Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странни мисли


Recommended Posts

Здравейте!Скоро намерих вашият форум и ми хареса начинът, по който хората отговарят и реших да ви споделя моят проблем.Мисля,че ще стане по-зле и няма ден,в който да не си мисля за това.Аз съм 9 клас и миналата година се преместих в ново училище.Откакто започнах да уча там, стана нещо много странно. Започнаха да ме нападат някакви странни и необичайни мисли, които започнаха силно да ме тревожат. Аз постоянно си мисля, че приличам на някого..и този някой е човек, който не харесвам и хората около мен също не харесват. Примерно, в моя клас има две момичета, които не допадат нито на мен, нито на останалите в класа. И аз започвам да си мисля дали не приличам на тях. Миналата година,обаче, мисля че беше по-зле,защото тогава не можех да си повярвам, че не приличам на тях. Постоянно си повтарях, че не е така, но не можех да си повярвам.А сега мога, но въпреки това отново се появвяват в главата ми.Мисля си,дали хората ме виждат като тях и понякога най-лошото е,че напълно си вярвам.Просто,много ми писна и не искам да живея с тези мисли.Искам си стария,безгрижен живот,защото по принцип,тези мисли ако ги нямах аз щях да съм много щастливо момиче.Имам всичко.Хубаво семейство,приятели...но тези мисли съсипват всичко и не искам заради тях да загубя всичко ценно в живота ми.Нека ви дам пример:ако в час четем някакво упражнение и дойде ред на мен,ако изречението,което чета е 2ро поред,аз започвам да си мисля,че ще се превърна ейй така в това момиче,само защото тя е 2ри номер.Може да ви се стори глупаво и смешно,но е така. :/ Същата работа е и с другото момиче.Просто,искам да съм нормална. Питала съм приятелките си дали приличам на тези момичета, и те ми казват,че категорично не приличам на тях,колкото и пъти да ги питам.Това лято,когато не ги виждах толкова често тези момичета,които ме дразнят започвах да си мисля, че приличам на всеки срещнат на улицата,който не ми харесва.Но като наближи училището,пак се сетих за тях и пак мислех такива неща.Не знам на какво се дължат тези мисли,не знам и какво да правя!Много Ви моля да ми помогнете!Отчаяна съм!:(

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Това, което описваш са натрапливи мисли.Във форума има няколко запитвания по тази тема .Прочети съответните отговори и се опитай да правиш нещата които аз и колегите ми препоръчваме.

Дай си и един разумен срок и ако за времето 1- 3 месеца не се справиш сама потърси психотерапевтична помощ.

За съжаление, това състояние се повлиява сравнително бавно и трудно.

Линк към коментар
Share on other sites

Значи ще е добре да си приема мислите и да не се опивам да се самоуспокоявам?Защото една потребителка,venito,също има такива мисли и вие сте й дали такъв съвет.

Линк към коментар
Share on other sites

Значи ще е добре да си приема мислите и да не се опивам да се самоуспокоявам?

Да, би било страхотно да го направиш.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Значи ще е добре да си приема мислите и да не се опивам да се самоуспокоявам?

Да, би било страхотно да го направиш.

Добре,мерси. :) Ще пробвам, въпреки че в момента, като съм на училище виждам по-често тези хора и ми е трудно,но...

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...