Jump to content
Порталът към съзнателен живот

22.10.2007г - Ако хората не могат да се обхождат правилно с растенията


Recommended Posts

Дата: 22.10.2007, Понеделник

Цвят: Зелен

Планета: Луна

Песен: Благославяй

Храна: зеле, лапад, лобода, зелен фасул, марули, краставици, царевица зелена, картофи, домати , бакла, тикви, гъби

Мисъл за деня:

Ако хората не могат да се обхождат правилно с растенията, които седят на по-ниско стъпало на развитие от тях, как ще могат да се обхождат помежду си? Хората, които седят на по-висока степен на развитие от растенията, са и по-взискателни. Ето защо на всички ви препоръчвам да имате по едно растение, по едно цвете, което от време на време да наглеждате. Много нещо има да учите от растенията.

http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Преди време изпълнявах една подобна задача от Учителя - да се грижа за едно цвете, да му говоря и т.н за определен период от време. Беше пълен провал :( Не знам дали заради непостоянство, забравяне или нещо друго, цветото увяхна.

Решил съм по-нататък пак да направя опита. :)

Линк към коментар
Share on other sites

"Сега учените хора казват, че магнетизмът е разпръснат. Казват, че прави дифузия. Той дифузирал в цялата природа, разпръснал се навсякъде. Едно растение не може да го използува така, както хората го използуват. И в човека тази дифузирана енергия се събира, кондензира в едно и се изразява навън. Тя се изразява в тъй наречения възвишен човешки магнетизъм. Такъв човек има достойнство, една самоувереност в човека. Който има тази магнетическа сила в себе си, той никога не се колебае в своите постъпки, никога не съжалява за нищо. Всяко нещо в него е отмерено, той не прави никакви погрешки. Той е богат човек.

Та, сега и големите нещастия на американците се дължат на това, че те бързат много. Тези нещастия, които сега стават, се дължат на изсичане на хилядогодишни гори. Те сега носят последствията на своите необмислени действия. Днес американците няма отде да черпят този магнетизъм. Днес всички проповедници в Америка говорят за магнетизма. В Америка сега започват да залесяват. Те искаха да имат много ниви, да изкарват жито, да търгуват, но сега видяха, че и гори трябват.

Ние трябва да бъдем много внимателни спрямо растенията. Не можете да бъдете здрави, ако нямате правилни отношения към растенията и към дърветата. Аз съжалявам, че българите нямат правилни отношения към растителното царство. Наблюдавал съм някои българи как с брадва тук кълцат, там кълцат някое дърво, за да изсъхне и после лесно да го отсекат. Казвам: Добре е най-първо да се заемем със запазване на горите. После трябва да се учат да ги посаждат. Във всеки двор трябва да има плодни дървета, към които хората трябва да имат особено разположение, ако искат да бъдат здрави. Казвам: Като дойде новото, реалното в света, те трябва да се научат как да живеят. Ако не се научим да имаме добра обхода с растенията, хората сами между себе си ще се изпоядат. Благодарение на растенията, благодарение на житото, което е дошло да спаси света, животът е в добри условия. Ако нямаше жито в света, големи страдания щеше да има за човечеството. Ако нямаше плодни растения, ако нямаше гориво в света, хората щяха да бъдат подложени на големи страдания. Растителното царство е благо, което създаде Бог за човека.

Казвам: Човек трябва да бъде внимателен. Растителното царство е в човешкия организъм. Горите са също в човешкия организъм. Ако ти пренебрегваш растителното царство отвън, ти го разрушаваш в себе си. Щом го разрушиш и в себе си, всички болести идват около тебе. Ако ти се отнасяш така с растителното царство, същото ще стане и с тебе. Каквото съществува в голямата природа, това съществува и в малката природа – микрокосмоса. Като осакатиш всички растения в себе си, ти започваш да боледуваш.

