Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изгрева на слънцето


Иво
 Share

Recommended Posts

Предполагам всички сме чели или чували, че при изгрев слънце има най-много положителна енергия. Природата се събужда и излива върху будните си и съзнателни деца своето благословение. Ранното ставане от сън и ранното лягане са мехлем за организма и психиката на изморения и стресиран съвременен човек.

Моля споделете своя опит, наблюдения или информация за изгревите на слънцето и тяхното влияние в тази тема.

И за да зпочнем с приложение, предлагам като начало да направим упражнение за 5 дена – разходка сред природата (или поне ранно събуждане) при изгрев слънце. Да не отлагаме доброто, да започнем още от утре. Успех!

Изгреви и залези на Слънцето за различните градове

Галерия със снимки на изгреви на слънцето

med_gallery_2_5_257185.jpg

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,приятели!

Това което Иво предлага ,ние около 15-15 души го правим всеки ден.Събираме се в морската градина и посрещаме изгрева на слънцето.Там провеждаме и наряда за деня.Чувството при всеки е различно и аз немога да се ангажирам и да говоря вместо приятелите,но за себе си ще кажа че по-вълнуващо нещо и по прекрасно от свежа утрин с божествен изгрев няма.Преди дни малко преди слънцето да се покаже / в Бургас то изгрява със 17 мин.по рано от София/ цялото небе беше във виолетова краска,после в червена и накрая в оранжева.Това са прекрасни утрини и всички след това в едно несравнимо състояние на духа се отправяме за 6 упражнения и след това играем Паневритмия. Денят след това е хубав и светъл.Чувстваш се пълноценен и с оптимизъм.

Пожелав ви и вие да се чувствате ,като всички нас ,които се събираме при изгрев слънце!

Соня

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

"Хората, които стават при изгрев слънце, имат помежду си едно общо нещо. Всички те имат цел, която разпалва пламъка на вътрешния им потенциал. Те са обладани от приоритетите си, но не по нездрав и маниакален начин. Те вършат всичко с по-малко усилия и по-лесно. А поради ентусиазма и любовта си към онова, което правят в живота, такива хора живеят в настоящето. Вниманието им е изцяло и напълно посветено на задачата в момента. Затова няма загуба на енергия. Такива хора са най-енергичните и най-жизнените индивиди, които можеш да срещнеш."

из "Монахът, който продаде своето ферари" - Робин Шарма, изд. Есклибрис, стр. 67

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Най - силния момент ...действително е Изгревът...тогава без усилие се случва вълшебството на сливането...хармонизирането на вибрациите...само да си там и да дишаш с благодарност...безмълвно! не е важно какво мислиш, чувстваш или изговаряш...

Любов + Светлина + Мир +Радост

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Слънцето, изгревът, залезът - вълнували са ме много отдавна. Усещам някаква връзка със Слънцето, която не е чисто физическа. Навремето си помислих, че нещо не съм наред, щом чувствам Слънцето едва ли не като живо. Помислих, че може би е така, понеже ме стопля като завивка от грижовна ръка, а после си избих тези щуротии от главата.

Напоследък се случи няколко пъти да посрещам изгрева с приятел. Трудно е човек да облече в думи усещанията си понякога, но аз ще опитам. Усещам в областта на сърцето някакво надигане, сякаш се изпълва догоре с енергия, с любов, а когато в центъра на червеното слънце се появи яркото жълтооранжево ядро, усещам в областта на главата просветляване на ума, сякаш се изгаря всичко отрицателно и се изпълвам с оптимизъм и радост. Веднъж дори се случи неочаквано за мене да изляза вън от къщи, изпитах непреодолимо желание да посрещна изгрева /искам да кажа, че не ми е нужен приятел за това/. Всъщност, въпросният приятел не иска да ме ориентира по някакви негови си причини, затова се обръщам към вас с няколко въпроса, като се надявам не само да ми отговорите, но и да разширите темата. Ще добавя, че наученото от мене по физика през последните години е в полза на предположението, че Слънцето може да ни влияе наистина много съществено със своя широк спектър електромагнитни излъчвания, които са много мощни. Всяко тяло /включително органите на човешкото тяло, енергийните и мозъчните центрове/ има собствени честоти на трептене и е съвсем ясно, че си взаимодейства с останалите тела, които също имат собствени трептения /явления като резонанс, гасене и т.н./. А може би не всичко се обяснява с чистата физика?

Какво чувствате лично вие при изгрева?

В учението на Бялото братство как се гледа на Изгрева, как го използват, защо е толкова важен в живота им?

И всякакви други въпроси, свързани с темата, които ви вълнуват.

Чакам с огромен интерес! Залейте ме с информация, моля ви се!

:unsure::angel::feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Здравейте всички!

Вярвам, че сте чували за SunGazing. По изглев и по залез слънце. Това е то - получаване на чиста енергия от "вратата на другите измерения" - Слънцето.

