Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Hristina Koleva

Участници
  • Общо Съдържание

    63
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Hristina Koleva

  1. Здарвейте приятели, Бах помолена да напиша материал за спиасанието "Aaahhh". Има 3000 читатели и около 75000 посетители на месец. Говрила съм лично с над 30 от тях и специално лечителите, които рекламират отдясно на страничката. Повечето са ми клиенти и приятели. Поради краткото пространство реших да дам бърз и елегантен курс по упражненията на Учителя, както и информация за паневритмията. Виждам, че не са публикували връзките ми за видоата в Гугъл, но има връзките за изтегляне. Има интерес да се играе панвритмия в Henley-on-Thames, United Kingdom. Групата варира от 30 до 70 човека, но има прекрасно място до Темза където сега правят медитации и може също да се използва за упражненията и паневритмия. Статията в "Aaahhhh" - третата статия под "Exercises from the White Brotherhood". Материала ще бъде там до края на Август 2011. Сърдечни поздрави
  2. Мисля, че това което наричаш "увреждане на психиката" е част от процеса и всъщност е КАЛЯВАНЕ на психиката! Ако си чел Майкъл Нютон и "Съдбата на душите" ще откриеш, че ние си избираме прераждане с уроци които трябва да усвоим (кръстове които трябва да носим).... Е! Аз открих, че съм се изсилила малко в плановете си, ама дуовните учители ме връщаха няколко пъти да живея и да си изпълня обещанието. Не съм сигурна дали не ми е увредена психиката, ама съм жива!
  3. Аз се занимавам със звукотерапия по музика на учителя, но живея в Англия и за съжаление не мога да ти помогна! Успех!
  4. Точно! На слънцето всичко избелява. Проблема ти е ако искаш да потъмнееш.... Не мисля, че и утвържденията ще ти помогнат.
  5. Ама че интересно! Какво съвпадение - мисълта за днес! Никога не ми се е случвало, а обичам да следя дневните мисли, но днес два пъти ми се случи да ме питат: "Обясни ми, че не разбирам!"...и разбраха!
  6. Аз имах запушени жлези и винаги когато се хранех, се подувах като хамстер, защото те не можеха да отделят слюнка за сдъвкването. Особено болезнено при кисели храни. По това се различава заушката и запушени жлези. Топли компреси помагат, но аз си оправих моите с много силни масажи - натискане, докато каналчетата се отпушат и всичко изтече в устата. Мно-о-о-о-го неприятно и болезнено! (Извинявам се, ако някой "по-чувствителен" го чете!)
  7. И аз се забърках с тези постове, защото нищо не разбирам от астрология. Нека все пак включим астрологията, ама да кажем КОГА човек си сменя порифесиите или почва няколко - няма значение според какво в астрологията....
  8. Значи трябва да ги разделим на "професионални" умения и интереси за които получаваме пари и такива за които не получаваме, нали?! (Но все пак ни отнемат времето определено като "лично".) От друга страна...ние може и да поизлекуваме някого без пари, защото можем, но не ни е професия, а интерес. Ама че парадокс!
  9. Ъ-ъ - НЕ - аз си работя като чистачка на компанията (не в къщи)!
  10. Инженер по автоматизации, електрончик, директор на компания, счетоводителка, специалист по стрес мениджмънт, специалистка по козметика с натурални продукти, счетоводителка и ... чистачка! Ма-а-а изкарах ги 8, ама по първата не ми се работи в момента...
  11. Да ти е жив и здрав Надя! На мен 3 пъти ми "стопяваха" миоми с хапчета. Не се притеснявай толкова - гледай си детето! Поздрави!
  12. Благодаря за мнението Кристиян! Би ли разширил размишленията си за "кръга към себе си"? Аз в момента съм в този кръг и няма нищо общо с миомите, така, че бих искала (ако можеш) да отвориш нова тема и да си говорим за това... Сърдечни поздрави!
  13. Душата, заедно с емоциите си е двигателната сила която води човека и в зависимост от емоциите човек може и се подведе и постъпи лошо или несправедливо. Но когато душата е при Господа и е водена от него, то човека не може да сгреши и да се отклони от Божията воля. Аз така го разбирам. Нали си имаме и една народна приказчица: "Господи ти пред мен и аз след теб!"
