Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте :D

Преди няколко дни се опитах да си кача безплатната версия на Антарес7.5.

Качих си програмата, но не иска да приеме web-кода който дават в сайта...

Много искам да работя с Антарес 7.5 - може ли някои да ми помогне и да ми обиясни къде греша или от къде мога да си сваля същата програма, но работеща ?????

:hmmmmm:

Link to comment
Share on other sites

Guest мила

и аз имам същият проблем. Странно до сега си мислех , че аз нещо не мога да се оправя.

Link to comment
Share on other sites

Защо не пробвате със ZET 7, програмата ми се струва доста пълна и дава интерпретации на 90% от аспектите на англииски или руски (ако можете да си я настроите).

Можете да си изтеглите безплатно програмата от: http://zet.astrologer.ru/downloads.html

Приятно лутане из лабиринта наречен АСТРОЛОГИЯ :):thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

здравейте , имам много хобита двете които практикувам с най голям интерс са астрологията и компютрите, затова мога спокойно да кажа че съм пробвал почти всяка програма а те не са малко , :smarty: като се почне от досовските програмки до огромни по 300МБ , в момента сум се спрял на една не много голяма, но много удобна програма, Astro22 Astrology :thumbsup2:

намира се лесно в мрежата просто се разровете в търсачките малко програмата предлага възможност за добавяне на собствени тълкувания , поради тази при4ина аз съм започнал да я превеждам на български като добавям различни неща към нея предполагам до 3, 4 месеца ще я завррша но с моя разпилян асцендент стрелец не си вярвам .... :harhar:

има и крак така 4е не е нужно да я купувате, на някои по стари компютри може да има проблем с шрифтовете след рестарт но е поправимо , ако не можете питайте

в програмата има вградени около 30 хороскопа на известни , исторически и публични ли4ности

:) чао ви засега знам че ме обичате вече :D

П.С. Съжалявам за правописните грешки ама не мога да пиша на кирилица &)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ето още едно предложение за астропрограма www.astroworld.net .Пише, че е демо версия, но си работи, имам я вече повече от месец.Интерпретации не дава, но има карти за всичко, което най-често се използва- транзит,солар, лунар, прогресии, слънчева дъга.

Много ми допада.Пробвайте и вие.

:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest ZDRAVEITE

Инсталирах си Antares, но така и не проработи заради някакав си код. Сега имам съ6то и Zet-7, какво ви е мнението за тази програма? За достоверността и? Може ли да и се доверим? А между другото - няма ли не6то на български :)) Благодаря ви!!!

Моля пишете на кирлица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Здравей, ЗДРАВЕЙ :)

Ако говориш за Зет 7 Лайт, наистина е много добра програма, с доста възможности, вкл. и на няколко езика. Когато работи,работи :)

Проблемът е,че още като излезе на сайта, стана ясно,че дава грешки и авторите няколко пъти обновяваха отделни файлове или цели пакети /не съм добре запозната с програмирането,затова сигурно се изразявам неточно/. Сега е доста по-добре,може дълго време да работи без грешка, но пак има слабости и те се проявяват най-неочаквано. Най-често може да се познае по забавения темп на работа-стартира се много бавно, бавно изчислява и прочие, в най-добрия случай компа забива при стартирането й и тогава без никакви съмнения е станала грешка и се налага преинсталиране. Иначе ако работи бързо и не забива компа, всичко е наред-изчисленията са верни. Ако има грешка, може да ти сметне безумни неща, например Слънце във Везни, Меркурий в Телец и т.н.

Но въпреки това съм доволна-всъщност ми е любимата астропрограма :)

Link to comment
Share on other sites

Guest ZDRAVEITE

Благодарq ви, за сега я ползвам, но днес не6то се настрои да прогнозира само за половината месец. Не мога да я оправя, слъ4вало ли ви се е? Как да го оправя проблема?

Защо ZET7 не отчита влиянието на Луната, тя е много важна?

Моля пишете на кирлица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Нм,определено не ми се е случвало подобно нещо,но по принцип има възможност да се избира от ГИД-Мастера/Horoscope Wizard-зависи от езика- дали да се направи индивидуален хороскоп или да е само за един месец,като месеца се посочва според желанието на потребителя. Този Гид-мастер има като иконка една малка жълта удивителна на червен фон горе вляво. Мисля че проблема е именно там.

Link to comment
Share on other sites

Guest ZDRAVEITE

Благодаря ви, оправих проблема, дължат се на това, 4е съм задала пове4е литература от библиотеката ,където е посо4ена. Явно не е възможно програмата да от4ита пове4е информация -н апр. за бизнес и за любов. Трябва или едното или само другото. Поне това ми направи впе4атление. От библиотеката съм си свалила някои книги и може ли да ги вмъкна към програмата? Как става това?

