Jump to content
Порталът към съзнателен живот

15.02.2008 г - Отношенията ви да са по закона на Любовта


Иво

Recommended Posts

Мисъл на деня - 15 Февруари 2008 г.

"Ти ако поставиш един човек в любовта си по-горе от тебе, ти ще го намразиш. Всеки човек, когото туряш по-долу от себе си, той ще те намрази. Всеки човек, когото туряш по-горе от себе си, най-първо ще те възлюби, но ти ще го намразиш. Следователно, за да няма омраза, един човек няма да го туряш нито по-долу, нито по-горе от себе си – за да не го намразиш и за да не те намрази и за да се разбирате. И тогава отношенията между вас ще бъдат по Закона на Любовта и ще се споразумявате."

Из Идете при чистите извори, 35а НБ, 19.IX.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодарна съм за тази мисъл защото тя днес при мен дойде в точния момент и това ми напомни, за нещо отдавна забравено, а трябваше да го помня, а именно:"Войнът приема съдбата си, каквато и да е тя и я понася с върховно смирение. Той смирено приема да бъде онова, което е и това не е повод за оплакване, а си е чисто предизвикателство. На всеки от нас му е нужно време за да разбере това и да го изживее напълно. Аз, например, мразех самото споменаване на думата смирение. Аз съм индианец, а ние, индианците, винаги сме били покорни и знаем само да навеждаме глави. Мислех, че смирението няма място в сържанието на воина. Не бях прав! Но сега знам също, че смирението на воина не е покорството на слугата.Воинът не прекланя глава пред никого и в същото време не позволява никой да прекланя глава пред него. Слугата, от друга страна, пада на колене при най-малкия повод и целува ботушите на всеки по високопоставен от него, но в същото време изисква по-низшите от него да му се кланят и да целуват ботушите му. Затова днес ти казах, че не знам как се чувстват великите водачи. Познавам само смиреноста на воина и това ми позволява да бъда ничий водач."

източник

Линк към коментар
Share on other sites

Точно това четох и аз вчера вечерта.

"Ако на един човек съм му дал добра храна и виждам, че той е весел и жив, тогава неговата радост аз ще я възприема. Та доброто, което правим на другите хора, то засяга и нас. Щом любиш и ще те любят; щом обичаш и ще те обичат и като даваш, ще ти дават. Като оценяваш любовта, която другите са ти дали, и твоята любов ще оценят. Ако ти не я оценяваш, и твоята няма да оценят. Както оценяваш любовта на другите, така ще оценят и твоята любов. Това са закони."

Из "Трите чаши и скъпоценният камък".

И тези закони действат не само при Любовта, а и въобще.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...