Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Огнян Кулев

Участници
 • Общо Съдържание

  67
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

3 Следващи

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://triangle.bg/

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  София

Последни Посещения

9382 посещения на профила

Огнян Кулев's Achievements

 1. Като сканирани страници я има в архива http://files.triangle.bg/triangle.bg-20100430-raw/Az_sam_istinnata_loza%20-%20Tarnobo%201922g.zip - от страница 44 нататък. Това е по-друго издание - 1992, а Кротките, което сте чели, сигурно е това от 1996.
 2. Това е, което получаваш от един форум в Интернет – думи. Понякога тези думи оживяват, но много зависи от предварителната нагласа.
 3. Това, което масово хората виждат като плодове на Рейки, са плодовете на западната традиция на Рейки, основана от живялата в комерсиален САЩ Таката, а не на Рейки на Усуи.
 4. На мен ми изглежда, че говориш за хора, които работят със символа на Божия Свят Дух. Възражения ще приема само ако ти самата твърдиш, че работиш с Божия Свят Дух. По скоро Латина искаше да каже чрез които Той работи, а не те с Него, а тези чрез които Духът работи са смирени. Другото което разбрах от това което тя е искала да каже, че много от символита са превърнати в идоли, а именно мъртви творения направени от човешки ръце на които се покланят търсейки външния илюзорен ефект пренебрегвайки същественото а именно Първопричината която стои зад всичко и която не е ограничнена от форми при все че формите загатват за нея провокирайки търсенето на Онази Велика безпределност, но много очи гледат външно и се спират там. Това отчете според мен Латина като проблем който обърква и заблуждава много души които търсейки се лутат и могат да попаднат в различни клопки и капани. От тези чрез които Духът работи, лъха мир, освобождение, светлина, Любов....Поздрави! Моят отговор не беше особено точен. Темата е за Рейки и там символите имат конкретна форма, но по принцип символи може и да са понятия, като напр. „Божия Свят Дух“. Разбира се, за едно истинско разбиране трябва да се мисли и отвъд понятията. И ако го направим по отношение на Рейки, ще се окаже че „чрез които Той работи, а не те с Него“ точно отговаря на цялата практика на Рейки. Едно от най-първите неща в Рейки-1 е обяснението, че Рейки не е възможно да причини каква да е вреда, а е разумна енергия, която винаги работи само за добро и която работи чрез инициирания. И ще напомня, че както се прави разлика между Дънов и „дъновисти“, така трябва да се прави разлика и между Рейки и „рейкисти“.
 5. На мен ми изглежда, че говориш за хора, които работят със символа на Божия Свят Дух. Възражения ще приема само ако ти самата твърдиш, че работиш с Божия Свят Дух.
 6. Доста смело твърдение, което не вярвам да е резултат на задълбочено проучване С повече желание всяка духовна практика може да се изкара магия – пеене, молитва, дишане, ... Всичко, което сменя енергии и психични състояния, може да се мисли като магия. Ами и затова има толкова клонове на Рейки – който практикуващ се замисли над тия въпроси, си създава нов клон, а японците които са учени по Усуи си мълчат Ами и мене от време на време ме питат любопитно как така Петър Дънов изведнъж и в удобно време си е заминал.
 7. Е, все пак добре е да се направи уточнението, че при Рейки не се използва личната енергия на практикуващия, който при Рейки се явява само проводник. Затова няма изморяване, „зареждане“ и други такива. Енергията на Рейки има „собствена разумност“ и не е нужно точно да се инструктира какво как да прави. Както при молитвата, най-важното е осъществяването на връзка с тази разумна енергия и оставянето ѝ тя да направи най-доброто по нейна преценка.
 8. Това е към митовете и легендите за Рейки, създадени от разпространителката на Рейки извън Япония – Таката. Франк Арджава Петер има книги, които развенчават тези митове и рационализират защо са били създадени. За подсказка си представете: японка веднага след втората световна война учи на нещо западняци. Но това не е съществено за тема тук. Това е илюстрация, че тази енергия Рейки може да се използва за всякакви цели и системи. Има и друга система на виетнамци – „универсална енергия“ – която по същество пак е същата енергия, но с друго име. А за оригинала все още не може да се говори, просто защото организацията Usui Reiki Ryoho Gakkai, която е по пряка линия свързана с Усуи, е силно затворена и не дава никаква информация, все още.
 9. Рейки е умение да се използва определен вид енергия, чрез инициация (Рейки-1) за тази енергия и използването на няколко символа. Затова върху това умение може и бизнес да се прави, и духовни и филосфски системи да се правят, но самото Рейки не е духовна или философска система.
 10. Четенето на книга ни свързва с автора, обсъждането с други хора ни свързва с тях. Когато четейки книга започне един вътрешен разговор с автора, знам че съм започнал да разбирам идеите на автора.
 11. Здравейте :-) Книгата http://triangle.bg/books/1923-10-21-19.1995/index.html е сканирана от друг човек, който ми прати DOC файлове, за да се качи книгата в сайта. В тези DOC файлове е написано 1 декември за въпросната лекция, но всички източници, които имам, показват, че датата е 2 декември. Също така тези лекции са от цикъл и е нормално да са се случвали през 7 дена. В случая например, следващата беседа е на 16 декември (2 + 14). Така че това „1 декември“ е грешка при OCR, която преди малко поправих.
 12. И аз ще дойда, но по-късно - след 20.30 ч. Надявам се чайната да ни събере - там често е пълно.
 13. Това, което съм чувал, е че е бил бас-баритон.
×
×
 • Добави...