vomaf Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Много ми е интересен този въпрос. Ще се радвам да споделите мнението си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Posted November 22, 2007 Report Share Posted November 22, 2007 Всичко е полезно, когато не се пркалява с него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
НелиТ Posted November 23, 2007 Report Share Posted November 23, 2007 Много ми е интересен този въпрос. Ще се радвам да споделите мнението си От осем години закусвам сутрин, зиме и лете, плодове + билков чай с мед, след като през 1999практикувах лечебен глад по метода на Лидия Ковачева. Не съм се интересувала научно доколко е полезно или вредно. За мене е важно, че така се чувствам по-добре и не мога вече да си представя друг вид закуска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vomaf Posted November 23, 2007 Author Report Share Posted November 23, 2007 А примерно има ли значение дали ще се смесят няколко плода или само един ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Ами поне може да се спазва несмесването на сладки и кисели плодове (има например едни таблички в книжките по разделно хранене). А при някои плодове действително е много полезно да се консумират отделно - например пъпешите. Освен това е хубаво всеки да се провери кой каква физическа конституция има и да яде тези плодове, които му се отразяват най-добре. При някои заболявания на храносмилателната система (например гастрит) едва ли е полезно да се консумират плодове на закуска - по-добре ще е във формата на сокове.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Добромир Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Има разни системи на несмесване, някои от които дават почти невъзможни съвети, едва ли не сутрин ядеш само ябълка, на обяд круша, а вечер слива... Практиката ме е убедила, че ако няма специални противопоказания, сладки и кисели плодове се понасят сравинтелно добре; същото важи и за различните ядки и семена. Зависи обаче и от количеството - 200 г плод или пресен сок от него, плюс 20 г ядки са достатъчна закуска за повечето хора; ако са необходими натурални добавки към това те трябва да са преценени индивидуално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulgaro Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 Закуска от плодове - полезна или вредна ? Полезна естествено... Всичко от плодове е такова... Освен ракията... Поздрави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caliptus Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 Аз смятам,че закуската трябва да е по-засищаща и по-здравословно ще бъде ако вечерята е плодове Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulgaro Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Аз смятам,че закуската трябва да е по-засищаща и по-здравословно ще бъде ако вечерята е плодове И вечеря с плодове... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maggee Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Полезна, ако организмът ти го приема. При някои хора, сред които съм и аз, плодовете и чаят на гладно дразнят стомаха и засилват перисталтиката - започва такова къркорене и бълбукане, че по-добре без закуска Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulgaro Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Полезна, ако организмът ти го приема. При някои хора, сред които съм и аз, плодовете и чаят на гладно дразнят стомаха и засилват перисталтиката - започва такова къркорене и бълбукане, че по-добре без закуска Вероятно имаш проблем със стомаха... Поздрави P.S. А перисталтиката е хубаво нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindfield Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Всъщност, мисля че са по-точно плодовите киселини които действат така (и то не при всички)... Има плодове с по-малко такива киселини - диня, манго, пъпеш, банани, ябълки "златна превъзходна", мандарини... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roemy Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 Полезна, ако организмът ти го приема. При някои хора, сред които съм и аз, плодовете и чаят на гладно дразнят стомаха и засилват перисталтиката - започва такова къркорене и бълбукане, че по-добре без закуска Аз например имам проблем , когато изям една круша на гладен стомах, такива болки ме почват,че трябва веднага да хапна едно парченце хляб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.