Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Emma83

Участници
  • Общо Съдържание

    25
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Emma83

  1. Според мен всичко това е в сферата на вероятностите - тези догадки се правят въз основа на много оскъдни научни доказателства и по-голяма част от тах са си само теории. Все пак аз не съм против месоядството - все пак половината от животинските видове го правят, значи е само естествено и ние да го правим.
  2. ГМО определено не се изразява само в селектирането на семена... човекът се намесва по много различни начини, правейки от едно растение нещо, което то никога не е било и не се е предполагало да бъде.
  3. Със сигурност дългосрочното гладуване води до здравословно проблеми. Все пак организмът има нужда от всякакви хранителни вещества, витамини и минерали, за да функционират всичките ни органи правилно. Забавянето на клетъчното делене и пренасочването на енергията в такива екстремни ситуации е просто начин за оцеляване.
  4. Властелинът на пръстените ми е любима трилогия. Един абсолютно уникален свят успя да създаде Питър Джаксън, с такова внимание към историята и детайла, както никой друг не би го направил. Сега остава да се надяваме и Хобит да е не по-малко вълнуващ.
  5. Не мога да си представя какво е да мислиш на чужд език. Знам английски и говоримо и писмено, но не е било това да ми се въртят мисли на английски в главата...
  6. Най-малкото си изхвърлям боклуците в кошчето, а не на улицата.
  7. Тук зависи за какви взаимоотношения става въпрос. Аз съм на мнение, че в повечето случаи е по-добре да оставиш човека да направи своите си грешки, за да се поучи от тях - абсолютно мразя, когато някои (например майка ми) каже "Правя го за твое добре, защото съм минала по твоя път и съм сгрешила, но искам ти да избегнеш това".
  8. Може да прозвучи нескромно, но четейки горната статия значи и аз съм харизматична личност. Често хората ми се чудят как мога да съм такъв човек - много рядко нещо може да ме ядоса или нервира, нямам нищо против да слушам за проблемите на хората и ако мога дори да дам някой съвет или мнение, на всичко гледам от добрата страна и ми доставя удоволствие да помогна на човека отсреща без да очаквам нещо в замяна.
  9. Абе аз пък си мисля, че децата наистина не искат да ходят на училище. Аз лично не толкова отдавна съм била ученичка и спокойно мога да кажа, че нямаше много неща, които да ме задържат там, освен близкото кафене. И тук не говорим за мързел или нежелание за учене - напротив, с правилния подход и мотивация, повечето ученици могат с радост да започнат да ходят на училище и тези часове от деня да са най-интересните им. Спомням си как съм виждала какво представляват примерно американските гимназии или дори тези в по-развитите европейски страни и съм си мислела, че ако и нашите училища бяха такива, определено щеше да има какво да ме задържи. Младото поколение за съжаление обаче вече е изпуснато, а образователната система отдавна не е приоритет (каквото и да казват управляващите държавата), защото всички виждаме по какви подобия на учебници учат децата, в какви сгради от комунистическо време учат и какво представялват голяма част от учителите, които за 400лв заплата просто няма за какво да си дават зор.
  10. А понякога са си просто психични отклонения.
  11. Съгласна съм с Деанна - по-добре сама, отколкото с грешния човек. Разбира се, ако знаем, че това е грешния човек, едва ли ще се хващаме с него, но в живота е така, че в началото винаги ни се струва, че сме открили голямата любов и едва след месеци или години осъзнаваме колко заблудени сме били и се чудим какво сме си мислели. Това са нормални неща, но когато си с човек, с когото не се чувстваш добре, не получаваш това, от което имаш нужда, но от своя страна правиш сума ти компромиси и саможертви, по-добре се освободи и продължи напред.
  12. И аз съм на същото мнение, че трябва да настроим съзнанието си към храната и да ценим всяка хапка, надявайки се, че тя ще ни засити и ще даде нужното на организма ни, за да живеем дълго и здравословно. Молитвата към някоя по-висша сила не вярвам да ни помогне с каквото и да било, освен да изпълни някакъв религиозен ритуал, ако сме чак толкова вярващи.