Моля пишете на кирлица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Program Files -> Zet7 -> Language -> English/Russian -> Txt

и там копираш свалените от сайта книги.

П.П.На сайта има подробни инструкции за всичко.

:)

Link to comment
Share on other sites

Guest ALEK$ANDRA

Много ви благодаря, 6те опитам :thumbsup2:

Исках и друго да попитам: за6то програмата не дава интерпретации на аспектите на транзитната луна при прогнозирането? От4ита ги-безспорно, но само за момента, а за по-дълаг период? На мен спецялно много ми влияе луната:))

Да попитам не6то друго - в Zet7 интерпретацията е въз основа на аспектите, но към разли4ните домове би трябвало да е разли4на. Това май не го от4итат?

Моля пишете на кирлица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Анатолий Зайцев

тел. +38(0692)413033

ICQ 20915356

e-mail: zet@zaytsev.com

Ето тук можеш да задаваш тези въпроси с най-голям успех-на създателя на Зет 7. Друг не може да ти отговори :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Гост_Марияна_*

РЕВОЛЮЦИЯ НА ДУХА

Автор-Мишел Фини

Превод Виолета Илиева

През последните седем години транзита на Уран през знака Водолей доведе до революция в комуникациите и науката. Ние бяхме свидетели на глобалната експанзия на Интернет, е-mail общуването, мобилните телефони и новите дигитални технологии – века на информационните технологии. Уран скоро ще премине в следващият зодиакален знак и ще започне много по-различен период. На 10.03.2003г. Уран се гмурна в Нептуновата област, мистичния знак Риби.

Скоростта на промени драматично нарастна през отминалия век и сега тя е толкова светкавична, че ние имаме реални трудности с усвояването на новите технологии, адаптирането им към новите възгледи и поддържането на тяхната актуалност. Много общественици и обществени организации са основателно обезпокоени за цената на тези промени.

Писателя Алвин Тофлер беше един от първите, които уловиха тази тенденция. В своята книга “Шокът на бъдещето”, побликувана през 1970г. той обръща внимание на бързите промени и техните ограничени възможности за адаптация. Транзитът на Уран в неговия собствен знак засили ускорението на промените до степента на безпрецедентност в историята на човечеството. Уран е добре познат като катализатор на обществените промени и реформи. През 1968г. Уран навлиза във Везни и тогава се ражда Световното движение за мир, а така също и темата за човешките права застава в обществения фокус. През 1975 Уран навлиза в Скорпион и избухва сексуалната революция. През 1981г. с Уран в Стрелец се установява векът на новите технологии в придвижването, а през 1988г. Уран в Козирог възвестява периода на политически революции и смъртта на “комунизма”. През 1995, когато Уран навлиза във фиксирания знак на Водолей, интернет става глобален феномен. Сега е ред на нова революция.

Когато въздушния Уран навлезе във водния знак Риби, ще сме свидетели на внезапни промени в обществените схващания и ценности.

Ценностите свързани с въздушния елемент – като разум, наука и логика – бяха дълго възвеличавани от Западната култура, която се опита да ги наложи и в други култури в течение на векове. Тази въздушна доминанта доведе до Индустриалната революция, като полза за човечеството. Научния напредък се се развива толкова бързо през това време, че става почти невъзможно да бъде проследен. С транзита на външните планети; Сатурн, Уран, Нептун във въздушните знаци през последните седем години, въздушната доминанта разпростря новото със ужасяващи размери. И макар че, сега имаме много спестяващи време механизми и модерни удобства, хората срещат все повече трудности да се справят с информационното претоварване. Ние просто нямаме достатъчно време да придобием представа за всичко това. Много хора се чувстват информационно заляти и объркани и избират да се оттеглят и да не са част от цялата тази система.

Хората с въздушна доминанта успяват по-лесно да ръководят този бърз стил на живота, но има една граница, до която ние можем да бъдем напълно съзнателни.Нашето внимание непрестанното бива насилствено фокусирано върху външно-материалното, а съзнанието се нуждае от време за да проследи и преработи информацията и да придобие представа от живото преживяване. Преоритета на фактите, логиката и науката благоденстваше за сметка на преживяното чувство/вода/ и неговите принципи в отношенията, разбирателството и човешката съпричастност. Какво ще стане с нашата потребност от смислени връзки и вътрешен живот?

Водата/чувството/ и въздуха/мисленето/ са опозиционни функции. Поради, това че въздуха доминираше, водните стойности бяха игнорирани и набутани далече в несъзнаваното.

Все пак, сега вече разбираме това че, когато се люшнем твърде надалече в едната посока, когато нашата перспектива стане твърде тясна или едностранчива противоположните сили изплуват от несъзнаваното за да корегират дисбаланса. Голямата водна сянка се промъква от дълбочината към повърхността.

