Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сърцебиене


Recommended Posts

Здравейте, на 25 години съм. Вмомента съм с корона вирус и под карантина. Една вечер станах през ноща до тоалетна и усетих как сърцето ми ще гръмне, беше към 150 пулса ми. Много се уплаших. Върнах се е леглото и веднага спадна на 70. На сутринта пак след ставането 150 пулс обадих се на 112 взеха ме, направиха ми кардиограма казаха ми, че е добре, аз естествено не им повярвах. И така 3 дена подред ставам от леглото и пак става 150. После спада за 130 и през целия ден поддържам между 100 - 120. Когато съм седнала или легнала пулса ми пада на 70-80. Моля за помощ в спешното ми казаха, че съм добре а имам ужасно сърцебиене и то само когато съм в изправено положение, Според вас дали може да е на нервна почва, макар че си мисля, че съм болна от нещо което лекарите не откриват, понеже само в изправено състояние пулса ми е 150. Чувствам се в безизходица понеже съм под карантина и не мога да излизам да отида на лекар. Благодаря. 

Edited by Промяната
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Здравей,

Аз също съм с корона вирус. Ускореният пулс е нормален за инфекцията, особено когато когато се движим. Неприятен е, но няма нищо страшно. Аз по принцип съм с пулс 58-60, а сега като отида до другото помещение ми става 120. Лежи си и почивай и не се плаши. 

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за бързите отговори. Мериха ми кръвното в спешното беше 128/80 със 99 пулс, но тогава бях в седнало положение. Днес ми е 8ми ден с вируса а сърцебиенето се появи на 5тия ден след като се разболях. Не знам защо обаче веднага след ставането ми, явно след сън, става 150 и после пада през деня до 110

Link to comment
Share on other sites

Здравейте! 

Когато човек е под силен стрес е нормално пулсът да е учестен. Всеки трети е с такава симптоматика, когато е под карантина. Прекаленото самонаблюдение или хиперрефлексия също предизвиква промяна в пулса. Тъжните, тихите периоди са наше право, но е хубаво да ги осъзнаваме като такива – те са само периоди, паузи, малко тишина преди отново да натиснем play. При всички случаи не бива да се чувстваме неудобно в нито едно свое състояние – нито, когато сме щастливи (а другите не са), нито когато сме нещастни (но другите не разбират това). "Няма нужда да се срамуваме от сълзите, тъй като те са свидетелство за най-голямата човешка смелост - смелостта да страдаш", казва още Франкъл.Онзи, който има защо да живее, може да понесе почти всяко как.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, високия пулс се появава веднага след като се изправя от легнало или седнало положение. Ако е от стрес не би ли трябвало да е й докато съм в покой. Веднага щом седна пулса ми се нормализира. А й ми се вижда доста висок между 120 и 160

Link to comment
Share on other sites

Промяна в кръвоносната система винаги има , подчертано рязка когато има и рязка промяна в натоварването .То е пак различно в зависимост от моментното и общото състояние .

Link to comment
Share on other sites

Когато лежиш си отпусната , Когато се надигнеш след нервната система реагира кръвоносната и мускулите .И това става ,тялото да извърши нещо . Както има разлика в мускулния тонус при двете състояния , отпуснато--напрегнато .  Когато си болен тялото реагира малко или повече , по бурно .Човек не определя как да реагира кръвоносната система . Това се извършва на база от минал опит .Може да се каже , че тялото регистрирайки желанието да станеш реагира според натрупания опит за това действие плюс преценка на обстановката плюс състояние и моментни възможности на тялото .Като най важна е психиката . Ако се паникьосваш ,тялото ще реагира панически И въпреки че си здрав няма да можеш да го познаеш .

Така че най верен отговор може да получиш от медицински преглед  , което вече имаш . Предполагам можеш да го повториш .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Аз вече съм здрава, но четох много страшни последствия след вируса. Като възпаления на сърцето, аритмия или внезапна сърдечна смърт. Много се притесних. Като преглед само кардиограма са ми правили. 

Edited by Промяната
Link to comment
Share on other sites

Цитат

Много се притесних.

Нищо друго не е толкова важно както психиката ...Всеки човек има вяра и вярва в най различни неща ...Четейки и размишлявайки по беседите , може да се научиш как да си по стабилна в живота .

Link to comment
Share on other sites

Като наблюдавам онлайн случващото се по болниците ...Ти си направо герой с късмет да ти обърнат внимание ....Да се стои в страха не е добре . Пусни го на далече , не ти трябва .Не може страха да ти донесе нещо хубаво .

Цитат

 

направиха ми кардиограма казаха ми, че е добре, аз естествено не им повярвах

нещо което лекарите не откриват, понеже само в изправено състояние пулса ми е 150.

 Мериха ми кръвното в спешното беше 128/80 със 99 пулс, но тогава бях в седнало положение. 

Ходих на кардиолог, каза ми, че сърцето ми е здраво. 

