Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Депресия или нещо друго


Recommended Posts

Здравейте на всички доста съм объркана и незнам какво да направя трябва ми мнение ,насока от спецалисти всички тук сте чели много неща ще  съм благодарна ако ми съдействате с мнението си.

Не искам да да пиша много по темата ще гледам да пиша кратко и ясно .

живея в чужбина от 7 г. Омъжена съм с едно дете имам ОКР от 6 години последните 3 години са кошмарни за мен бях намерила един психотерапевт почна добре , но заради закъсване с парите се отказах да работя с него  , втори опит с друг психотерапевт който влизаше в положението ми няколко пъти ме изчака с сумата искам да благодаря на този човек за търпението, така и от това се отказах , последните 3,4 седмици не се чувствам добре незнам това дали е депресия от Окр, но се плаша все ми се спи не ми се прави нищо днес псобено цял ден бях така гледам да спортувам да медитирам , но все още нямам възможност да работя с психотерапевт , пия кафета витамин Б12 рибено масло, ашваганда,

плаши ме това че искам все да легна и да спя последните месеци имах много ниска само оценка за себе си все се намирам за грозна или не способна, нищо не харесвам в себе си гримирам се гледам се в огледалото поне да се харесам , че да имам някакво чуство , че приличам на нещо все си мисля , че не пасвам на мъжът ми мисля си , че той е хубав , аз до него грозна не пасвам понякога забравям и трудно се концентрирам не искам да заспивам гледам все нещо да правя и като цяло съм и безработна пробвах да работя отрази ми се добре макар и на работата имах натрапливости , нямаше кой да гледа малката и напуснах , но бяха доволни от мен и там имах ниска само оценка казвах си няма да ме харесат защото аз не ставам за нищо тези думи ми ги казваше свекърът ми за което съм благодарна ,че не живее с мен , но мисля , че някак си с техните убиди към мен ми оставиха ниска само оценка за за себе си.

това и , че незнам езика и съм в чуждата държава ме кара да се чувствам гадно да тук има работа къде годе свързал двата края има бъдеще и за детето ми , но ми липсва България наскоро се върнах от там толкова ми липсваха хората планините родителите ми всичко радвах се , че говоря на мой език Български обущувах макар и трудно 

плаши ме  това все да ми се спи , понякога ми писва и плача страдам и някак си малко ми олеква и доспива ето малко намалява и се чувствам добре ,  нямам апетит , но се принуждавам да ям, искам да съм жизнена , упорита поне малко самоуверена да се радвам на всяко малко нещо от живота , незнам какво да направя много съм объркана годините ми минават аз съм само на 26 искам тази година да имам кондиция и напредък с борбата с ОКР знам трябва ми психотерапевт и се плаша да кажа отново на мъжът ми , че искам да почна онлайн срещи защо ще ми каже пак какво ти има стига с тези психолози ти изглеждаш добре няма ти нищо да отбвънка седи така , но когато ходих в България при лекарка за една алергия която имах мислех , че имах Сенна хрема аз си поставих тази диагноза от четенето от интернет симтомите приличаха на сенна хрема после си внуших , че е хронична и че трудно ще забременея и това споделих с жената за щастие излезе много добър човек който ме посъветва това което си сцени така в  главата си не е истина не нормално млад човек като теб да мисли така и и да толкова притеснен и напрегднат и така не съм имала сенна хрема , а друг вид алергия която няма да навреди на мен по никакъв начи , понякога ме страх да греша , че ще ми се подиграват и се смеят и не отбягвам хора напротив , добре ми се отразява разговори , нови неща .

извинете ме! В началото  писах кратко ще обясня  , но толкова неща ми изникват в главата за да не ги спестя и за да ми кажете вашето мнение . 

Link to comment
Share on other sites

Здраверй ! За да те видят терапевтите , премести/ напиши в ,,терапевтични насоки онлайн " . Или , ако си харесала някои терапевт , лично съобщение , тук вев форума .

Добре те е посъветвала лекарката в България . За здравето на човека , водеща е психиката . Трябва да се подбират нещата на които даваме вяра . Макар веднага да не се забележи , постепенно може да се разболеем .Човек с опит знае че всяко едно нещо има полезна и вредна страна .Това с четене в интернета не се забелязва  . За това е опасно ученето , без опит или учител , по интернет .Колкото и да е подробна , информацията винаги е недостатъчна , Не може да обхване всичко .

не съм терапевт и мога да кажа непотвърдено от друг мнение .----------------  Не знам какво разбираш от думата , душа . Но душата ти иска промяна . Можеш да я направиш като живееш в България или като започнеш да променяш мирогледа си , да преподредиш ценностите си . Това означава да мислиш по друг начин , да възприемаш и реагираш на света , по различен начин . Трябва добър психотерапевт , не всеки ще ти свърши работа . А и всеки човек е различен и има различни нужди , защото възприема нещата по свои си начин . Терапията е индивидуална . Може да посещаваш терапевтични  груипи , но по преценка на психотераевата .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...