Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Pink Floyd


Мозата

Recommended Posts

:angel: аз съм на мнение,че всяка група си има свой стл на пеене.аз съм почитател на рока и ги харесвам.щом свирят такава музика,значи нещо ги е подтикнало към това,спомнетеси по кое време са се появили те...и песента им за падането на берлинската стена беше хит(макар,че тогава сам била малка...)

:):D

Линк към коментар
Share on other sites

Аз я обожавам тази банда.Може би то-чочния въпрос трябваше да бъде

как точно ви въздейсъва тяхната музика :)

Линк към коментар
Share on other sites

И аз много ги харесвам....благодаря че ме подсети че ги има...то кое по напред..в момента току що ми изпратиха и слушам едно изпълнение на песента "Аз съм бялото кокиче" великолепно изпълнение.....

Любов + Светлина + Мир + Радост

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...

Едва от няколко часа случайно попаднах на форума Ви.

Почетох оттук-оттам...

На няколко пъти исках да попитам, да споделя, да благодаря, но се спрях...

Тук обаче не можах да се стърпя...

Floyd e "първата ми любов".

Преди няколко дни си свалих цялата им дискография.

Слушам жадно, удивлявам се на някой непознати за мен албуми и на онези с които не веднъж съм плакала, летяла, кацала и отново отлитала...

"Случайно", докато слушам тази музика ми попадна форума Ви..

Благодаря Ви, че сте тук.

Мълчеливо започвам да се запознавам с Вас...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Интересни мнения има тук.Обаче случвало ли ви се е да изпадате в нещо като блаженен транс и тотално блаженно пречистване слушайки тази музика или подобна на нея...............

Линк към коментар
Share on other sites

Случвало ни се е. Ето това е - в Истината всички сме едно и обичаме - по това си приличаме, а няма дори да казвам по какво се различаваме - не е важно. Слушаме заедно музика, танцуваме, гледаме прекрасния свят - от това има полза.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Подобен тип? B) Пинк Флойд няма аналог :)))

Не зная как да опиша това, което се събужда у мен, като слушам Пинк Флойд... Някои неща са сякаш идват от друго място...прекрасно, познато, неповторимо, необходимо... място, където ни обичат.

Когато музиката ни докосва така дълбоко, тя е дар. От онези, които ни обичат.

Линк към коментар
Share on other sites

Пинк Флойд са една от най-великите групи от времето на баща ми,аз

също ги харесвам много...,по принцип слушам само такава музика.... :whistling:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Музиката на Пинк Флойд е ПРОСТРАНСТВЕНА . Дава ми кристално усещане за огромни пространства , за преходи , за катедрала , за наслагване на отделни звукови композиции в едно мисловно поле , за много отделни песни , синтезирани в една свободна маисторски изведена композиция , високо майсторство в музикалния език .

Колко безброй много електронни групи се опитват да правят пространство по електронен път , но никой досега не е постигнал и една 10 от пространството в музиката на Pink Ployd , това е да се преодолее границата време в изкуството - музика . Понеже музиката е Времево изкуство , всяка песен има определено време ,през което трае . Докато тече песента ние я слушаме ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ . Много рядко някой музикант постига такава пространственост в музиката в сложената му рамка време . :)

И на всичкото отгоре Pink Floyd са безкрайно артистични в чисто музикалния си език , в изразните си средства . , разкрепостени, излезли за първи път от рамката на песента , никой преди тях не си позволява такива дълги парчета , почти сетове от музика . Разбили са не е една стена в световната музика , излезли са от стереотипите на комерсиалната добре смелена хитова песен , създали са ново поколение музиканти , чисто артистични , напълно откровени , урбанистични и социални , модерно мислещи хора .

Сега Coldplay могат да се превърнат в подобна банда . Аз лично много бих се зарадвала ако стане така . :D:D:D:D:D:D

Линк към коментар
Share on other sites

Когато бях ученичка в горните класове на гимназията, бях далеч от България и понеже ми беше много мъчно за дома, спасявах се с тяхната музика. Слушах ги вечер, на загасено изкуствено осветление, застанала до широко отворени прозорци към нощното небе. Гледайки към звездите и оставяйки се на тази космическа хармония от звуци, ставах една мъничка прашинка и политах към...дома.

Ето така ми въздейства и сега тяхното вълшебство. :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Невероятни са... Нямам думи...

Велика група... Искам да дойдат и в БГ...

Поздрави...

Редактирано от bulgaro
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Слушах ги вечер, на загасено изкуствено осветление, застанала до широко отворени прозорци към нощното небе. Гледайки към звездите и оставяйки се на тази космическа хармония от звуци, ставах една мъничка прашинка и политах към...дома.

Ето така ми въздейства и сега тяхното вълшебство. :angel:

Да,може би това е и моето определение за музиката на Pink Floyd - космическа,необятна и в същото време - много земна и близка,сякаш ръка да протегнеш и ще я стигнеш...Това усещане,според мен идва и от текстовете им - до болка злободневни и в същото време - гениални с простотата на изказа и с мъдростта,която носят.Има и други групи и муизканти,които правят "космическа" музика,наистина,но Pink Floyd са намерили онзи ключ,който отваря сърцата на много и най-различни по възраст,образование,професия ...хора,свързва ги с Космическия разум,потопява ги в онази "памет",която при други обстоятелства,стои обкована с вериги.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...