Функционалната типология и четирите елемента

Психолога К.Г.Юнг описва четири типа човешки възприятия или функции, които той нарича; интуиция, мислене, чувстване, сетивност. Тези основни категории са били идентифицирани и от други психолози през вековете. Ние знаем, че Юнг е учил астрология, но не знаем дали той е базирал тази типология върху астрологическите елементи, въпреки че има определена връзка между функционалните типове и елементите огън, въздух, вода и земя.

Въздуха/мисленето/ и земята/сетивността/ са като цяло по-осъзнати и са това, което ние можем да наречем ляво-мозъчна функция, тя е детайлно конкретизирана, рационализирана и логична. Това се свързва с нашата способност за изграждане на причинно-следствени връзки и анализ.

Огъня/интуицията/ и водата/чувствата/ са по-тясно асоциирани с несъзнаваното. Те се стремят да бъдат по-спонтанни и ирационални. Техния фокус в живота върху присъщото им вътрешно значение се свързва с територията на въображението.

Мъжете се стремят да имат сериозен преоритет на ляво-мозъчната функция; сетивност/земя/ и мислене/въздух/, докато жените се стремят към преоритет на сетивността/земята/ и чувството/водата/. В патриархалното общество се стремят да доминират преди всичко ляво-мозъчните рационални идеи. Жените като цяло са здраво в допир и с двете функции; лява и дясна. Обсъждах това с приятел неотдавна и той е на мнение, че има сектор на средния мозък, който свързва двете мозъчни полусвери и тази зона е по-голяма при жените, отколкото при мъжете.

Като цяло повечето хора наистина предпочитат чувството/водата/, но водата се стреми да си служи повече с индивидуалния човешки живот, отколкото с обществената или политическа територия. Интуицията/огъня/ е най-малко съзнателната функция и за мъжете и за жените.

Водата е присъща за дясно-мозъчната сфера на въображението и е отражение на инг/женското/ възприятието. Тя е антитеза на въздуха. През следващите седем години, когато въздушния Уран навлезе във водния знак Риби, ще се очакват резки промени в обществените схващания и ценности. Когато водата излезе наяве от несъзнаваното ние ще сме свидетели на много повече грижа за чувствата, целите, съдържанието на вътрешния живот и “Голямата картина”.

През последния въздушно-доминантен период много хора със сензитивно-водна нагласа имаха силен недостиг на оживотворяващия елемент, чрез който те просперират. Тези години на емоционална жажда доведоха до тенденцията на отчуждението и изолацията.

Рибите и планетата Уран имат много общи неща. Двете енергии са дисидентски и ексцентрични.

С нарастващата бързина в хода на промените връзките ни с другите хора стават все по-мимолетни и по-повърхностни. Имаме все по-малко време за реализиране на проникновени връзки с другите, затова са необходими повече съзнателни усилия. В много западни култури, в които доминират въздушните ценности малко хора влизат в ангажиращи връзки. Степента на разводите нараства, много хора живеят сами и се раждат малко деца.

Уран в Риби обещава голям акцент върху значението/смисъла/ на нещата. Когато любовта и взаимоотношенията се превърнат в първостепенен фактор, чрез който търсим смисъла на нещата, тогава хората могат да се осмелят да се свържат с другите по по-дълбок начин. Рибите искат да загубим себе си в нещо мистично, просторно и духовно. Те търсят значението на изначалното. Науката и разума са водолейските Богове, но Рибите почитат Духа и Душата. Уран ще доведе до по-съзнателно съсредоточаване върху тези подсъзнателни територии.

Стъпвайки върху съвременните, издигнати от въздуха ценности той ще оглави съществени корекции на нашето колективно мислене.

Хората с подчертана дясно-мозъчна активност, чувствителните и интуитивни хора потенциално ще имат повече възможности за творческа изява. Хората с подчертана земна/сензитивна/ активност също ще имат полза, тъй като се оформя по-оживотворяващ и експресивен цикъл. Уран ще вдъхне живот на женската им полярност, което включва мистичното, мира, спокойствието, опрощението и състрадателността на знака Риби. Това е може би точно това, което д-р Юнг откри.

Магията на Уран и Риби

Какво радикално и непредсказуемо да очакваме, когато Уран се движи в най-енигматичния и мистериозен знак на Зодиака. Нека да разгледаме символите на Риби и Уран. Няма съмнение, че те много си приличат.

Двете полусфери, съединени помежду си изразяват баланса или потенциала за общуване и разбирателство между лявата и дясната мозъчна функция или между съзнателната и подсъзнателна територия или дори между напълно различните и опозиционни същности на въздуха и водата, като аспекти на душата представени с тези символи.

