Jump to content
Порталът към съзнателен живот

31.07.2008 г. - В светлината седи една от великите тайни в живота.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 31 Юли 2008 г.

"В светлината седи една от великите тайни в живота. Светлината и топлината са това, което вие трябва да проучвате."

Из Мислете за светлината!, 30-а НБ, 4.VII.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

"Когато хората са излезли из тия тежките условия, от тази гъстата материя, когато умът дошъл в хората и започнал да действува, оттогава се е появила виделината. Откак всичката вода се е събрала в големите океани и морета, тогава горната атмосфера се пречиства. И виделината и светлината на Бога слезли. Тогава човек се е проявил и за него е започнала една нова епоха."

"И следователно ние можем да бъдем полезни един на друг дотолкоз, доколкото можем да отразим Божествената виделина и Божествената светлина в другите хора. И другите хора може да ни бъдат дотолкоз обични, доколкото те могат да отразяват Божествената светлина и топлина в нас. Казвате: „Той е тъмен човек.“ Светлият човек е светия. Светията носи светлина. Те са израз на Бога. Бог е светлина. Днес виждам тази светлина, това е езикът на Господа, това е Неговото проявление. Тази светлина като влезе във вас, трябва да имате известно разположение в себе си. Казвате: „Животът е, който носи виделината.“"

"Мислете, че Бог е светлина. След туй, като разбереш какво нещо е светлината, какво нещо е топлината, ще дойдеш до тялото и ще дойдеш да разбереш Бога като любов."

Из Мислете за светлината!, 30-а НБ, 4.VII.1937 г.

Кога сме в тъмнината? Когато загубим връзката си с Бог. Затова протягаме ръце нагоре – към топлината и светлината, защото там е Бог. Всъщност тъмнината, злото са понятия, които ние хората сме измислили – с тях изразяваме отсъствието на Божествената любов в нас.

Всеки е наблюдавал небе, пълно с тъмни облаци и в един момент тук-таме проникват слънчевите лъчи. За мен те са тази тънка нишка, връзката ни с Бог, която никога не се прекъсва. Независимо колко тъмно и мрачно е около нас, колко ниско сме паднали, колко ни е студено.

"Ти ще влезеш в тази скришна стаица, която Господ от памтивека е направил заради [Себе си]. И там като се помолиш, за да приемеш Неговата светлина и виделина, тогава Той ще ти въздаде наяве. И външните условия ще се подобрят."

Коя е скришната стаица за вас?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...