Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня – 09.03.2009 г. – 15.03.2009 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня – 9 март 2009 г.

Минорните гами имат дължина, мажорните гами имат височина в себе си. Между дълбочината и височината, туй е, което дава хармония. Минорните гами дават мекота, а мажорните – сила и мощ. Не грубост! Грубостта е прекалена сила. Силата е необходима за преодоляване на известни мъчнотии в света.

Из Явих ви го!, 19-та НБ, 6 февруари 1938 г.

Редактирано от Моника13
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 10 март 2009 г.

Всичката погрешка в първите хора седеше в това, че първият човек не знаеше какво нещо е Любов. Нито Адам знаеше какво нещо е Любов, нито Ева знаеше. Те дойдоха за пръв път на Земята и не знаеха какво нещо е Любов. Те се оплетоха в Любовта.

Из Имаше някой человек, 13-та НБ, 26 декември 1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 11 март 2009 г.

Ева, това е онзи свещен идеал, който има всеки човек в душата си. Два идеала има в света. Единият е Ева – Йехова, който е, който съдържа всичко в себе си. Другият е Адам, който е създал Ева. Адам представя физическия свят. Той е носител на Духа, т.е. това, което създава нещата. Значи Адам подразбира разумната душа. Казвам: Духът у вас, това е Адам. Душата – това е Ева. Друго положение: вие сте умът, а вашата възлюбена – това е сърцето ви.

Из Имаше някой человек, 13-та НБ, 26 декември 1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 12 март 2009 г.

Често съм говорил за Адам и Ева, но криво сте ме разбирали. Много казват: „Отде дойде тази Ева, че развали цялата работа!” Това е неразбиране на нещата. Вие трябва да благодарите на Ева, на тая царска дъщеря, че внесе толкова много знание... Жените са деца на мъжете. И какво има да се оплаква от своето дете? Когато мъжът види една жена, трябва да каже: „Това е моето дете.” И когато жената види мъжа, трябва да каже: „Това е моят баща.”

Из Имаше някой человек, 13-та НБ, 26 декември 1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 13 март 2009 г.

Деветте блаженства не са нищо друго освен отрицателните методи на Любовта. „Блажени нищите духом” – това е отрицателната страна на Любовта. Има други девет блаженства – няма да ви ги казвам сега, които са най-важните пътища. Деветте блаженства са отрицателен или т. нар. женски път. Ние познаваме сега Любовта по женски път или по линия на душата, а още по мъжки път или по пътя на духа не сме почнали да я изучаваме. Досега знаем пътя дотолкоз, доколкото Природата ни е учила, по пътя на жените. Засега само майката изпъква. Един ден и бащата трябва да дойде... Великото, което ние очакваме, това е идването на бащата. Майката е направила своето. А когато дойде бащата, тогава ще видите.

Из И прослави Бога, 35-та НБ, 26 юни 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 14 март 2009 г.

В ангелите съгреши мъжът, а в хората съгреши жената. В ангелите се изопачи волята, а в хората се изопачи сърцето. Сърцето представя човека. Началото на греха е сърцето. Жената изопачи сърцето си. Не говоря за вашата форма. Във всеки човек има една жена. Вашата жена в проявлението си разваля вашия живот. Какво трябва да направите, за да поправите жената в себе си? Трябва да я обичате, да й дадете пример. Човек може да се излекува.

Из Три фази, 34-та НБ, 19 юни 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 15 март 2009 г.

Всичко в Природата става благодарение на Любовта на Този, великия Баща. Казва Христос: „Няма по-голям от Отца Ми.” Христос не казва: „Аз дойдох да изпълня волята на Моята майка”, но казва: „Аз дойдох да изпълня волята на Своя Баща.” Казва: „Един е вашият Отец.” От този, великия Баща, Когото ние така схванем, ще се запалят нашите сърца, от тази Любов. И тогава Любовта ще влезе и ще имаме един живот, който диаметрално ще се различава от този, който имаме сега.

Из И прослави Бога, 35-та НБ, 26 юни 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...