Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво мислите за тези съвети от Ванга?


veselinvalchev1981

Recommended Posts

http://www.vanga.info/admonitions.html

Според мен и Ванга и Дънов говорят на един език,гворят ни за един правилен начин и разбиране на живот.

Линк към коментар
Share on other sites

Публикуване на мнение в Какво мислите за тези съвети от Ванга?
Хубави са. Нормално е да има общо с мислите на Учителя. Нали и двамата се мъчат да ни покажат една Истина.

Но ми се струва, че в някои от мислите, езикът на Ванга е малко лустросан. Просто като, че ли не е нейният стил?

Ето един пример:

Тълкуване на текстове от библията: „Не можеш да разбереш библията, защото именно само я прелистваш. Това е чудодейна книга. Представи си, че познанието, съхранено в нейните страници, е разделено на пластове. Всеки според нивото на своето съзнание ще възприеме различно един и същ пасаж. Ако започнеш да четеш с нужното внимание и търпение, ще видиш, че всеки път, когато препрочиташ едни и същи изречения, ще ти звучат по друг начин. Познанието ще расте заедно с теб и ти ще проникваш все по-дълбоко към същината на действителните знания. Ето, ще ти дам пример. Да вземем книгата „Битие”. Там пише, че в началото Бог е сътворил небето и земята. За по-простата неука бабичка това е очевидно - тя вижда и небето, и земята. Но за по-младия, търсещ и интелигентен човек това изречение му посочва друго познание - в началото Бог (най-висшият разум) е създал небето (духовния свят) и земята (материалния свят). Това е най-вярната, най-категоричната истина. Основата на всичко. Ако науката беше възприела тази истина, сега нямаше да говорим за тайни, феномени и чудеса, а развитието на живота на земята щеше да е на много по-високо ниво. Но такова време ще дойде. Науката ще тръгне във вярната посока и ще бъдат разгадани много тайни - казвала съм ти го неведнъж.”

Тя говореше по-простичко.

Харесаха ми :

"Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!"

"Бог е светлина - той няма образ. Кълбо от светлина е Бог. Никой не го е видял и няма да го види."

"В Бога не вярвате, а искате да ви помага. Без вяра при мен да не идвате, защото не аз, Той ви помага."

Винаги съм се съмнявала в "ясновидци", които ти казват, че едва ли не всеки ден имат срещи с Бога,че той лично им говори и т.н. :dancing yes: Ванга няма нужда от такава реклама. :thumbsup:

Редактирано от Бина
Линк към коментар
Share on other sites

В много голяма част се покрива с казаните от учителя слова. Ясновидец като нея се ражда изключително рядко, тя е уникална.

"Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!"

"Бог е светлина - той няма образ. Кълбо от светлина е Бог. Никой не го е видял и няма да го види."

"В Бога не вярвате, а искате да ви помага. Без вяра при мен да не идвате, защото не аз, Той ви помага."

:thumbsup2:

Чувала съм/чела- видях Бога... Но това е в преносен смисъл-значи виждаш неговите проявления, енергия, Светлина... Мисля, че на всички е ясно... Това е поглед отвъд петте сетива :hypocrite::feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Написани са какви ли не книги, но никой не ще стигне категорично до верния отговор, ако не разбере и не приеме, че има духовен свят (небето) и физически (земята) и една върховна сила, наричайте я както искате, която ни е създала.

Има Бог. И ако замълчите, и камъните ще проговорят за Бога. Така, както слепите знаят, че има светлина, така както сакатите знаят, че има здрави хора, така и здравите трябва да знаят, че има Бог!

icon12.gif

Вечер преди лягане задължително си мийте краката, още по-добре е, ако можете да вземете душ. Така отмивате от тялото си не само праха, газовите изпарения от улиците и умората, но и всички негативни мисли и влияния, които нарушават съня ви

Не късайте цветята! Всяко цвете е като едно слънце и като една баня. Когато ги гледаш и им се любуваш, ти получаваш такова освобождение, както от слънцето или както след баня. Когато ги късате, не забелязвате как те плачат... Тъжно е да се откъсне клонче от дърво или от люляк, макар и там да остават и други цветове. А колко скръбно е да се откъсне лале или кокиче - то е все едно майка да изгуби единственото си дете...

:feel happy:

Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живечт в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим!

"Не отмъщавайте!" ... човек е роден само за добри дела и трябва да се стреми към тях

Да се бориш за мир, не означава непременно да си с пушка в ръка. Ако вдъхнеш на хората добри мисли - това е сериозна крачка към постигането на мира. Много ръководители от различни страни насочиха усилията си именно в тази насока. Ние нямаме друг избор. Трябва да бъдем добри и да се обичаме, за да се спасим. Ако това не го проумеем с разума си - ще ни го наложат неумолимите закони на космоса, но тогава ще бъде късно и ще ни струва много скъпо

казвам на всички хора, че съзнанието ни трябва да се променя към добротата. И това не е само пожелание. Земята навлиза в нов отрязък от време, което можем да охарактеризираме като време на добродетелите. Това ново състояние на планетата не зависи от нас, то идва независимо дали го желаем или не. Новото време изисква ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената.

И когато готвите, и когато се храните, нека да ви спохождат само добри мисли и желание за добри дела - така ще благодарите на Бога за Неговата милост и природни дарове

:thumbsup2::feel happy: :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...