Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня – 16.02.2009 г. – 22.02.2009 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 16 Февруари 2009 г.

„Шестата раса е расата на блудния син, който се връща при баща си. Тя е Шестата раса, която иде... Тази раса иде с едно съзнание на смирение, тя вижда всичките погрешки на петата, на четвъртата, на третата, на втората и на първата раса. Казва сега: „Господи, и деди и прадеди са живели тъй, с туй разбиране; аз искам да бъда слуга. Вече нямам друго желание, както те са разбирали – искам да бъда слуга.” Казвам: вие може да бъдете от Шестата раса, ако имате онова смирение.”

Из Да Му служим без страх, 39-та НБ, 18 септември 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 17 Февруари 2009 г.

„Съвременните хора се намират в периода на познаване на доброто и злото. Познаването на злото води към животинското царство, а познаването на доброто – в човешкото царство. Запитвате защо човек трябваше да яде от забранения плод. – Защото не беше още ликвидирал с животинското начало в себе си. Бог му забрани да яде храни, които е ял в далечното минало, когато е бил в животинското царство.”

Из Знайният Бог, УС, 5 януари 1936 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 18 Февруари 2009 г.

„Истинската храна на човека се заключава в светлите мисли, възвишени чувства и благородни постъпки. Това са плодовете на живота, с които хората трябва да се хранят в бъдеще. Само така те ще разберат Словото Божие и ще се ползват от него. Не се ли хранят с тези плодове, придобивките и успехите им ще бъдат временни.”

Из Огън на пречистване, УС, 1 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 19 Февруари 2009 г.

„Кога може да стане човек гениален? – Когато милиони хора съсредоточат мисълта, чувствата и желанията си към него. Той ще бъде център, фокус, в който всички добри мисли и чувства на тия хора се съсредоточават. По този начин той става израз на това общо желание. Геният не живее за себе си – той е колективен дух, т.е. израз на колективното желание на много хора. Талантливият е също така израз на колективен дух. Ще дойде ден, когато всеки от вас трябва да бъде такъв изразител! За тази цел той трябва да бъде готов.”

Из Малкият повод, ООК, 23 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 20 Февруари 2009 г.

„Какво е поезията? Поезията е сянка, под която хората си почиват. Поезията, музиката са почивки в живота на онзи, който е работил. Обаче, освен от почивки ученикът се нуждае от съществена храна, която той трябва да сдъвче, да преработи в себе си, за да получи от нея необходимата енергия за живот, за работа.”

Из Възможни постижения, ООК, 2 март 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 21 Февруари 2009 г.

„Поетът се вдъхнови, напише нещо и казва: „Аз написах това стихотворение.” Не, той не говори истината. Той е възприел една чужда идея, която предава за своя. Това е заблуждение. Да се заблуждава с обикновено съзнание човек, това е в реда на нещата; но ученикът, който търси пътя на Божествената Любов, Мъдрост и Истина, не трябва да се заблуждава.”

Из Принципи на нещата, ООК, 4 май 1927 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 22 Февруари 2009 г.

„Някой казва, че е простил дълговете на своя длъжник, но дето го срещне, нарича го изедник. Това не е прощаване. Прощава само онзи, който има Любов в сърцето си. Прощава се само на онзи, който се разкайва. Не можеш да простиш на човека, който не се разкайва. Защо? – Защото пак ще повтори същата погрешка. Прощаването е процес, при който човек минава от по-ниско в по-високо състояние.”

Из Коприненият конец, УС, 15 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...