Алън оукън описва символът на знака Риби и Уран както следва:

-Едната от двете дъги представлява ограничената съзнателност на мъжа, другата-безкрайната съзнателност на Вселената. Линията между тях е нашата Земя – тази същност от Големия план на Сътворението, където духовния и материален аспект се срещат.

Символът на Уран включва в себе си символът на знака Риби, което ни довежда на мисълта, че независимо че Уран е въздушна планета тя може да се чувства комфортно във водните преживявания на Риби.

-Символът на Уран се образува от съединените помежду си Душа на човека/едната полусфера/ и божествената Душа в определено проявление/другата полусфера/. Двете полусфери са облегнати на двете страни на кръста. Това означава, че връзката на човека с божественото довежда до великото еволюционно развитие на земята. Малкото кръгче е силата на активизиращия и оживотворяващ Дух, чиято вливаща се субстанция прави всичко това възможно.

Рибите и Уран имат много общи неща. И двете енергии са дисидентски и ексцентрични. Хората с Уран или Риби включени в техните рождени хороскопи имат сериозни проблеми с обикновените/обичайните/ неща от живота, но не и с необичайните. Урановите и с Рибешка изразност хора предпочитат да обитават своята собствена реалност – тези “нормални” хора биват описвани като; фатални, странни, чудати или празнодумци-мечтатели.

Знакът на Рибите представя дълбочината в несъзнаваното и всички мистерии, които свързваме с Нептун и дванадесети дом. Когато Уран премине в знака Риби през март, ние ще започнем да виждаме какви изненади е подготвил за този вълшебник за нас.

Взаимната рецепция

Когато Уран напусне своя знак Водолей и навлезе в управляваните от Нептун Риби, Нептун ще бъде вече в зоната на знака Водолей. Нептуновата орбита е почти два пъти по-дълга от тази на Уран, и така всеки път когато Уран преминава през Рибите, от 15-ти век, Нептун е локализиран в зоната на знака Лъв или Водолей. Следователно, ако приемем модерните правила за верни, всеки следващ транзит на Уран през Риби отбелязва дълъг период на взаимна рецепция с Нептун. Последния път, когато тези две планети са били във взаимна рецепция е периодът 1835-1843, съвпадащ с Романтичния период, времето когато любовта, чувството и въображението са висши ценности. Преди това двете планети са във взаимна рецепция през периода 1668-1676. Започвайки от март 2003, Уран и Нептун ще бъдат свързани от взаимна рецепция до 2011, когато двете планети ще преминат в други знаци.

Рецепцията ни показва, че ще се засили интензивността на енергиите на двете планети. Аз съм съгласна с тази интерпретация, но ще добавя, че взаимната рецепция е нещо повече от просто нарастване на силата. За първи път проявих интерес към взаимната рецепция в мунданен контекст през 1985. През това време юпитер беше във Водолей, а Уран във Стрелец. През 1985 имаше необичайно много самолетни катастрофи. През 7-те седмици от юни до август станаха четири големи въздушни бедствия със загуба на повече от 1100 живота. Аз започнах да търся астрологическо обяснение за тези трагични събития и забелязах, че Уран и Юпитер са във взаимна рецепция. По-точно, забелязах, че двете планети са ретроградни и са всекстилен аспект. Уран като управител на авиацията и Юпитер, който управлява пътуванията, в комбинация дават увеличаване на припряността, безразсъдството, прекалената самоувереност, което често довежда до катастрофи.

От този период на човешки жертви, 1985 беше най-тежката с бедствени размери на въздушните катастрофи. Бедствието със совалката “Чалъджър”се случи, когато Юпитер и Уран са във взаимна рецепция на 28.01.1986г. интересно е, че това се случи точно четири дни след като космическата совалка “Вояджър” осъществи най-близкото доближаване до планетата Уран. От този момент обръщам специално внимание на взаимната рецепция и отбелязвам този феномен в контекста на наталната карта, също така оформих мнение за това, че взаимната рецепция изгражда типа на Catch-22 енергия или ситуация. Това изглежда така сякаш всяка планета се опитва да функционира независимо, но не може да го направи, но не може да го направи без другата планета да бъде включена. Това изглежда като игра на въже, планетарната енергия на всяка от двете планети може да се изрази само ако е предизвикан отклика на другата планета от взаимната рецепция. Планетите изглеждат сякаш са под въздействие на взаимни усилия една към друга; те мога да се обединят и да направят компромиси за да функционират ефективно, но не винаги това е така.

Открих, че тази интерпретация на взаимната рецепция се отнася и за наталната карта. Двете планети са свързани заедно за добро или лошо. Те са свързани в енергийна форма като числото 8. Докато Уран пътешества през знака на Рибите ще обърна специално внимание на този период, когато Уран и Нептун са ретроградни. Няма съмнение, че тези две планети ще са здраво свързани през следващите седем години.

