Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Предаването "Ясновидци"


Recommended Posts

Какво ще кажете за новото шоу "Ясновидци", което btv подготвя?

Кой смятате, че ще се включи в надпреварата за "титлата" - "Най-добрия ясновидец на България"?

Линк към коментар
Share on other sites

Предполагам, мнозина са гледали американската, че и нашенската версия на "Пълна промяна", и сигурно са се впечатлили от това, което с хирургия може да се "издялка" тук там, и човек да промени съществено визията си...Но, понеже съм в хирургическата "гилдия", си позволявам да твърдя, че най-добрите и най-талантливите по правило избягват медиите и подобни риалити-шоу формати. Ще попитате защо, след като това е вид реклама? Да, реклама е само донякъде...Убеден съм, че сред тези, които ще се появят и в ясновидското риалити шоу по би ти ви, няма да са нито най-талантливите, нито най-добрите в смисъл на "професионализъм", ако професионализъм и ясновидство взаимно могат да се съчетаят. Познавам поне 4-ма души, чиито качества познавам, които нямат никакво желание да участват в подобни тв-продукции.

Засега прогнозата ми е, че ще участват ясновидци "средна ръка", но с его многократно по-високо от средното, и все някой от тях ще спечели сред останалите, но едва ли ще е поради качествата си- ако някои от тях имат опит с медиите, опит пред камера и т.н., и са свикнали докато "работят" да им завират камери, микрофони и т.н., ще им е много по-лесно в сравнение с тези, които нямат подобен опит, и независимо от качествата и таланта си, и биха изгубили преднина докато се адаптират.

Освен тези 4-ма души, които познавам, познавам и още двама, които ако ще и денонощен ефир да им осигурят, не биха се явили в подобно шоу, защото заради ясновидските си качества са консултанти на доста големи и богати фирми, и много, ама много добре платени...И двамата, които познавам ползват интернет- единият го познавам лично, защото сме в един град и сме се виждали и на живо, а с другия общувам тук, във виртуалното пространство- интернет дава много добри възможности за комуникации чрез писане, звук и визия, и даже и егото им да ги засърби, по-лесно е да си го почешат с хонорар отколкото в тв-шоу...но от друга страна, те си държат на анонимността и работата в сянка- оказва се, че конкуренцията в гилдията на "маговете" е голяма- правят се енергийни вмешателства, пуска се "мъгла" и т.н. за да се съсипе нечия репутация, бизнес и т.н.- Това всъщност ще ми е интересно да гледам в ясновидското риалити- кой ясновидец с колко "окултен съпорт" ще се снабди...само че това нито камери, нито микрофони не могат да го предложат на зрителската аудитория, но в тази аудитория има и такива, които разполагат и с камери, и с микрофони, за да засекат подобни неща и да напипат "интригата" в надпреварата...

А и има ли състезание...що се отнася до езотеричните "дисциплини", същността на езотеричното е опорочена- навремето така са се появили фокусниците, които са предпочели да преследват слава вместо духовно усъвършенстване- е, може да има някой мераклия, който да се опита да опровергае твърдението ми, пък току виж успея да повярвам, че заекът изваден от цилиндъра е хранен с екологично чиста храна, и по свое желание е избрал съдбата си да бъде "изкачащия заек от цилиндъра"...

Но, кой знае...все още съм оптимист, че някое риалити шоу може да ме изненада и да се окаже забавно и смешно- в крайна сметка нали телевизията е затова- за забавление на народа...

Линк към коментар
Share on other sites

И това ще се случи един ден, когато се проясни съзнанието на хората. Защото ясновиждането е именно това - ясно съзнание, което в повечето школи наричат просветление. Моменти на просветление може да има всеки един човек, но колцина са в перманентна слънчева осветеност.

А как мислите, "колко часа сън са необходими" на един такъв просветен..................?

И има ли нужда от сън изобщо? Питайте ясновидците, при които ходите и по това ще ги познаете.

На тебе затова ли не ти се спинка?!

И аз не спинкам, ама явно това не е достатъчно условие за ясновидство... :3d_073:

Нямам никакво осъдително отношение към новото предаване по БТВ "Ясновидци", напротив, смятам да се забавлявам. Така може някой наистина талантлив, но не достатъчно известен ясновидец да си намери клиентела. Някой, който всъщност не е средна ръка да удържи и на негативните влияния отстрани и да успее. Какво мислите, каква е вероятността да се манипулира публиката и някой от участниците предварително да знае каквото трябва? :3d_138:

Линк към коментар
Share on other sites

Нямам никакво осъдително отношение към новото предаване по БТВ "Ясновидци", напротив, смятам да се забавлявам.

И аз така - пародията е полезна с нещо поне - разсмива. ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Какво ще кажете за новото шоу "Ясновидци", което btv подготвя?

Кой смятате, че ще се включи в надпреварата за "титлата" - "Най-добрия ясновидец на България"?

Ами, тъжно е!

На мен ми се струва неприемливо да изтъпанят пред екрана 5 или 10 художника и да ги накарат точно сега и за определено време, и при заврени, както казва Кристиян, камери и микрофони да сътворят примерно пейзаж. Какъв ли пейзаж ще се получи, дори и да са много добри художници?! А после и да се определи кой е "по" и кой е "най" :whistling:

Е, още по-неприемливо е, ако дисциплината е "ясновидство".

Освен това ми се струва, че такъв род предавания допринасят у хората да остане впечатление, че ясновидството е някакъв циркаджилък, фокус-бокус-препаратус ... А няма как да не се създаде такова впечатление, ако съдя по някои предавания с близка тематика в разни кабелни телевизии - да се смееш ли, да плачеш ли ... или да смениш канала. А и ако мераклиите за участници са същите или подобни "медийни звезди" ... :thumb down: В същност очаквам точно такива да са кандидатите им.

