Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня - 03.11.2008 г. - 09.11.2008 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 3 Ноември 2008 г.

„Искате да бъдете щастливи. Вие в понеделник какво правите? Вие в понеделник ще се опретнете да работите, да чистите – правите туй, което не трябва да правите... Понеделник ще седиш и каквото си научил от неделята – да размишляваш, да седиш и да мислиш във въображението си, да помечтаеш малко за велики работи, за богатство, за наука, за красота, за музика. Целия ден понеделник да ходиш, да се разхождаш – никаква работа, никакво пране. И слугите, и господарите – всички да си починат. В понеделник какво казва Писанието – какво създал Бог в първия ден? Той създаде в първия ден красотата.”

Радвайте се и веселете се

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 4 Ноември 2008 г.

„Човекът на ума обича красивите, изящните неща; човекът на сърцето обича съдържанието на нещата; физическият човек пък разглежда нещата по обем, по външна форма, по големина. Следователно физическият човек трупа знания; сърдечният човек използва знанията, а умственият човек ги подбира по смисъл и вади заключения от тях за правилен и разумен живот.”

Малкият повод, Лекция, 23.III.1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 5 Ноември 2008 г.

„Казвате: „Не е дошло още времето за Новото учение.” – Не, времето за Новото учение е дошло. Ако искате да знаете, вие сте закъснели даже. Няма време за отлагане. Като казвам, че няма време за отлагане, това подразбира, че идва нова епоха, която изисква готови хора. Бъдете готови да ви изтръгнат като главни от огъня, които, веднъж запалени, продължават да горят и светят. Достатъчно е веднъж да стъпи кракът ви в новата епоха, за да се ползвате от благата, които тя носи.”

Из Забравената дума, ООК, 27 април 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 6 Ноември 2008 г.

„Красотата на живота се състои в това, човек да бъде в съгласие с по-напредналите от него Същества: неговата мисъл да бъде в съгласие с мисълта на тия Същества. Това значи хармония, музика в мисълта!”

Спасителни положения

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 7 Ноември 2008 г.

„Истински човек е онзи, който проявява Любовта, Разумността, Истината и Добродетелта. Този е пътят, по който човек може да стане ангел. Ако питате какви са отличителните качества на ангела, ще знаете, че той се отличава по това, че проявява великите добродетели. Той знае как и кога да ги употребява. Ангелът е следвал великата Школа на живота и успешно я е свършил.”

Причини за страданията

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 8 Ноември 2008 г.

„Всички ангели, всички светли Същества, които излизат от Слънцето да разнасят благата по целия свят, се спират главно там, дето гори свещеният огън. Някои искат да знаят как успяват ангелите да обиколят всички хора. Те се движат с по-голяма бързина от тази на светлината. Тъй щото за това, което те могат да направят за една секунда, на хората са нужни хиляди дни. Грамадна е разликата между възможностите на ангела и на обикновения човек.”

Из Свещеният огън, УС, 10 ноември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 9 Ноември 2008 г.

„Колко време се спира ангелът при човека? – Не повече от една секунда. От човешко гледище една секунда е малко време, но от гледището на ангела, който се движи с необикновена бързина, това време е около десет години. Интензивен е животът на ангелите, затова те се движат бързо и с голяма лекота. Те живеят в реалността на живота, дето нещата стават непрекъснато. И тъй, реални неща са тези, в които няма прекъсване; нереални са тези, в които става прекъсване.”

Свещеният огън

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...