинални промени, като семейството постепенно отстъпва място на контакта с връстниците. Всеки родител на дете над 6 години отлично знае това...

 

Май това е верния отговор . Живее се за себе си , за момента .

А конкретно за ,,позвани Путину". ...До колко поведението на детето е отражение на мислите , на майката? ...Имаше друга тема където пишехме , как живата връзка лице в лице , се орязва от всяко техническо средство . А разнообразния социален живот е решаващ за израстването , поради факта на несъвършенството на които и да е човек . Богатия живот в социума предразполага за повече съвършенство на бъдещата личност .

Може би си спомняте притчата за монаха отгледал сираче далече от хората , високо в планината .Когато слезли веднъж на пазар , Младежа се залепил до една жена и се чудил какво е това ... Та , всяка неестественост , ограничение , насилие . Неминуемо дават последствия--празноти , които човека после запълва , Както може .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...