Уникални заложби

За по-същностното разбиране на Уран в Риби нека разгледаме някои личности родени при такава позиция. С Уран в Риби са родени някои от особено творчески настроените и с разностранни таланти хора. Те успяха съзнателно да изразят тази енергия. Много от тях имат изключителни духовни постижения в живота и работата си. С Уран в Риби е Моцарт/свързан с десцендента/, Пиер Реноар, Дж. Керуак и др.

Уилям Блейк е роден на 28.11.1757, с Уран в Риби, в съвпад с МС. Огънят и водата доминират в неговаат натална карта, само Венера и Сатурн са респективно в земя и въздух. Блейк е уникален пример за висотите, които Уран в Риби може да достигне. Той беше поет, артист и пророк и създаде митове, изключителни с висотата на интелекта и експресията. Неговата уникална космогония изпълнена с удивителна красота и мистицизъм се основават върху разделянето на света на четири, което ни довежда до сходството с четирите елемента: огън, въздух, вода и земя. Блейк базира това четворно разделение на света на четирите съществуващи същества от Книгата на Откровението на Йоан/Апокалипсиса/ от новия завет. Въпреки, че Блейк беше христианин, той имаше и радикални възгледи. Невероятната пълнота на неговите възгледи и изкуство съперничат с Гръцката митология. Това изисква интензивно изучаване на цялостния и проникновен смисъл на тези неща.

Във възгледите на Блейк за сътворението на Света има четири “Zoas”/можем да ги наречем архетипи/: Лувах/Чувството/, Уризен/Разума/, Тармас/Сативността/ и Уртона/Интуицията/. Тези безсмъртни “Богове” се борят помежду си за контрол над човечеството. Блейк вероятно е бил един от първите хора разтревожени от въздействието на Индустриалната революция и доминирането на “разума”. Той беше посрещнат като мистик, предвестник на Юнг, дори наричан дяволски поклонник. Блейк беше надраснал своето време и сега неговото творчество ни води към древните традиции. Той казваше, че неговото творчество се появява спонтанно, а той е само един канал, с който Бог разполага. Неговият пантеон на уникални духовни енергии и творения е прекрасен пример за магията и прозрението, което може да се постигне, чрез новаторския Уран изразяващ себе си, чрез мечтателния свят на Рибите.

Кемил Фламарион е роден 1842г, 85г. след Блейк. Той беше астроном, но решителн се свърза с духовната насока. Някои от неговите заглавия на книги са като съвсем точен словесен израз на Уран в Риби. Неговите творби са като фантастични прозрения на ума и духа на човека имащ Уран в съвпад с Меркурий на ІС в опозиция с Луна в Дева на МС. Книги като “Мечтания за Астрономията”, която включва глава със заглавие “Пътешествие в небето” и “Идеи отнасящи се до общуването между Световете”-не са нещо , което обикновено се свързва с астрономията…

В рожденната карта на Блейк липсва земя и въздух, но в картата на Фламарион Луната е в Дева, с Юпитер и Сатурн в съвпад в Козирог това дава човек свързан с науката. Но лунния управител, Меркурий е в съвпад с Уран в Риби, което дава нова и чудновата насока към научната гледна точка. Единствената въздушна планета в неговата карта е Нептун във Водолей, диспозитор на планетите в Риби.

Историята на Уран в Риби

1668 –1676 – Рецепция с Нептун във Водолей

1752 – 1760 – Нептун във Лъв

1835 – 1844 - Рецепция с Нептун във Водолей

1919 – 1928 - Нептун във Лъв

Уран е изобретател. Бърз преглед назад в историята показва какви чудни изобретения са били създадени повреме на транзита на Уран в Риби. Сър Джон Хършел, син на Уилям Хършел воден от Уран основава фотографията през 1839г. Той е един от изобретателите, които са пионери в тази нава област в изкуството през това време. Години преди това Хършел прави открития свързани с телескопа, което по-късно позволава откриването на Уран през 1781. Нютон открива рефлекторния телескоп през 1668 – годината, в която Уран преминава в Риби в рецепция с Нептун. Същата тази година, когато Нютон работи върху телескопа, бенедиктински монаси преминавайки Английския канал откриват шампанското – буквално поставяне на въздух/Уран/ в алкохола/Нептун/. Други Ураново-Рибешки открития са секстила-1/6 част от кръга/1757/, морския хронометър/1757/, електрическия телеграф/1837/, полиграфа/1921/, микрофона/1923/, телевизора/1926/, антибиотиците/1928/.