И когато Христос дойде на Земята, Той даде много добър пример. Той каза: „Аз съм лозата, вие – пръчките, а Отец Ми е земеделецът.“ За Христа се казва, че Той е агнецът, агнето. А Христос даде друг образ за Себе си. Той казва: „Аз съм лозата, а вие – пръчките.“ По този начин Той показа какво трябва да бъде нашето отношение към растителното царство. Христос приема да бъде лоза, хората – пръчки, а Отец – земеделецът, Който обрязва тия пръчки. Казвате, че едно растение е бук, друго – дъб, а трето – габър. Не, вие можете да научите много работи от растенията, защото в тях има скрит Божествен запас. Растителното царство е запас на Божествения живот, който трябва да мине през човешкия организъм. Ако ние злоупотребим с този запас, неизбежно ще страдаме. И казвам, че за бъдещото възпитание всички деца трябва да се възпитават в този дух, да не злоупотребяват с растенията. Ако българите могат да възпитат децата си да се отнасят добре с растенията, 75 на сто от техните работи ще се наредят добре."

В начало Бог създаде небето и земята

Линк към коментар
Share on other sites

:3d_137::3d_137::3d_137:

Много подходящ цитат.... Благодаря!

Станимир, мисля да използвам някои идеи от този цитат, за пускане на нови теми във форум Екология, ако не възразяваш :)

Ще е добре да намерим и още мисли от Учителя за екологията - водите, планините, растенията, въздуха ... и да подкараме форума.... Това май не е съвсем по темата, просто ви споделям...

Редактирано от Иво
Линк към коментар
Share on other sites

Божественото пък почва да сформирува нещата. То тика човешкия ум към ново разбиране, към създаване на вътрешна връзка. Ако не се образува връзка с нещата, те не могат да бъдат разбрани. За пример, ако един предмет не се освети, човек не може да го види. Ако човек няма връзка с един предмет, той не може и да го чувствува. Щом не може да го види, нито може да го почувствува, той не може да разбере какви са неговите качества.
Истинското злато подразбира онова, същественото в човека, което при никакви условия не може да се изгуби. Такова нещо представят и природните закони. Един природен закон при никакви условия не може да се изопачи.

В начало Бог създаде небето и земята

Към споделеното от Иво за растенията:

Последните години единствените растения, които "оцеляват" при мен са билките. На терасата си ги гледам като ароматерапия. Колкото и странно да звучи, аз им говоря, а те ми отвръщат с прекрасен аромат. Не знам дали ви се е случвало да полеете зажадняло за вода цвете - ами то веднага те засипва в благодарност с аромата си. Разбира се, ако не го правиш механично. За загубените растения - впоследствие разбрах, че независимо че много са ми харесвали, те не бива да се гледат в стая, в която се спи или се стои дълго време. Специално тези, за които говоря. А аз в радостта си че ги имам, ги слагах близо до мястото на което работя. Преди време четох, че някои кактуси, поставени близо до компа неутрализират вредните излъчвания. Може би и тези растения са разбирали, че са вредни за мен, а аз в невежеството си не ги премествам на подходящо място и затова се е получавало така.

Линк към коментар
Share on other sites

Може и това да е бил проблема... Въпреки, че по-скоро някак си при мен не се получава това взаимодействие и нужда всеки ден да се грижа за цвете/растение. Не ми идва отвътре засега... Може би ще дойде време, когато това ще се случи естествено. А може би не съм намерил подходящото цвете/растение, подходящата среда вкъщи и подходящата мотивация да го правя редовно...

Линк към коментар
Share on other sites

Писанието казва: Като не остане нищо, ние ще бъдем грабнати на въздуха да видим и да посрещнем Господа, а ония ще оставим на земята.

Това, за което ви говоря, представя един по-фин свят. Телата са облечени в една дреха по-фина, по-хубава. Значи не само вечер човек ще се разхожда във време на сън добре облечен, със златен колан и скъпа огърлица. ... Ти си бил в един свят със своето духовно тяло. Значи човек не живее само на Земята.

