Jump to content
Порталът към съзнателен живот

240. Великденски подарък - Извънредна беседа - 24 април 1927 г.


Recommended Posts

 Господнята молитва

240. Великденски подарък - Извънредна беседа - Беседа от Учителя пред група млади приятели 24 април 1927 г., В. Търново 25 април 1927 г.

Добрата молитва

 

 

Цитат

 

Научете се да дишате правилно, широко и дълбоко. Научете се да бъдете господари, да управлявате своето дишане. Някой път усещате, като чели нещо ви противодействува, за да бъде дишането пълно, трябва да се отворят всичките пори. А това ще стане чрез водата. Дишането не трябва да става само чрез дробовете, но и чрез кожата и всяка една клетка – туй е здрав човек. Според ирисовата диагноза всички болести започват от там, че порите на човека са запушени и заболяват известни органи. С тия нечистотии се запушват каналите на гръбначния стълб. Щом се запушат тия каналчета, жизнеността на човека се губи. Живата енергия, която трябва да освежи организма ни, идва чрез гръбначния стълб. Мозъкът на гръбначния стълб има някакво свойство – да поглъща праната, или жизнената енергия, от въздуха и да я предава на целия организъм.

Щом това вътрешно течение се подпуши, почват да се образуват тези болезнени състояния – нервност, съмнение, подозрение. Най-първо става подпушване на енергиите, после става подпушване на кръвообращението към артериалната или венозната система. В артериите няма достатъчно чиста кръв за хранене, а вените са подпушени изцяло, нечистотиите вместо да се изхвърлят навън, остават изцяло в кръвта и сега млади хора на 25 години, у тях има голямо натрупване на нечистотии в организма. Това натрупване не е органически жива материя, но това са слоеве на мазнина, непотребни полуорганически вещества, които при най-малкото условие дават възможност на разни микроби да влизат в кръвта, и тъй се явяват разни болести. Затуй вие ще се попипвате зад ушите. Тази пълнота трябва да изчезне. После гуша от вас никой не трябва да има. Тази част на костта зад ушите трябва да се вижда, да не се напълва с мазнина. Всички трябва да се предадете на един спартански режим. Ще работите върху тялото си, за да бъдете здрави и силни.

Великденски подарък 


 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...