Не е изненада, че изкуствата процъвтяват, когато Уран е в Риби. Това изглежда, че е истина независимо дали Нептун е във Водолей или Лъв. Виенската и Ню Йоркската филхармонии са основани през 1842 – свидетелство за творческата активност в изкуството през този период. Много новатори – артисти, музиканти, художници имат в наталните си карти Уран в Риби.

Най-скорошното пребиваване на Уран в Риби е през 20-те години на ХХ-ти век. В Америка това са години на оптимизъм. След като Първата световна война свършва, хората започват да се възстановяват и стартират нов живот. Фотографията, която беше открита през период на Уран в Риби сега става “движещи картини”-кино, започва развитието на индустрията – Холивуд. През 1927г. се появява първия озвучен филм. През 1919 американска жена побеждава в избори. Същата година влиза забрана за продажба на алкохол, което довежда до корупция, разрастване на престъпността и разцвет на мафията. Появяват се тенденции за бягство от реалността. Хората търсеха новото и необичайното. Те експериментираха с религията, алкохола, музиката, дрогата, филмите и хазарта – включвайки за първи път широко разпространените спекулации в стоковата търговия. 20-те години бяха бум за САЩ и Америка се превърна в спасител за много страни след войната. Тези години белязаха американската роля като световен лидер. Много промишлени продукти започнаха да се разпространяват в САЩ, автомобилната индустрия, се взриви през 20-те. През това време се ражда консумативното общество, снабдено с Рекламата благодарение на настъплението на радиото/1922/. Перални машини, грамофони и други електрически уреди излязоха на бял свят. Така се ражда американската мечта.

В остър контраст, Европа през това време е потънала в бедност. Германия сломена във Войната преживява опустошение и депресия. Инфлацията расте толкова бързо, че хората палят банкноти за да се греят. Появява се разцепване на света на крайно-левия комунизъм и крайно-десния фашизъм.

Земните промени занапред

Консумативността сега е широко разпространен феномен. Американската мечта става мечта на целия свят. От 20-те години дръстично нараства глобалното консумативно общество.

Страните с различни култури и идеологии се адаптираха към Западния модел. Рекламите и маркетинга сега са толкова жизнени в способността за продаване на продукти, че дори музиката вече е в манифактура и се пакетира. Консумацията се завъртя с глобалната икономика в безкрайна спирала-хората искат все повече и повече. Поражда се огромна пропаст между богатите и бедните. Околната среда е застрашена. Майката Земя плаче за помощ, но тя изглежда, че е на заден план за глобалното консумативно общество.

Категорично Уран в Риби е голямата сила, която установи хода на ХХ-ти век. Въпросът сега е: Какво следва?

Очевидно е, че Земята не може да поддържа нашия ненаситен глад за материален успех и богатство. Ще успее ли консумативното общество да се обнови? Какви нови мечти ще заместят тези, които създават глобалната икономика през последните 84 години. Изчерпването на земните ресурси и нашето пренебрежение към собствената ни планета – под формата на боклуци, свръхпродукция и прахосничество- започнаха през последния цикъл на Уран в Риби. Взаимодействието на Уран и Нептун, чрез рецепцията през следващите седем години могат да бъдат интерпретирани като интензивно взаимодействие между Небето/атмосферата, въздуха/ и Океан/водата, климата/. Тези велики божества са включени в голямата промяна през този период, който изглежда да има огромно въздействие върху Земята и нейните обитатели. Няма да може астролога/или дори метеоролозите/ да разпознават какво ще се случи: Само поглеждайки през прозореца. Западната култура и ценности имат огромен ефект върху природната среда. Неотдавнашно интервю, побликувано в издание на Академията на науките на САЩ съобщи, че 2,3ха земя задоволява средно 1 жител на Земята. А сега човечеството изпползва 20% повече от земните ресурси, които земята може да даде.

Печалбата, компетентността и растежа са двигателя на глобалната икономика, но е ясно че този двигател трябва да се смени с технологии, които се грижат за околната среда. Съвременния антиглобалистки протест нараства, глобалното затопляне е реалност, полярните ледове се разтапят, горите се разсичат, водите и въздуха се замърсяват. Следващите седем години са критични за земята.

Ние нрабва да разпознаем, че кратковременния “въздух” ни призовава – не дръжте водата!

Боговете на Небето и Морето

Гея/Земятя е майка на Уранус/Уран/, но и негова възлюбена. Те създават титаните и други същества, включително гръмотевицата и светкавиците. Когато Кронос/Сатурн/ кастрира своя баща Уран и хвърля генеталиите му в Морето-Посейдон/Нептуновото царство/ от това се ражда Афродита/Венера/, божията любов. От Урановата кръв се раждат титаните, нимфите и фуриите. Изглежда така сякаш имаме голям потенциал да сътворим велика красота на Земята в момента в който Уран премине през Нептуновата територия, но ние все още създаваме хаос и разрушение.

