Jump to content
Порталът към съзнателен живот

19.03.2008 г. - Човек минава от една планета в друга


Recommended Posts

Мисъл на деня - 19 Март 2008 г.

"Цялата човешка раса живее разпръсната върху всички планети и звезди. Човек минава от една планета в друга според степента на своето развитие. Красиви са планетите, през които ние минаваме своето образование, за да дойдем до една по-висока наука. Те представят светове, резултат на разумна деятелност. Всяка планета представя един университет."

Из Да сторя, 9-а НБ, 31.I.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Детето първоначално постъпва в забавачница, после в първоначално училище, в прогимназия, в гимназия, в университет. Като свърши университет, човек се специализира и след специализацията си той влиза в свят, дето жъне плодовете на своя труд. Сега някои от вас са в забавачница, други – в първоначално училище, трети – в прогимназия, в гимназия, в университет, след което ще се приготвят за широкия свят.

Да сторя

Аз съм май някъде между забавачницата и първоначалното училище. :D Още не съм видяла на живо някой, който да е в университета.

А относно степента на развитие на цял народ, ето нещо интересно според мен:

Един народ създава своите хора, според степента на своето развитие. Той ги създава тъй, както в един кошер се създават пчелите, работници и царици. Тъй и народът създава своите хора, според както той иска.

Ако пребъдете в Мене

:thumbsup1:

Редактирано от Бина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 19 Март 2008 г.

"Цялата човешка раса живее разпръсната върху всички планети и звезди. Човек минава от една планета в друга според степента на своето развитие. Красиви са планетите, през които ние минаваме своето образование, за да дойдем до една по-висока наука. Те представят светове, резултат на разумна деятелност. Всяка планета представя един университет." Из Да сторя, 9-а НБ, 31.I.1937 г.

Тук виждам и астрологичен смисъл.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако ние разбираме, че Бог е на небето, това не е право. Бог е навсякъде. Бог е Същество, Което живее навсякъде. Апостол Павел казва: „Ние живеем и се движим в Бога.“ Въпреки това ние Го търсим някъде. Това е физическо схващане на въпроса. Но според духовното схващане Бог наистина е небето, но под думата „небе“ ние разбираме образ, символ, идеал на един възвишен, уреден живот – живот на възвишена разумност. Небето е центърът на напреднали същества, които живеят в самата вечност, които творят, които са създали материалния свят. Това представя небето – един уреден свят, който се грижи за всички същества около себе си. Всички звезди, които виждате на небето, това са все техни творби.

Да сторя

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 19 Март 2008 г.

"Цялата човешка раса живее разпръсната върху всички планети и звезди. Човек минава от една планета в друга според степента на своето развитие. Красиви са планетите, през които ние минаваме своето образование, за да дойдем до една по-висока наука. Те представят светове, резултат на разумна деятелност. Всяка планета представя един университет."

Из Да сторя, 9-а НБ, 31.I.1937 г.

Аз съм щастлива и развълнувана, да откривам в беседите на Учителя отговори на въпроси, които отдавна живо ме вълнуват!Ето какво бях писала миналата година и сега виждам отговора, за който съм изключително благодарна.

Понеже от как се помня разсъждавам върху това и търся отговори,ето за себе си до какви идеи стигнах към настоящия момент, без абсолютна убеденост и претенции,че са 100% точни.Душата, като искрица или частица от духа се въплъщава в различни форми,но не само на земята и не само в 3D- пространството. Изобщо аз възприемам нашия материален свят просто като проекция от по-високи измерения(тук си имам една теория, но по-добре да не се увличам).Споменах в друг пост, че великия Едгар Кейси е казвал, че някоя душа идва от Арктур,Нептун и т.н..Донякъде е бил привърженик на астрологията,но с доста нестандартен подход и е разглеждал много други звезди освен слънцето.Така че смятам, че душите, или поне някои от тях пътуват много надалече(по нашите земни стандарти и представи) в различните пространства и пребивават в различни светове/галактики/планети и вероятно и състояния.

Ето защо броят им на определено място в определено време не е константа. Точно както и примерно на една улица понякога има много коли/хора, понякога по-малко. Тогава възниква интересния въпрос защо напоследък токова души "се стичат" на земята.Това е друга интересна тема.

От астрологическа гледна точка всеки човек обикновено има доминиращо влияние на една или няколко планети.Примерно сатурн.За мен има логика да се предположи, че тази душа в някаква форма и проявление е била свързана със сатурновите полета на взаимодействие , познава и е отворена към неговите вибрации,може да ги улови и за това се опитва да ги приложи и използва и тук на земята.

Което и придава нов смисъл на изрази като: "паднал съм от марс" или от луната :sorcerer:

Е пак да кажа, това е една хипотеза. Подлежи по-нататък на още анализи и опити за доказване, ако това е възможно.

Звучи ми логично също естественото и обичайно състояние на душата да е да не е ограничена в материална обвивка.

Чела съм в някои книги за свързване на душите подобно на гроздове, изпитвали безгранична любов, лекота и щастие. Кой знае доколко е вярно това за такова "неземно" блаженство :hmmmmm::angel::hmmmmm::angel:

Все пак основното е да живеем пълноценно земния си живот.

Линк към коментар
Share on other sites

Освен това се твърди, че Планетните вериги, имайки своите Дни и Нощи- т.е. периоди на дейност или живот, и на инерция или смърт- действат в небесата подобно на човека на земята; те раждат себеподобни, стареят и гаснат и само духовните им принципи живеят в техните рожби, като остатък от миналото.

........................

Сега Луната представлява охладен отпадък, сянка, която е влачена от новото тяло, на което са предадени нейните жизнени сили и принципи. Тя е обречена дълги години да следва Земята, като привлича своето отроче и сама е привлечена от него.

............................

Съществуват други и безбройни Манвантарни Вериги от Глобуси, на които обитават разумни същества, както в нашата Слънчева Система, така и извън нея.

Елена Блаватска-"Тайната доктрина";том1;изд. Астрала;2005г

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...