Jump to content
Порталът към съзнателен живот

18.04.2008 г.-Господ ви е пратил на Земята да учите закона на Любовтa


Recommended Posts

Мисъл на деня - 18 Април 2008 г.

"Сега вие сте млади. Господ ви е пратил на Земята да учите закона на Любовта. Че, ако вие срещнете една млада мома или една жена, как да не знаете как да я обичате? Как да не знае мъжът как да обича една жена? Или може ли жената да не знае как да обича един мъж? Че Господ е вложил закона си в нея!"

Из Да идем във Витлеем, 21-ва НБ, 25.IV.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Законът на Бога е заложен във всеки човек, остава да се прояви. Но много интересни са методите за това проявление, които дава Учителят:

Казвам: Всички хора имат условия в живота, но знание се изисква да могат да използуват тия условия. Аз искам да ви освободя от някои наследствени черти. Вие бягате от себе си. Хубаво е това, защото всъщност вие бягате от греха, от злото в себе си. Но ако ти не влезеш в големия огън, да опиташ неговата сила и да останеш невредим, ти няма да познаваш колко си силен. Ти трябва да влезеш между жените, да те опитат, да видиш можеш ли да устоиш на този огън. Те са Божественият огън. И всяка жена трябва да влезе между мъжете, да опита техния огън. И като излезе оттам, да каже: „Аз съм минала през този огън, познавам го.“ Тя трябва да разчита на себе си.

Да идем във Витлеем

Явно Беинса Дуно не е бил привърженик на калугерството? B)

Линк към коментар
Share on other sites

Най-първо гледайте да станете меки хора, защото мекотата има това свойство: всяко нещо, което не е хубаво, не е добро, то отскача, тя го отхвърля. А при мекотата остават най-хубавите работи в човека. И само при една мекота ние можем да разсъждаваме и да разбираме Божиите пътища.

После турят друго: смирение. Смирението е друго качество, по-високо. Ако нямаш мекота, ти смирението не можеш да научиш. Смирението съдържа други качества, по-високи.

За мене умен човек е онзи, когото въздухът слуша, светлината слуша. За мене умен човек е онзи, когото водата слуша, когото земята слуша. Трябва да изучавате законите.

На всяко нещо, което Бог е създал в света, трябва да му дадем подобаващото се уважение.

Ако вършите Волята Божия, вършете я както трябва.

Оставете всеки човек сам да се съди. Вие съдите и ще ви съдят и тогава ще дойде идеята, че някои сестри искат да повдигнат някого.

Как ще повдигнеш един брат, ако не си мек?

Ти не можеш да повдигнеш другите, ако не си мек, ако нямаш любов, знание, мъдрост. Ти не можеш да го повдигнеш ако не си свободен, ако нямаш истината в себе си. Тогава не можеш да помогнеш нито на себе си, нито на другите.

Според мен силен човек е онзи, който издържа. Морален човек е онзи, който не подяжда никого. Справедлив човек е онзи, който не подяжда никого. Предпочита да умре, отколкото да направи престъпление.

И никаква окултна наука не може да се придобие без мекота. Основата на истинското знание е мекотата.

Източник: Петте врати/Мекота,ООК,ХV г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...