Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лятната Духовна Школа на Рила - 2005


Recommended Posts

Здравейте на всички! :rolleyes:

Интересувам се кога точно през следващият месец ще се проведе събирането на Дъновистите в Рила? Кой, как и къде урежда координацията? :)

Благодаря!:)

Редактирано от admin
Линк към коментар
Share on other sites

Изкуших се да ти отговоря, новодошъл. Не е прието да се казва "дъновисти", дори има и конкретно мнение на Учителя по този въпрос. Ежегодния събор на последоваотелите на Учителя Бейнса Дуно на Рила е на 19, 20 и 21 август. Датите не се променят. Тогава е събора на Великото бяло братство. Повярвай ми найстина е велико да си през тези дни на Рила и по-точно на езерата. Вече 10 пъти съм била там. Преживяванията, уроците и опитностите са незаменими. Сега ми предстои да се кача за 11 път. На езерата има лагер на братството още от 15-20 юли, когато се качва подготвителната група. Тя има за задача да устрои лагера, като същевременно и прави всички други неща. Лагера е чак до 25-26 август, взависимост и от времето. По това време на езерата идват много чужденци, които четат учителя и е чудесно да ги видиш, как пеят и се молят на български. Е има и много "туристи", но това е нормално, те просто са любопитни да видят какво толкова се прави горе в планината. Дано да съм ти била полезна. Желая ти светли дни! :

Линк към коментар
Share on other sites

Почти се бях разочаровал, че никой не ми отговаря.

Благодаря за отговора. Съвсем несъзнателно съм озаглавил така постинга си. Въпреки, че съм прочел доста книги на Учителя, много ми е странно и искам да разбера повече защо "не е прието" и защо Beinsa Duno, а не Българското име на Учителя? Винаги съм се питал относно тази разлика.

Всеки път, когато съм се качвал на Рила поне за миг съм си представял, че по пътеката, която вървя е вървял Учителя , а винаги горе на широката поляна до езерата съм си представял събора на Братството. Тази година искам да съм там и да се докосна до съпреживяването.

P.S. През цялото време докато писах, чувствах притеснение да не съм объркал нещо в текста :huh:

Ще се радвам да се видим на Изгрева. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Привет,

разликата между Петър Дънов и Учителя Беинса Дуно е същата, както между Исус и Христос.

Петър Дънов е човек, българин, подготвил условията за вселяването на Учителя. Това става, когато тялото на Петър Дънов е на 33 годишна възраст (1897г.). Учителя Беинса Дуно е Космическо Същество от най-висш порядък (както и Христос) и е дошъл чрез вселяване, а не чрез раждане.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, всички! Ради , отличен отговор.

Здравей , Село.бг! Страницата ви е добра.

Нали знаеш, че винаги трябва да чакаме нещата с ТЪРПЕНИЕ, а не с не-търпение - макар че паразитната широкоразпространена фраза е точно "чакам с нетърпение...( допускаме вече дисхармонична настройка). Няма място за разочарование.

Тази година лятната рилска школа започна от 1 август, работната група се качи на Езерата през уикенда.

Освен това който иска винаги може да получи информация и не е добре да се масовизира много събитието, просто защото струпването на много хора ( всички с различно ниво на съзнание ) не е най -добрия вариант за Природата и от битова гледна точка и изобщо...

Както и да е това е част от ситуацията и тези, които ходят на Езерата редовно трябва да свикват и осъзнават доста нови неща.

Местата на Рила са свещени и ние действително трябва да имаме съответното настроение+отношение+поведение когато сме там.

Спокойно, радостно, тихо, дълбоко и благоговейно отношение, хармонични братски взаимоотношения и взаимопомощ, защото иначе просто "разгонваме" светлите сили със “светското” си шумно поведение.

Всъщност малко инфо. Предполагам , че тези които са били горе знаят защо ежегодният събор е точно на 19 август и е т.н.събор на Слънцето ?

Но за тези които все още не знаят , накратко - това е датата на Преображение Господне по стар стил!

Планината е място за проява на Любовта!

Любов+Светлина+Мир+Радост

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за чудесните отговори. :)

Наистина най-чистите отговори звучат най-семпло.

Искам да Ви кажа, че попитах кога ще е събирането, защото от няколко поредни години "все нещо се случва" и не мога да бъда там. Вероятно е имало някаква причина.

Искам да Ви разкажа нещо накратко. Като малък, ми се случи една неприятност и се нуждаех от физическо / а и психическо/ възстановяване. Тогава баща ми ме изпрати сам / на 13 г./ с една група на 14-дневно екскурзионно в Рила. Аз никого не познавах, и въпреки, че всички ми обръщаха внимание, в по-голямата част от времето на преходите, имах възможността да се усамотя всред невероятната красота на Природата. След като на 14-я ден слязохме в Сепарева баня, баща ми изненадващо ме чакаше и ме изпрати по обратния маршрут с нова група за още 14 дни. След като се върнах от Рила, бях напълно излекуван и нещо повече...оттогава усетих съществена промяна в съзнанието си.