Sungazing, aka Sun Gazing, Solar Gazing, Sun Staring, Solar Yoga - Some Notes

Welcome to the Site of Sunyogi Umashankar

Проверете тези линкове - на английски са, но има достатъчно инфо за това.

Някой от Пловдив да ходи до Младежкия хълм на изгрев и залез? За сега сме само двама сънгайзери в Пловдив. Има ли още желаещи?

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Живея в Пловдив и бих могла да опитам в събота и неделя.

Преди години съм го правила на една почивка на морето, но в Пловдив, сама ми е трудно да се организирам.

Аз живея в Кичука, така че не ми е много далече.

Севдалина

Link to comment
Share on other sites

Здравей Севдалина

Наистина е скучно да ходиш сам - в компания е по-добре.

Телефона ми е 0899-768231

обади ми се и ще се договорим - става ли?

Привет

Ем

Здравейте,

Живея в Пловдив и бих могла да опитам в събота и неделя.

Преди години съм го правила на една почивка на морето, но в Пловдив, сама ми е трудно да се организирам.

Аз живея в Кичука, така че не ми е много далече.

Севдалина

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, приятели! Чудесно е че сте от ранобудните!

Наистина е скучно да ходиш сам - в компания е по-добре.

Понякога е добре да си с компания( процедурата по събуждането не винаги е лесничка...), но понякога е добре и да си сам....

Природата обича разнообразието.

"Свърже ли се човек правилно с физическото слънце/слънцето на физическия свят , той се свързва и с още две слънца - слънцето на духовния свят и Божественото слънце - казва Учителя Беинса Дуно.

Видимото за нас Слънце има четири посоки, духовното има шест посоки, а Божественото - една.

Има едно чудесно и много силно упражнение , дадено ни от Учителя за изгряването на шестте духовни слънца - томчето "Великата майка"- беседата Оправдание и спасение , б.Което Бог е съчетал, б.Простотата,държани през 1917г.

Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Здравейте, приятели!

Нали когато Слънцето изгрява ние виждаме че то отначало има червен цвят , а малко след това става светло?

Имате ли какво да споделите за изгряващото Слънце и тези два цвята?

Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравейте!

Никога досега не ми беше минавало през ума да обърна внимание на това че при изгрев слънцето е първо червено . а после светло. :1eye:

Колко всъщност малко знам за изгрева и силата му. Благодаря.Благост не плагиатствам поздрава ви, само го ползвам , защото много ми харесва .

:v: Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

:v: Здравейте , приятели!

Ех - ех -еХ...Хе - хе - хЕ !!! Телемах, щом ти харесва - ще го "популяризираме" заедно- да бъде! - това си е съвместна работа с вибрациите...

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

От една страна, лъчите на Слънцето, които така или иначе се пречупват в различните части на атмосферата, получават определен оттенък в зависимост от ъгъла под който достигат до нас; от друга, когато те преминават по-голям път в атмосферата до нас, срещат по пътя си повече твърди отпадъци, намиращи се във въздуха, което също променя цвета...

Видимият спектър на електромагнитните вълни е от 400 ( индигово ) до 700 ( червено ) нанометра - дължина на вълната. Преминавайки по-голямо разстояние през ниските атмосферни слоеве, късите вълни в по-голямата си част се поглъщат от пращинките, намиращи се там, което определя червения цвят на слънчевата светлина.

Както вероятно знаете, през по-голямата част от деня, достигащата до нас слънчева светлина е жълта ( получава се при поглъщането само на най-късите вълни - индиговите ), а при ясно време, около зенита си Слънцето свети с бяла светлина, която представлява пълния спектър и комбинацията на всички цветове ( 400 - 700 нм ) в относително равни количества...

Link to comment
Share on other sites

:v: Здравейте!

Нано – дааа, появи ми се асоциация за новите технологии и наука, във филма Virtuosity с Danzel Washington става дума за прототипа на бъдещата хуманоидна нано технология…Но това е за други теми.

А по тази тема, да добавя още едно мнение - червения цвят при изгрева е , защото животът започва с Любовта , а после става светъл – защото трябва да свършва с Истината.С тези два цвята Слънцето ни "подсеща" , че е добре да започваме с Любовта и да свършваме с Истината. :thumbsup2:

Учителя казва да приложим Любовта и Истината като граници в/на живота и е дал различни формули/мисли например , когато видим, че слънцето е червено да си казваме: Желая сърцето ми да бъде пълно с Любов :angel: ,

а когато го погледнем и видим , че е светло : Желая ума ми да бъде пълен с Истина. :angel:

Когато желаем искрено тези две неща за себе си, ние можем да имаме Божието благословение.Любов в сърцето и Истина в ума.