Кронос на свой ред се опитва да се предпази от собствените си деца, за да не направят и те същото, каквото той е направил на своя баща. Така той поглъща всичките, освен Зевс/Юпитер/, който е скрит от него.

Метис, дъщерята на титана Океан, предлага на Кронос напитка, която да предизвика повръщане на братята и сестрите на Зевс, включително и Посейдон/Нептун/. Това ни говори, че когато енергията е блокирана или се сдържа тя постепено се превръща в огромна сила за промяна, когато се освободи. Нептун е сърдит Бог, който се асоциира със стихийната, буйна вода и други природни сили, включващи земетресенията. Периодично разгневения Нептун разцепва Земята, размахвайки своя тризъбец. Силните земетресения надминават 8,6ст. по скалата на Рихтер и такова се случи на 16.12.1920г. в Китай – резултата бе 200 000 убити. Астралагическата карта на това събитие показва, че асцендентът се управлява от Луна в съвпад с Уран в Риби в осми дом. Нептун управлява Риби, владее земетресенията, а също така и други аспекти на природния свят. Аз очаквам да се случат големи земетресения през следващите седем години, като една съпротива срещу човешката злоупотреба със силите на Нептун.

Уран в Риби в бъдещето: 2003-2011година

10.03.2003 – 15.09.2003г.

30.12.2003 – 28.05.2010г.

14.08.2010 – 12.03.2011г.

Настъпващите събития ще причинят значителна промяна в съзнанието. Тази промяна ще бъде предвождана от социални промени. Какво ще се случи през следващите седем години. Придържайки се към Урановата тенденция за изненади, ние ще сме свидетели на значителни открития и изобретения през целия този период.

- Открития и природа/по точно морета/

Новите открития ще са свързани с проучването на дълбините на океана и ще ни открият невероятен свят. Други открития ще са свързани с неизследвани месности./Неотдавнашен документален филм за езеро Восток в Антарктида ни разказа за това как може да да бъде изследвано езерото за пет години. Сондата ще бъде изпратена под ледовете, дълбоко във водите на езерото, които са били изолирани от света от хиладолетия../

- Изкуствата:

Холивуд и кино-индустрията ще бъде подложена на голяма трансформация. Индустрията радикално ще се промени с напредъка на новите технологии в киното и звукозаписа. Нов стил в музиката ще завладее света, както и в другите изкуства.

- Политика, икономика и търговия

Много жени по света ще се издигнат на значими политически постове. Корупцията ще излезе на яве и политици ще бъдат съдени. Ще сме свидетели на транспортни кораби с дрога, корупция и обири в магазини и пристанища. Ще нарастнат протестите срещу глобалната икономика. Полемиката относно доставките на петрол и газ не са нови, но могат да се появят нови технологии, за които петролната индустрия все още не знае. Може да има неочаквани сблъсаци между леви и десни в политиката. /Интересно е, че опиумната война между Англия и Китай започва 1839г., когато Уран и Нептун са във взаимна рецепция./

-Медицина

Вероятно ще бъдат въведени нови лекарства, предлагащи надежда във връзка с неизлечими досега болести. Ще бъдат направени важни научни постижения засягащи менталните заболявания и разбирането, че тялото, Душата и Духът са свързани със състоянието на здравето. Ще има потенциал за сътрудничество между традиционната и алтернативната медицина. Науката ще успее да проникне по-дълбоко в нервната система и химическия баланс в мозъка. Може бе ще се разпространят много “въздушни или водни” страдания.

- Духовния и религиозен живот.

Ще видим появяването на нов религиозен култ и изгряването и падането на духовни лидери. Традиционните религии ще продължат да страдат от лоши влияния и много хора ще потърсят алтернативни религии, които ще израстнат бързо. Ще стане актуално Второто пришествие на Христос или просто изавата на заблудени души, които вярват, че те са преродения Христос. Катотолическата църква ще банкрутира финансово и морално.

- Околна среда

Нивото на Световния океан ще продължи да нараства, тъй като полярните ледове се разтапят. Част от земите ще бъдат заляти. Гигантски айсберги ще се отдалечат от полярния район и ще разрушат много кораби. Ще се промени химическия състав на атмосферата. Океана ще продължи да изчерпва кислорода си. Много риби и коралове рифове ще загинат по неизвестни причини. Малките островни вулкани внезапно ще изригнат. Ще очакваме повече задух, дръстично температурно затопляне, засилване на вулканичните и буреносни вълни.

Каквото и да се случи през този период ще бъдем свидетели на издигането на нови мечти и идеали от групи хора. Какво и как ще оцелее и просперира е въпрос на който ще отговорим.