 

Сега ти казват че си добре . Още си в двадесет и няколко дена от началото .Знаеш че оздравяването е много по дълго . Също си чувала за плацебо ефекта . Дават ти хапче витамин и ти казват че е лекарство . Твоята вяра , че те лекуват започва да  лекува . И в зависимост от вярата е и резултата . Ти обаче го правиш но в обратна посока 

Цитат

четох много страшни последствия след вируса.

и резултата ако продължаваш така, ще е да се разболееш наистина . Занимавай се с всичко друго , но не с предизвикващи страха ти обяснения . 

Във фейсбук има много групи за вицое , хумор , потърси ги и се забавлявай .Не предизвиквай лошото .    https://www.facebook.com/photo?fbid=745611186373814&set=gm.3655043517894112

Link to comment
Share on other sites

Ами днес ми е 24тия ден от първия ден със симтоми на вируса. Сега пия хапче за намаляне на пулса, което определено ми действа, а хапчето е в минимални количества. Имам чувството, че ми има нещо което не са ми открили и никога няма да ми мине

Link to comment
Share on other sites

Да страха  . Свиква се с него , по принуда .Защото това е алтернатива . Избираш да живееш нормално или си стоиш страхувайки се без да правиш нищо .

Link to comment
Share on other sites

СТраха е колкото да насочиш и започнеш някаква работа . Например сега за здравето . Започваш да живееш здравословно . Ще рече в ритъм да спортуваш , работиш , почиваш . Да промениш храненето , като бъде маалко по природо съобразно .и други такива .И останалото е търпението , Да чакаш спокоино да се вкараш в кондиция . Да очакваш подобрението . Да не гледаш назад в страха , а поставяики си определени задачи да внимаваш в тях .

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

А това, че може да ми има нещо което да ми създава проблема, и то да е нещо сериозно и неоткрито , а аз да го пренебрегна и да си мисля, че съм здрава не е ли грешно и безотговорно. 

Link to comment
Share on other sites

Точно така . Трябва да направиш нещо не да трепериш или каквото друго от страх .

Но май разбираш правенето на нещо само като ходене от точка А  до точка Б . Тоест само преместването на нещо . Като че ли психичната работа не я взимаш на сериозно .

пп  мислех че двама лекари са ти дали диагноза --здрава . Значи нормално се изчаква няколко дена да отшумят симптомите  .

Link to comment
Share on other sites

Четох разни статий във фейссбук, както и лекар ми е казвал че след ковид, трябва да минат 3 месеца и да се направи ЯМР за да се види дали има човек проблем със сърцето.Не знам ацки объркана съм. Реално ходих на 2,3 кардиолога казват, че нямам проблем а в същото време само с ЯМР може да се види. Тоест тези кардиолози реално няма как да знаят какво ми е. Не знам така ли да го разбирам. Знам, че това не е психологичен проблем, но пиша тук понеже съм много стресирана и уплашена. 

Edited by Промяната
Link to comment
Share on other sites

Днес професор Коста Костадинов , пулмолог, По  ,,Нова тв." обясни че симптомите отшумяват 3 до 6 месеца . И че за по младите  най вече под 30 г.  дори не би настоявал за ваксинация  , защото те си имат добър и ненакърнен имунитет .

Ще ти повторя , че психичната страна е важната в определяне на живота . Важна е не само като самовнушение , да  мислиш ,че си добре , а и за материализиране на желания/очаквания  . В случая за по лесно и бързо преодоляване на болести .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ами, според лекарите нищо ми няма, но сърцебиенето продължава. Ако съм сигурна, че е така няма да се притеснявам. Изписаха ми бета блокер, пия го близо месец. Доста ме е страх да го спра. 

Link to comment
Share on other sites

@Промяната, провери ли щитовидната жлеза?

Ковид може да провокира възпаление на жлезата, или да й разбърка леко хормоните.

Ускорен пулс, както и сърцебиене, отговарят на такава картина. И бета блокерите само биха маскирали проблема.

Далеч не искам да те тласкам към безкрайни посещения при лекари, за да търсиш несъществуващ проблем. Но това е единствената проверка, която мисля, че си струва.

Ако всичко е наред със щитовидната, тогава се присъединявам към останалите съвети да работиш в посока повече спокойствие.

Edited by Борито
Грешка
Link to comment
Share on other sites

@Борито Здравейте, това е при мен, че пулса ми се ускорява само като се изправя от седнало или легнало състояние. Бета блокера ми го изписа кардиолог. Според него имам синусова тахикардия, която е нормално след инфекция, но на мен не ми отминава 2ри месец. 

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, откриха ми, че имам проблем с клапата на сърцето, не се затваря на цяло. Казаха ми, че това не било нещо сериозно. Аз много се притесних, че всеки момент сърцето ми ще спре или няма да мога да си изживея живота заради усложнения. Високия пулс продължава. Но не ми казаха, дали може да е от проблема с клапата. Постояно фокуса ми е на сърцето и се плаша от различно чувство там. Ако знаете повече за този проблем ще се радвам, понеже знам, че е свързан със психиката. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...