Сега редовно ходим със съпругата ми там, но ми се искаше да я заведа на събора, понеже имаме повод и знам, че и тя искаше.

Нямал съм намерение да публикувам на всеослушание в портала, къде , кога и т.н. Но все пак мисля, че една духовна общност не трябва да се затваря в себе си, а напротив. Има много нуждаещите се и търсещи духовна сила хора. Понякога е нужно съвсем малко...

Линк към коментар
Share on other sites

:) Здравейте, приятели!

Наистина понякога е нужно съвсем малко.Особено когато сме по високите планински върхове и при вълшебството на обичните ни езера:

Сълзата/Шемхаа

Окото/Нелонтри

Бъбрека/Махабур

Близнака/Йо-колнар

Трилистника/Балдер Дару

Рибното/Елбур

Долното/Махарзи

Любов+Светлина+Мир+Радост

Линк към коментар
Share on other sites

Привет на всички!

Искрено желая на приятелите .които отиват за първи път на съборните дни на Рила да усетят това .което усетих аз качвайки се миналата юбилейна година за първи път!Това чувство.това вълнение и радост което имах там през цялата 2005 година не ме напуска!Това трябва да се види и усети.Паневритмията на празника.музикантите .певците.множеството сияещи лица всички облечени в бяло. братска топлота никога няма да ги забравя.Моите ангажимменти не позволиха да се кача и тази година.Мислено всеки .които по една или друга причина няма възможност да се качи в лагера ще бъде с приятелите там.Поне аз за себеси съм съм убедена!

Бог е Любов.Бог е Истина

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_Дани_*

Здравейте приятели, от 4 години не съм била на Братските събори край прекрасните езера. Много бих се радвала, ако някой ми разкаже, макар и кратко за тазгодишния празник - какво е било времето, паневритмията, палатковия лагер и др. преживявания.

Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Дани,

Беше изключително приятно горе. Имаше дъжд и мъгла, даже и студ, но въпреки това се срещаха усмихнати лица, красиви и добраномерени хора. Непознати се поздравяват и си пожелават "светъл ден", помагат си в опъване на палатки, споделяне на ресурси, информация, идеи. Имаше различнии лекции/семинари: по астрология, за връзката между антропософията и учението на Учителя, за духовното наследство на Учителя, за будността на съзнанието, за пеенето и музиката. В новата хижа чух, че имало лекции за духовния път на българите. Вечерни концерти, песни на Молитвения Връх, песни до "ръцете, които дават", сутрешно събуждане с цигулка и музика от Учителя - все музикални инициативи.

Сутрин около 5:30 - ставане. После - медитация на Молитвения Връх, песни и молитви при изгрев слънце. Молитви за България, за връзка с Божественото, молитви - благодарност. След това - малко почивка и преход до 5-то езеро Махабур (Бъбрека) за Паневритмия. Много хора с бели дрехи и грейнали лица. След една Паневритмия се появи дъга, точно до слънцето. След Паневритмия - свободна програма - разходка по езерата и близките върхове, лекции, разговори, музика, хапване. Прибиране в лагера - отново лекции и музика. После вечерна молитва с музика, формули и молитви. Много хора с концентрирана мисъл, молитвено настроени лица и души, залеза на слънцето над планинските върхове, красивите облаци - невероятно изживяване. След това - разговори по интереси, разглеждане на книги, приготвяне за спане. На другия ден - програмата се повтаря.

Хубави бяха и моментите на дежурствата в лагера по градове. Задружна работа за подготовка на горещата вода за след молитва. Пеене и смях при чистене и готвене. Носене на вода от изворът с "ръчичките".

Имаше и инициатива за почистване на езерата по градове. Всички езера бяха внимателно почистени. Преди това имаше упражнение с "Завета на цветните лъчи на светлината". Да чистиш отвън значи да чистиш и от вътре. Имаше и общи молитви за здраве.

Съборът Рила 2005 - беше прекрасно изживяване за мен.

Ако някой иска да му пратя няколко клипчета и снимки направени с GSМ (не особено добро качество обаче) да ми пише лично съобщение и да си даде имейла.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! :)

Изминалите две седмици в Рила за мен бяха невероятни.

Ето една галерия със снимки, за тези които не успяха да се качат:Снимки от Рила

Повечето снимки са от миналата седмица, но има и някои по-стари:)

:)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...