Няма дълго да чакаме и ще сме свидетели на промени в климата. Скорошни наводнения в много краища на света ще илюстрират страховитата мощ на Нептуновите сили.

Имаме седем години за промяна на отношението и начина на ползване на земните ресурси. Взаимната рецепция на Уран и Нептун ще ни даде възможност да открием решения за този комплексен проблем, чрез новости и открития. Ние се нуждаем от това да живеем и творим в хармония с Природата, ние сме част от Природата – манифест на Духа тук във физическия свят. Това, може би, няма да бъде лесно време за Земята и нейните обитатели. Становището на въздуха и чувствеността на водата несъмнено ще създатат сблъсък през този период, докато се опитват да отстранят различията. Ние ще трябва да разпознаем това, че кратковременния “въздух” ни призовава: Недейте да сдържате водата! Политиците сякаш винаги са късогледи и непредвидливи, но нашия свят спешно се нуждае от дългосрочни решения.

Елементът на водата, чрез своята същностна природа е способен на компромиси, но това ще се промени, когато Уран премине във Риби. Уран и Нептун ще се съединят в безкомпромисна взаимна рецепция за седем години.

Една голяма промяна ще бъде осъзнаването, че тези две енергии могат да бъдат компромисни. Когато Уран навлезе в Нептуновата област ние ще трябва да си отговорим на въпроса: Какво може да бъде изградено на Земята? Щесъздадем ли чудовища, които ще доведат деструкция и разрушение?Или ще създадем величествена красота любов?!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте на вси4ки,

Интересувам се от астрологията и ве4е благодарение на вас ве4е имам ка4ени няколко програми с които виждам наталните карти и т.н...

Тук изпращам едни рожденни данни и моля за едно хубаво тълкуване: 07. Април. 1972. в 8:45 часа сутринта в град Плевен.

Виждам 4е има разли4ни тълкувания и Sabian Symbols също. На кои да се доверяваме пове4е :o .

Още нещо, ако някой знае добри и из4ерпателни книги - такива които са доста професионални и разбираеми в същото време, моля пишете.

Моля пишете на кирлица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest ALEK$ANDRA

Можеш да прочетеш 5-те тома на Марион Марч, Джоан Макевърс :D

Link to comment
Share on other sites

Guest дтмф

Защо не пробвате със ZET 7, програмата ми се струва доста пълна и дава интерпретации на 90% от аспектите на англииски или руски (ако можете да си я настроите).

Можете да си изтеглите безплатно програмата от: http://zet.astrologer.ru/downloads.html

Приятно лутане из лабиринта наречен АСТРОЛОГИЯ :):thumbsup2:

<{POST_SNAPBACK}>

На някой да му се намира програма на джава за мобилни телефони и компютри? Аз имам 2 програми за джобен компютър Палм ако някой се интересува.Инак харесвам ЗЕТ ГЕО

имейла ми е bg007@mail.bg

ако някой има нещо

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest ALEK$ANDRA

Здравейте! Може ли да ви попитам дали е необходим някакв допълнителен файл за библиотеката на ZET /имам в предвид книгите/, понеже си я инсталирах, но при сваляне на книгите от библиотеката, те не идват в цял размер, а много съкратени и накратко, моля ви ако някой е наясно да ми отговори!

Link to comment
Share on other sites

Guest ALEK$ANDRA

Какво ви е мнението за ZET7? Не са ли прекалено траги4ни интерпретациите касае6ти отрицателните аспекти?

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

По принцип от библиотеката на програмата може да се изключват определени текстове и по този начин да не се използват в интерпретацията. Аз например съм си изключила някои текстове на П.Глоба и куп други, но всъщност реално не разчитам на Зет да ми направи интерпретация дори и на един аспект, какво остава за цялата карта. Не може да бъде създадена такава компютърна астропрограма, която да е в състояние да замести успешно добрия астролог. Иначе добрата астропрограма може да нанесе значително по-малко поражения от всеки един псевдоастролог :D

Link to comment
Share on other sites

Guest humility

Олеле, аз се очертавам като най-тъпата!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Изтеглих ZET.RU, ама никъде не ми даде опции за използуване на библиотеки (както тук виждам написано). Отваря ми само празен прозорец за интерпретация на данните, ама аз сама да си ги интерпретирам, а никъде не ми показва база-данни. Мисълта ми е, че ако аз правя хороскопа, използувайки моите познаия, тогава тоя ЗЕТ за какво ми служи - за изчисленията? Че то тогава е га ти безмислената програма! Би имало смисъл, ако комбинациите са изписани, та да имаш възможност да направиш интерпретация върху текста без да се налага да набираш инфото сам <_<

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...