Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ревността убива


Recommended Posts

Здравейте ! Пише Ви една много отчаяна жена на 36 години от Плевен. Реалният ми проблем, който аз осъзнавам е болезнената ми ревност.Опитвам се да се справя сама, но за съжаление това чувство е по силно от мен и като че ли с всеки изминал ден се задълбочава и не мога да изляза от този омагьосан кръг. Започна да ми се отразява на здравето - кръвно, сърцебиене.В къщи са постоянни скандали, жестоки обиди, упреци, разследвания /от моя страна/. И най-лошото е, че децата са свидетели на всичко това. И това нещо ме побърква. Мислите ми постоянно са заети с размишления от рода:къде е съпругът ми, какво прави, има ли закачки и подмятания с колежките си, смеят ли се и всякакви такива глупости. Въображението ми рисува невероятни картини. Мисълта , че може да е с друга жена ме умопомрачава и побърква .Мисля, че напоследък не съм добра майка и съпруга. Не мога да се отдам на децата си, не им обръщам почти никакво внимание. И в работата не съм напълно адекватна, а тя изисква внимание и концентрация/работя в държавната администрация/.Станала съм следотърсач, постоянно ровя в телефона, дрехите, портмонето на съпруга си. Чувствам, че това ще съсипе мен и всички около мен. А съм толкова безсилна да се справя, а го желая много.

Накратко мога да кажа за себе си, че съм разумна и много отговорна жена.За мене на първо място са децата ми и съпругът ми. Аз винаги съм била ревнива, повече от необходимото, но изведнъж като че ли ревността ми се отключи с невероятна сила.Всичко започна, когато мъжът ми започна нова работа. Мисля, че нямам конкретен повод, който да отключи ревността ми, но в главата ми се въртят само неговите колежки. Тяхната фирма си организират от време на време банкети, после ходят на бар и т.н. и това ме съсипва, побърква ме. Не мога да възприема, че ще танцува с колежките си, ще се смее с тях, ще ги докосва, ще се забавлява. Дълбоко в себе си осъзнавам, че е нормално да общуваш и с противоположния пол, защото и аз работя с колектив основно с мъже. Усещам, че ще загубя съпруга си , а по никакъв начин не променям поведението си . Това ме убива, защото не мога да се справя сама.Моля помогнете, защото бавно умирам.Очаквам Вашите съвети и отговори.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Прочетете тук другите теми за ревността - ще ви дадат насоки за размисъл и самопомощ!

В Плевен разполагате с един от най-добрите специалисти по хипноза, хипнотерапия и НЛП в България: д-р Тодор Първанов. Пишете му на лично съобщение - тук в този сайт той пише под псевдоним hip.

Отделно от това ако желаете отворете тема тук във форум "общуване" - ще ви пишат много добри и мъдри хора и със сигурност ще ви помогнат много!

Успех!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...