Линк към коментар
Share on other sites

Подкрепям мнението на Кристиян и всички след него. Всеки, който уважава себе си, не би направил шоу с тази си дарба.

Но ще се забавляваме....

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Смятате ли, че шоуто "Ясновидци" на bTV се е провалило, щом все още няма анонс за началото му? Според мен предаването няма да "види" ефир, защото самата му идея не е била достатъчно добре обмислена от българските продуценти. Хора с развито извънсетивно възприятие (екстрасенси) в България има. Но дали е направена разликата между: телепатия; телеестезия (т.нар. "ясновидство") в минало, настояще и бъдеще; пси-информация; гадателство и математическата теория на вероятностите и т.н. B)

Линк към коментар
Share on other sites

Според мене в името на шоуто ще има такова предаване и рейтингът му ще е много висок. Даже и тези, които са против, ще го гледат. ;)

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Гледах част от предаването "Ясновидци" във вторник. Явно е започнало още миналата седмица. Аз оставам на предишното си мнение. Какви са вашите впечатления?

Линк към коментар
Share on other sites

Май всеки вторник по bTV, от 20.00 ли, от 21.00 ли, не знам точно, ще те подведа ...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Дават го всеки вторник от 20.30 по битиви.

Аз лично го гледам, обаче ясновидците ми се виждат доста посредствени за такива. Никой от тях не позна кое е бременното момиче в 4 месец. Или май само едната баба позна, незнам дали не беше случайно. Какъв ясновидец може да е някой, който не успява да "види" нещо толкова очевидно

Линк към коментар
Share on other sites

Ами хората си имат способности - кои по-силно развити, кои по-слабо.

Но за да се изявят тези способности е необходимо да бъдат създадени определени условия, а това не се прави. А и самите способности са твърде разнообразни и специфични, и не бива да се поставят под общ знаменател. Един ясновидец може да е силен в едно изпитание (или не знам как ги наричат в предаването) друг в друго. Всеки си е специализирал някакъв метод на работа, при конкретни условия и може да прояви таланта си най-вече при тях. Това създава илюзията за неуспех в изпитанията и липса на дарба. Но просто липсват условия.

Линк към коментар
Share on other sites

Определено някои от участващите имат далече над средностатистическите способности да "усещат" някои неща от "невидимия свят". Мисля, че те някак си имат сетива и "антени" да "видят", "чуят" "придвижвайки се във време и пространство", да почувстват мисли и чувства.Това трябва да са отделни фрагменти и детайли и начина на съзтезанието не е най-добрия и коректен. Хубаво е, че се говори за това- човешките способности и реалности се разпростират далеч извън приетите в наши дни граници.

Линк към коментар
Share on other sites

Един от недостатъците на предаването е това, че се търсят определени резултати и успеха на участниците са оценява според това доколко са достигнали именно до тези резултати. Не се оценява, ако ясновидецът получи възприятие за нещо различно от поставеното като задача. А всяко възприятие дори и да не е свързано пряко с поставената цел е важно и показва, че е осъществена някаква по-близка връзка с надземните светове (предимно астралния).

Линк към коментар
Share on other sites

Абсолютно съм съгласна. Друг голям недостатък е, че журито оценява нещо, което не разбира, дори се съмнява в съществуването му.

Все едно ми показват картина, на която има кацнала муха(но те хал хабер си нямат) и ме "питат какво виждаш? " Вярно е, че резултатите трябва да са убедителни и за Тома неверни, но подхода и критериите и избора на задачите са много важни.

Линк към коментар
Share on other sites

Никой от тях не позна кое е бременното момиче в 4 месец. Какъв ясновидец може да е някой, който не успява да "види" нещо толкова очевидно

...мисля, че бременната жена /по принцип/ е под особена протекция... та затова и горецитираното...

* от самото предаване гледах около 10-на минутки ...няма да повторя... /не заради друго, ами не ми е интересно.../

Линк към коментар
Share on other sites

Аз пък го гледам, защото ме кефи. Такова предаване досега не е имало. Само ми е интересно тези защо подхождат към задачите отзад-напред? Например за колата и блъснатото дете, всички хукнаха към колите да търсят някакви енергии. А детето беше там. Защо не отидоха при него, и нали като са специалисти, щяха да "видят" миналото му и така да отгатнат. Незнам, разсъждавам си като един неук в тази област. Обаче определено има някои, които познават.

А журито са големи образи, особено Фокусника. Но според мене си оценяват обективно хората., като за невярващи в ясновидство са си добре. :) Цитирам Астор от едно обсъждане на четирима от кандидатите в първия епизод :"от 4 празни чаши как да кажеш коя е по-празна?", хехе

Линк към коментар
Share on other sites

Предаването е доста комерсиално патент на чужди телевизии,лошо няма забавляват хората.

Според мен трите жени Ивелина ,Николета и момичето имат доста добри канали,но и трите не знаят от къде им се отварят каналите ,съответно ползват енергия,която не преминава през съзнанието и това е най - малкото вредно за тях.

Вероятно при Николета(тъй като при нея канала е най не контролиран) ще се появят проблеми.

За съжаление голяма част от хората ,които откриват ,че имат някакви "спосбности" не са много наясно от къде идват и в какво се състоят те.

Когато разберат (ако се случи) голяма част от тях биха стрели незабавно.

Любопитството води до желание за изява ,изявата води до злоупотреба,а тя на свой ред до проблеми.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Да, и аз ги намирам участниците за много по-добри от миналата година. Особено Христо, който гледа на кафе, и онзи другият - Михаил. Те двамата познават почти във всчики задачи.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...