Като тълкувате думите на Писанието, че човек се облича с духовно тяло, това значи, че той ще хвръкне като пеперуда, ще остави тялото си и ще прослави Господа.

:angel:

Не само при смъртта, и приживе можем да хвръкнем.

Нещо което съм изпитвал нееднократно :feel happy::thumbsup2:

И тогава ще говорим Неговия език, ще говорим Неговата истина...

ангелите, казаха: „Слава во вишних Богу.“

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня:

Ако хората не могат да се обхождат правилно с растенията, които седят на по-ниско стъпало на развитие от тях, как ще могат да се обхождат помежду си? Хората, които седят на по-висока степен на развитие от растенията, са и по-взискателни. Ето защо на всички ви препоръчвам да имате по едно растение, по едно цвете, което от време на време да наглеждате. Много нещо има да учите от растенията.

И моите растения не вървяха докато.... в най-тежките дни от живота ми преди 4 години не останах една вечер сама с тях в офиса си - отворих си сълзите, които сдържах зад усмивката си цял ден и дълго плаках. В един момент усетих,че има някой в стаята - опитваше се да ме "погали" и утеши. Вдигнах стреснато глава - как не бях чула, че е влезнал някой. После си спомних,че бях заключила вратата и дори решетката и бях затворила и вратата към чакалнята. В стаята бяхме само аз и.... цветята - няколко саксии с най-обикновени хилави пълзящи зеленини.... Сега има много повече....и не са хилави.

Каква беше тайната - изведнъж осъзнах,че цветята ми са живи и искат да "разговарят" с мен - искат да ми бъдат приятели, да ми помогнат да изплувам и да бъда щастлива. Усещах го, но още не ги разбирах - осъзнах,че трябва да започна да уча езика им.... Да учиш езика на някого означава,че признаваш неговия свят за различен от своя и също толкова ценен. Означава,ч е имаш готовност да отстъпиш от своята гледна точка и да се опиташ да погледнеш през очите и със сетивата на съвсем различно от теб същество. И ако това същество е на по-ниско стъпало на развитие от теб, това означава,ч е си смирил гордостта си на "венец на еволюцията" и си се почувствал едно с всичко във вселената - готов си да служиш и да се учиш от всичко около себе си, не да му налагаш своите критерии за добро и правилно и висше и низше...

Когато се научих да говоря с цветята, като че ли се промени и общуването ми с хората... И знаете ли, докато отначало цветята ми бяха "деца", сега хората ми станаха "цветя".

Помните ли онази тема - "Какво сънуват дърветата през зимата?" - знаете ли какъв е отговорът? - "Не знам - ще се опитам да науча езика им и ако и когато успея, ще ги попитам". :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2: Донче!

Аз още от дете обичам да отглеждам цветя. Като момиче имах много кактуси. Точно преди да се омъжа всички изведнъж цъфнаха, но след като отидох да живея с мъжа ми те бавничко умряха... Сега също имам доста цветя и на балкона, и пред блока, в градинката... Те наистина ни говорят :sorcerer:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:) да кажа и аз нещичко за цветята.

Всеки човек има особенно излъчване ,всяко цвете също,не винаги тези излъчвания са съвместими,затова много често ,някои хора се чудят ,защо точно този вид цвете не вирее при него.

Всяко цвете ,също както и хората има изисквания за себе си :) и за да се разбираме с него трябва да ги спазваме.

Освен това много интересно скоро намерих "Келтския хороскоп на дърветата" http://astrogalaxy.info/trees_celtic.php мисля че беше тук,който описва как точно влияе енергията на всеки върху разстенията и то зодиакално :).

А когато растението свикне с определени грижи и енергия край себе си всяка промяна му се отразява.

Като в същото време и растенията както и хората не обичат да им се досажда :),ако едно растенияе не върви добре въпреки правилните ни грижите ,значи просто трябва да се отдръпнем .

По скоро това http://www.zeleno.bg/?action=view&docid=48&catid=115

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...