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

Здравейте на всички ! Изгрева на слънцето и значението на самото слънце е обширна тема. В лекциите на Учителя има безкрайно много информация за слънцето - и физическото и духовното. Искам да ви цитирам част от една братска песен: "нагоре- бяло слънце днес , от изток ще изгрее, емблема жива на онез, в които Бог живее"[/u ]Когато посрещаш изгрева на слънцето, дори и с компания, винаги усещаш, че си сам с Бога, че си едно с безкрайния всемир. От доста години посрещам изгревите/не всеки ден/, но до сега не си спомням да съм видяла два еднакви изгрева - всеки път е различно и ново. Впрочем, едно от главните "обвинения" на църквата към Учиттеля е било, че той и учениците му "обожествяват" слънцето. Това естествено не отговаря на истината, а сега вече и научно е доказано, че при изгрев слънце енергиите са най-силни и тогава си като приемател на тази енергия. Вече доста автори препоръчват посрещането на изгрева като лечебна мярка. Лазарев например препоръчва за подобряване на зрението и заздравяване на очите сутрин да се взираш преди, по време и малко след изгрева в слънцето, като същевремонно освободиш мисълта си от всичко негативно и се концентрираш само върху слънцето. Изгрева е безкрайно красив на всякъде - на море, планина, равнина. Да посрешнеш изгрева на Рила обаче е велико. Светли дни, мир, любов и хармония на всички !

Link to comment
Share on other sites

В лекциите на Учителя има безкрайно много информация за слънцето - и физическото и духовното. Искам да ви цитирам част от една братска песен: "нагоре- бяло слънце днес , от изток ще изгрее, емблема жива на онез, в които Бог живее" Когато посрещаш изгрева на слънцето, дори и с компания, винаги усещаш, че си сам с Бога, че си едно с безкрайния всемир. От доста години посрещам изгревите/не всеки ден/, но до сега не си спомням да съм видяла два еднакви изгрева - всеки път е различно и ново. Впрочем, едно от главните "обвинения" на църквата към Учиттеля е било, че той и учениците му "обожествяват" слънцето. Това естествено не отговаря на истината, а сега вече и научно е доказано, че при изгрев слънце енергиите са най-силни и тогава си като приемател на тази енергия. Вече доста автори препоръчват посрещането на изгрева като лечебна мярка.

Inta , здравей

Много благодаря за постинга .Такъв постинг - по същество -имах нужда да прочета в този сайт .

Мои близки

години наред посрещаха изгрева на слънцето на брега на морето с песен и паневритмия, :angel:

но са да получиш максималная заряд от енергия /benefic /

трябва да си с чисти мисли и чисто сърце. :dancing yes:

Природата разпознава измамниците- те могат да претендират за чистота пред хората,но не пред БОГ и природата,която е пак божие творение.

Църквата е друг въпрос- всяка църква, в целия свят - винаги е обявявала за еретик всеки ,който е ощетявал техните финансовите интереси :hypocrite:

С поздрав за всички

set.jpg

Link to comment
Share on other sites

Здравейте всички ! Stranger, радвам се, че съм ти била полезна. Избягвам да използвам думата измамници, предпочитам да мисля, че това са все още не събудени души. Стремя се винаги да не забравям думите на Учителя, че "злото е най-малкото проявено добро". Няколко пъти вече чувам, че се препоръчва посрещане на изгрева и играене на паневритмия " за да си здрав". Това ми заприлича на препоръката "да влезеш в църква и да запалиш свещ", за да ..... Колкото и да посрещаш изгрева, ако душата ти не е отворена, ако не приемаш божествената светлина и енергия съзнателно, то резултат няма да има. Същото е и ако влезеш в църква и запалиш една свещица - за да ти се простят греховете. Знаеш ли - познавам и свещенници, които са истински духовни хора. Те по някакъв начин успяват да уравновесят негативите на църквата, с позитивите на вярата. Магически изгреви и много опитности на всички ви!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ученикът трябва да има сърце чисто като кристал, ум светъл като Слънцето, душа обширана като Вселената, дух мощен като Бога и Едно с Него!

Благост, моля да ме извиниш,но сметнах , че когато се цитира формула на Учителя ,то трябва да бъде пълна.Затова си позволих да я напиша в пълен текст.Надявам се да не съм предизвикала у теб неприятна емоция.Желая ти светли мигове и слънчеви почивни дни ! :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

:) Здравей, Инта! Как така ти мина мисълта, че може да има неприятна емоция :1eye: даже ми стана драго...а посланието е невидимо...Аз, ти , той, тя,то... ние , вие, те... трябва да имате....имаме :) Сърце чисто като кристал, Ум светъл като Слънцето, Душа обширна като Вселената, Дух мощен като Бога и Едно с Бога.Амин При движенията мислено се произнасят.Иначе си е като послание към всички всички светли душички :)

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

:feel happy: Благост благодаря ти за реакцията!Винаги съм се притеснявала да не обидя някого , дори и по този начин.В тази връзка - след като прочетох Хуна медитация и послението на кахуните- пазителите на тази медитация-"живей така , че да не накърняваш никого- включително и себе си",осъзнах защо не трябва да обиждаш и себе си .Наистина посланието е невидимо.И то работи невидимо.Тази формула Учителя е дал като една от могото бисери и в нашите среди често се казва при наряди.Желая ти мир,любов , хармония и успешно приключване на житния режим! :thumbsup2:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...