Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Евгени

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За Евгени

  • Рожден Ден 19.09.1980

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://www.llip.org
  • ICQ
    112804134

Профил Информация

  • Местоположение
    София
  • Интереси
    изкуство/култура, сънуване, кино

Евгени's Achievements

  1. до миналия век се е гледало на сънищата като на безсмилени хаотични и нелогични, докато Фройд не застава зад тезата че всъщност сънищата са логически подредени и носят послания от подсъзнанието. Днес се смята че човек съществува в два свята, а именно: света на физическото, материалното и света на своето съзнание, своя аз. сега чета една много хубава книжка за сънищата и тяхната роля в нашият живот: http://www.books.bg/book.php?ISBN=9547395971 аз лично съм нямал споделен сън, но много хора са имали.
  2. Здрасти, има такав феномен, който се нарича "фалшиво събуждане" и е често срещан при сънуващите осъзнато. На мен ми се е случвало само веднъж откакто правя опити за осъзнато сънуване. От тогава всеки път когато се събдя сутрин или през ноща правя "проверка на реалността", така че следващия път когато имам "фалшиво събуждане" тя да ми помогне да разбера че съм се събудил в сън а не наистина. Иначе за страха в сънищата има един израз, който аз много обичам: най-лошото нещо, което може да ти се случи в един сън е той да свърши т.е. да се събудиш. сладки сънища
  3. осъзнато сънуване е когато един вид вземаш участие съзнателно в съня. Например санувам че наблюдавам как един паяк дебне в паяжината си. Виждам и друг паяк който е по-малък но на същата паяжина. Вземам една клечка от земята и започвам да побутвам малкия паяк към големия. Изведнъж големия се втурва към малкия, напада го и го избутва от паяжината. Дотук сънят е неосъзнат, т.е. сънят води действията ми, обектите и героите. След като малкото паяче пада на цимента, около него веднага се образува от само себе си гъста паяжина която го обвива напълно. В този момент аз разбирам че това може да е единствено и само сън понеже така неможе да се случи в реалността. След този момент сънят е осъзнат, т.е. моето съзнание е будно а тялото ми спи. Тогава аз решавам какво да правя в сънят си, дали да потърся някой да си поговорим или да полетя, това е въпрос на избор.
  4. здрасти изгубеното това за периодите когато сънуваме и когато нямаме сънища може да зависи от много причини някои от които могат да бъдат умора, стрес, проблеми в работа, семейство, употребата на алкохол и други наркотици също намалява шансовете за сънища, както и много други причини които могат да са много индивидуални. а доколкото това дали когато си мислиш за нещо преди лягане и после го сънуваш сякаш е реалност разбира се че е сън и той както всички други сънища са породени от подсъзнанието ни, което възпроизвежда образи, звуци, чувства събрани от будното ни съзнание през будния живот. Затова сънищата могат да бъдат толкова реални колкото когато сме будни дори и повече защото там възможностите са неограничени и зависят единствено от нашето въображение. иначе нормално човек спи около 4-5 часа дълбок сън след като си легне в които тялото и съзнанието си почиват. След това започват периодите на сънуване като колкото по-дълго спим толкова времето на сънуване се увеличава. Установено че научно че след периода на дълбок сън периодите на сънуване са през 90 минути между които ние се събуждаме и пак заспиваме. Ако се събудим след такав период и помним че сме се събудили то е много вероиатно тогава да си спомняме и по-добре сънят който сме сънували тогава.
  5. Здравейте, много се радвам, че намерих този сайт и мога да споделям моите преживявания със сънищата си. Аз помня по няколко сънища на ден и редовно си ги записвам в дневник всяка сутрин или веднага след като се събудя вечер. Както каза Иво, когато се събудим от сън може да си го спомняме много добре, но след известно време го забравяме и това според мен е резултат от паметта която отговаря за сънищата, подобно на паметта която използваме в физическата си реалност, само че тази която отговаря за сънищата ни не е развита толкова, колкото другата. Разбира се това е силно индивидуално и някои хора могат да помнят много повече от други без големи услилия. Един начин да развиваме способността си да запомняме сънищата е да си водим дневници, където да записваме всичко което се сещаме за сънуваното дори то да е само частично или без логика, а най доброто време за това е веднага щом се събудим от сън.
×
×
  • Добави...