Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 11.05.2009 г. - 17.05.2009 г.


Recommended Posts

Мисъл на деня – 11 май 2009 г.

Красивият трябва да е готов да дава, без да очаква да вземе нещо. Само така той е на прав път и може да запази красотата си. Фактът, че запазва красотата си показва, че е придобил нещо и всеки момент придобива още. Истината е влязла в него и го прави свободен. А само свободният може да бъде красив. Истината дава, но същевременно взема. Види ли, че някой човек греши, тя веднага го изправя пред себе си и го коригира.

Из Източник на знанието, УС, 27 октомври 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 12 май 2009 г.

Първото условие в работата ви е самовладеенето, самообладанието. Самовладеенето не означава безчувственост. Ако самообладанието е свързано с отсъствие на чувствителност в човека, тогава парализираният ще служи за образец. Не, изкуството се състои в това – при най-голямата чувствителност човек да се владее.

Из Силните течения-Лекция, 9 март 1927 г.

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 13 май 2009 г.

Хората са дошли на Земята при най-добрите условия, но учат нещата, които не са за тях. Казват, че искат нова програма, защото им дотегнало да се карат и бият. Какво лошо има в това, че си се скарал с един свой приятел? Като си се скарал с приятеля си, ти си станал по-искрен. Казал си му това, което в друго време не би му казал. Иначе щеше да го лъжеш, а така по-добре, че си му казал истината. Та казвам: мъчнотиите, условията, при които трябва да живеете, трябва да се справите с тях. За да се справите с тях, вие трябва да разчитате на нещо.

Из Просете, търсете и хлопайте-37-ма НБ, 4 септември, 1938г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 14 май 2009 г.

Не съжалявайте, когато гордият човек страда. Чрез страданието си той се свързва с онези, на които не е обръщал никакво внимание.

Из Коприненият конец, УС, 15 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 15 май 2009 г.

Сега моята цел не е да ви поощрявам да обичате, защото всички вие страдате все от любов. От моето гледище всички страдания в света се дължат на една любов, която не е естествена. Направиш си една къща, обичаш я, но като я изгубиш – страдаш. Обичаш нещо, но като не можеш да го постигнеш, страдаш, защото не е станало така, както си искал. Понеже нещата се менят, ние страдаме. Аз се радвам, че нещата не стават така, както ние искаме.

Из Новата любов, 18-та НБ, 30 януари 1938 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 16 май 2009 г.

Христос казва: „Блажени нищите духом, защото е тяхно Царството небесно.” Той няма предвид онези бедни и нищи, които живеят в лишения и мъчнотии. Той говори за бедни, които не грешат, не правят зло. Такъв е бил бедният Лазар, който лежал болен пред къщата на богатия. Всъщност той не бил беден. По някаква случайност той заболял, изгубил всичкото си богатство, но се смирил. Така той изпитал сърцето на богатия и видял колко е затворено и студено за страданията на ближния си. В това положение Лазар разбрал, че истинският живот не се заключава нито в богатството, нито в сиромашията, но в прилагането на Любовта.

Из Вътрешният закон, УС, 17 ноември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня – 17 май 2009 г.

Молитвата е мощна сила. Ето защо когато се молите, когато размишлявате върху Истината, умът и съзнанието ви трябва да бъдат чисти – никаква нечиста мисъл, никакъв страничен образ да не допущате в тях. За да възприемете една мисъл, един образ от висшите светове, съзнанието ви трябва да бъде чисто и гладко като водата на спокойно планинско езеро.

Из Развълнуваното море, УС, 29 септември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...