Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня - 10.11.2008 г. - 16.11.2008 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 10 Ноември 2008 г.

„Днес всички хора – религиозни и светски, проповядват, че трябва да се живее добре. Обаче човек не може да живее добре, докато няма пример на добър живот, докато не е видял как живеят напредналите Същества. Затова се казва, че животът излиза от живота. От какъвто живот излизате, така ще живеете.”

Из "Фарисей и Садукей", УС, 13 октомври 1935 г.

Вътрешните качества на числото 12. Дванадесеттях хляба. Божественият и човешкият порядък (продължение).

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 11 Ноември 2008 г.

„Ако животът на човека е свързан с Божествения, отдето се пълни и постоянно придобива сила, той се радва на здраве, на дълъг живот. Свързвайте се с възвишени и напреднали Същества, които живеят правилно, според Божествените закони. Скъсате ли връзката си с тях, вие попадате в неестествения живот, който води към противоречия.”

Из "Фарисей и Садукей", УС, 13 октомври 1935 г.

Вътрешните качества на числото 12. Дванадесеттях хляба. Божественият и човешкият порядък (продължение).

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 12 Ноември 2008 г.

„Който не носи огъня в себе си, нищо не може да направи. Съвременните хора се запитват защо съществуват противоречията в живота. Една от причините за противоречията между хората е отсъствието на огън. На всички са дадени условия и възможности, но малцина проявяват възможностите си. – Какво представляват възможностите в човека? – Вътрешният огън. Огън трябва да имате! Който носи огъня на Любовта в себе си, той е учен, силен, свободен. Дето и да отиде, навсякъде ще бъде добре приет.”

Из Знайният Бог, УС, 05.I.1936 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 13 Ноември 2008 г.

„Много ясновидци виждат светлина около себе си, около хората и разните предмети. Това още не е истинската светлина. Тази светлина е физическа – светлина на астралния свят, откъдето се вижда, че всеки свят има, също както и Земята, няколко подразделения. Тази светлина се различава от духовната, която е жива светлина, неизменна и непреривна в своите трептения. Духовната светлина няма сенки. Тя прониква цялото пространство и всичко осветява. Пред нея няма нищо скрито-покрито.”

Из Силните течения, ООК, 9 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 14 Ноември 2008 г.

„Женят мъжете и жените – то е човешко. Между мъжа и жената трябва да има една вътрешна обмяна. Ако вие бихте били ясновидец, щяхте да видите, че не е физическото, което храни човека. Но от всеки човек излиза нещо отвътре. От всеки човек излиза една Божествена сила. Тази сила е, която привлича хората. Когато се обичате, мислите, че се обичате, от вас излиза Божествената Любов, която хората обичат. Ти обичаш едного заради Божественото, което излиза от него. Той те обича заради Божественото, което излиза от тебе. Щом Божественото не изтича – престава Любовта. Той се чуди как се влюбил.”

Из Да Му служим без страх, 39-та НБ, 18 септември 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 15 Ноември 2008 г.

„Помнете: човек страда от изобилие, защото не проявява онова, което му е дадено. Животното страда от недоимък. Казвате: „Какво ще стане с нас, ако раздаваме всичко, което ни е дадено? Къде ще му отиде краят?” Не мислете за края на нещата, мислете за началото на нещата. Бъдете като изворите, които постоянно дават. Давайте от себе си и не се страхувайте! При това увеличавайте възможностите си поне мислено.”

Из Причини за страданията, УС, 29 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 16 Ноември 2008 г.

„Обичайте всички хора в ума, сърцето, в душата и в духа си, без да се спирате върху въпроса кой е праведен и кой не; заслужава ли да бъде обичан или не. Казано е в Писанието: „Бог дава Своето благословение и на добрите, и на злите.” Ако Бог търпи лошите хора и им помага, колко повече ние трябва да ги търпим! Бог търпи и вълка, който дави овцете, но не го освобождава от последствията на постъпките му. И лошият човек е свободен в действията си, но не е свободен от последствията.”

Из Причини за страданията, УС, 29 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...