  13. За мен лъжата се е превърнала във второто ми аз. Мога да лъжа без да ми трепне окото. Не знам, някак още от детска възраст съм изградила тази способност, но това съвсем не означава, че обичам и лъжа за всичко. Границата тук винаги е много относителна, защото понякога има неща, за които просто не бива да лъжеш. Друг е въпроса, че за всеки човек тези неща са различни. Както повечето неща в живота и това е въпрос на гледна точка.
  14. Спомените са нещо много интересно. Според мен именно те определят личността и ни правят хората, които сме. Именно спомените са това, което ме карат да не вярвам в живота след смъртта. Замислете се само - споментие са физически връзки на мозъчните клетки. Когато умрем, дори душата ни да се запазва, това вече не сме ние, защото спомените ни ги няма. Ако внезапно ей сега изгубиш спомените си, тялото ти продължава да живее, но това вече е нов човек - нова личност.
  15. Според мен много често се отразяват по подобен начин такива събития върху детето (например развод), когато то е на такава възраст. Не е случайно, че има много семейства, който остават заедно въпреки проблемите си само и само заради децата, докато пораснат. Разбира се не смятам, че това е правилното решение. Грешката може би е била, че си позволила бащата да настройва детето срещу теб, а то е на такава възраст, че и без особена причина може да си се държи странно, ядосано и неразбрано. Опитай се да постигнеш някакво разбирателство с него, докато минат още няколко години и той не стане достатъчно голям, за да види ясно нещата.
  16. Изобщо не разбирам за какво говорите. Може би нещо съм изтървала? Какво трябва да стане на 22 Декември? Това са глупости за мен. Датите са просто числа и съвсем не бива да им придаваме особено значение - това е просто начин да измерваме времето, който плюс това се е променял с годините и дори днес в различни части на света е различен.
  17. Който може да се спасявя. В България няма бъдеще.
  18. На 18 години си. Достатъчно голяма си да хванеш живота си в свои ръце и да бъдеш това, което искаш. Макар и да си имала тежко детство, животът ти от нататък зависи изцяло от самата теб. Отиди в друг град/държава, потърси си работа, започни да се издържаш сама и ще видиш колко бързо ще осъзнаеш, че нямаш нужда от никой, за да си щастлива и да се чувстваш добре.
  19. Спри да правиш компромиси със себе си, още поече пък и с детето си. Стегни се и уреди живота си сама. Няма да си нито първата, нито последната разведена с дете. Повярвай ми ще се чувстваш много по-добре, когато видиш, че наистина можеш да се оправяш сама и нямаш нужда някой да скъсява живота ти с години всеки ден. Само си мислиш, че го обичаш, но любов в такава ситуация няма - това си е чист мазохизъм.
  20. Плодовата захар всъщност доколкото знам е доста различна от обикновената и много слабо влияе върху кръвната захар, поради което дори се препоръчва при диабет. Да не говорим, че е по-малко калорична.
  21. Дори и да се лекуват само симптомите, това доста честно е наложително. Високата температура е опасна, още повече пък при децата. Тук не знам до каква степен да вярвам за парацетамола, но не съм нито химик, нито биолог, за да знам как точно действа върху организма. Когато се изказват подобни неща, според мен е редно да се даде и алтернатива на въпрсния медикамент и да се дадат доводи, защо да използваме него, вместо парацетамола например.
  22. И аз имам същото мнение за здравните осигуровки. Това не е нещо, което трябва да е задължително. Абсолютно нарушение на човешките права е да плащаш данък за нещо, което не ползваш или не искаш да ползваш. Като искам да ползвам "облагите" от това да си плащам здравните, аз ще отида и ще си ги внасям редовно. Ако не искам обаче, трябва да си е мой личен избор дали да отида на лекар и да платя 100лв, вместо 10 ако имам здравни. Поредният начин държавата да източва пари от и без друго бедния народ. Не разбират обаче, че само с измислянето на нови данъци и задължителни такси, няма да стане и хората ще продължават да се изнасят от страната, защото им е писнало от гаврата с тях.
×
×
  • Добави...