Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наряд по случай празника на Учителя - 27 декември


Recommended Posts

Нарядът по случай празника на Учителя - 27 декември

за гр. София ще започне от 7.00 ч. в Бялата къща.

за останалата част от страната - 6 ч.

Програмата ще продължи с братска закуска и празничен концерт с фотоси от Рила.

Концертът е с начало 11.00 ч. - камерна зала България.

НАРЯД

За 27 декември 2008 год.

64 години от заминаването на Учителя

Начало 6.00 ч.

1. Бершит Ба

2. Той иде

3. Добрата молитва

4. Формула: В изпълнението Волята на Бога е силата на човешката душа. (3 пъти)

5. Молитва на благодарността

6. Прочит от Евангелието:

Матей 23: 8-11

Марко 15: 16-20

Лука 6: 27-31

Йоан 12: 44-50

6. Радост, която никой няма да отнеме, утринно слово, 31.12.1933 г., том „Новото разбиране на връзката в живота“

7. Махар Бену

8. Господнята молитва

9. Формула: Да се прослави Бог в Бялото Братство и да се прославят Белите Братя в Божията Любов (3 пъти)

Братски съвет

Общество Бяло Братство и Издателство Бяло Братство

Ви желаят весели празнични дни и светла Нова Година!

източник: bialobratstvo.info

Линк към коментар
Share on other sites

Споделено от блога ми

На 27 декември 1944 г, Учителя напуска физическото си тяло...

Молитветния наряд в братския център във Варна започна в 6 сутринта. Имаше около 30 човека от града и няколко от чужбина. Нарядът започна с песента Бершит Ба, а след това продължи с Той иде. Казахме молитва и формула, четоха се части от Евангелията. Започна беседата Радост, която никой няма да отнеме. Ето някои мисли от нея, които ме впечатлиха:

"Страданието и мъчението, това са вметнати неща в Живота – те са неестествени неща в Живота...

Всяка енергия, която не е употребена за работа, е груба – тя причинява вреда и трябва да се впрегне в работа. При страданието имаме такава една енергия, която съществува по стечение на обстоятелствата, на условията – тази енергия трябва да се превърне в една вътрешна хармония.

Защо страдаме? Ще ви дам друго едно обяснение. Страданията, това са материали, от които се градят нашите бъдещи жилища; щом искате да имате едно хубаво жилище, непременно трябва да страдате, за да се съгради това жилище. А пък всички ваши въздишки са ежедневните плащания на работниците: въздишаш – плащаш, докато се съгради къщата и се измаже... Друго разрешение на въпроса не може да се даде – това е разумното разрешение на въпроса: страданията са материали, чрез които се гради нашето бъдещо жилище.

Вие страдате, понеже искате да станете господари и не може да станете – там е всичкото страдание. Човек винаги страда за това, което не може да постигне, и винаги страда за това, което изгуби – или че не е постигнал нещо, или че е изгубил нещо. Значи и в двата случая не е силен, не е господар на условията. Сега човек трябва да придобие това качество – кому трябва да стане господар? Трябва да стане господар на ада – да заповядва на всички нисши духове, та като го видят, да станат на крака; щом не си господар, те ще ти заповядват – който от тях дойде, ще ти заповядва.

Има един начин, по който може да се избегне страданието. Вие може да го знаете, но и аз ще ви го припомня... Пусни Господа да вземе участие в твоя Живот и всичките ти работи ще се оправят. Казано е: „Когато дойде Духът на Истината, той ще ви научи.“ Тогава ще се оправят работите – тогава ние сме над страданията, над всичко, тогава сме господари на положението, тогава няма страдания и ние сме вече в Небето.

В себе си трябва да се примирите, за да се примирят големите противоречия, които сега съществуват в душата ви.

Един евангелист ме попита: „Ти как разбираш Евангелието?“ Аз му отговорих: „Мъчих се да го разбера, не го разбрах и си казах: Чакай да го живея сега; и тогава почнах да го разбирам.”

Кореспонденция е едно, а Реалност е друго. Кореспонденция аз наричам случая, когато Слънцето ти го рисуват; Реалността е, когато изгрее живото Слънце – онова, което дава всички блага. Какво велико нещо е Божието присъствие!

Три неща трябва да спазва човек: да не се поколебае в своята Любов, да не се разклати в своята Вяра и да не изгуби своята Надежда.

Трябва да бъдете весели, за да се възвърне здравето ви. Смейте се! И когато сте сами, пак се смейте, за да се лекувате – смехът действа здравословно. Весело гледайте на нещата и когато останете сами, посмейте се хубаво. Смехът в известно отношение е почивателно състояние. Смехът е външна граница на Радостта. Ако не се смеете, ще дойде някоя болест. Ще поблагодарите на Бога, че сте се посмели.

Животът е много хубаво училище."

След беседата, последваха песен, молитва и формула. Молитвената програма завърши. В мене остана усещането, сякъш някой е намазал с магичен изцеляващ елексир, някои от раните на моята душа....

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...