  14. Думи на човек посветил се със сърце и душа на една мисия, отдал се изцяло на едно свято дело. С дълбока вяра и гореща молба към Бог за подкрепа, той залага не само живота си, а и своята Душа. Защото, както простичко го е обяснил Апостола , "Ако губя, губя само себе си, ако печеля, печели цял народ". Така ги разбирам аз тези думи, Хриско. Васил Левски - светиня за България. Аз не бих приела никакво мнение от Кришнар. Извинявам се ако съм остра. За мен Левски е СВЕТИНЯ на България!
  15. Didi_ts, Не знам как но предизвика едни много интересни разсъждения в мен. Някак си твоя отговор ми припомни писаното за кладите на ПОСЛЕДНИТЕ БОГОМИЛИ / КАТАРИ в Монсегюр (Франция), когато те са влизали с желания в огъня и от там са крещяли своите предсказания за последователите си. Това е описано във всички световни източници и не е оспорвано. Според предсказанието на последния Богомил Уилям Белибасте - "След 700 години" (след изгарянето му на клада 1321) "тревата ще е зелена отново"... Няма ли връзка между богомилите и нестинарите?
  16. Приятели, никой не засегна темата защо малтретираните мъж или жена ПОЗВОЛЯВАТ ТОВА? А то се корени в ред причини - карма, семеен пример от родителите, обществено мнение и ... изключително променливи морални устои. ВИНАГИ в насилието има пример от родитеското семейство! Дали насилиника или жертвата, но те са отраснали с това и така са свикнали - за тях е нещо нормално! За да излязът от омагьосания кръг те трябва да разберат родителите си, да ги осъдят може би и в същото време да им простят...но те трябва да скъсат с традициите и да се осъзнаят като индивидуалност, която ИМА ПРАВО ДА БЪДЕ ЩАСТЛИВ / ЩАСТЛИВА! В примера който дадохте майката на жената не се намесва, защото ТЯ Е ТРЕТИРАНА ТАКА И ГО СМЯТА ЗА НОРМАЛНО. То е очевидно! От всички примери излезе, че жените тормозят психически, а мъжете физически, но това далеч не е вярно - има хиляди примери, при които жените пребиват мъжете си, а мъжете тормозят жените си или с ревност или с постоянни обвинения и забележки.
  17. Благодаря за информацията Ники! Всичко накуп и обхващащо доста култури! Явно се знаимаваш с медитации, нали? Като важна добавка към твоята информация е Дървото на Йодрасил (Дървото на живота) на скандинавските народи. Там също символично се описва тая енергия като изкачване по клоните на дървото...ама мен нещо не ме привличат азиатските медитации... В цитата от Навигатор има следното Това го има и при индианците. Те се затварят в палатка и вдишват пари от билки, издаващи монотонни хипноризиращи звуци, но въпреки това при транса не стъпат в огъня. Също по исторически данни пророчицата Сибил е използвала наркотици и монотонни песнопеенета да вкара вярващите в транс. Ама тамяна е като аспиринче пред сериозните опиуми. Та нека да обобщим - музиката или пеенето вкарват в транс. Билките или наркотиците помагат...но какво е уникалното при нестинарите да стъпят в огъня.... И ЗАЩО ИМ Е НУЖНО ДА ГО НАПРАВЯТ! Подчертавам нуждата от влизане в огъня! Някой с мнение?
  18. Благодаря Ники! Най-после някой на моето мнение.... А пък за асаните не знаех, но пробвах и се блокирвах тотално при всички стойки на йога. Явно си е така както ние си знаем. Аз си мислех, че Кундалини се вие по целия гръбначен стълб (даже ако бъдем точни - от пръстите на краката, през всички чакри и до темето на главата, но ако това не е Кундалини, тогава какво си е нашето Българско име на тази енергия?) Остава сега да намерим фолклорист да разнищи тайната на Нестинарското хоро!
  19. Има много древни ритуали за влизане в невидимите светове - почти при всички раси и националности, но НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е СВЪРЗАН С ВЛИЗАНЕ В ЖАРАВА! Човешката енергия се движи от центъра на Земята към Центъра на Вселената или БОГ. Особено важни са ходилата и дланите на ръцете. Най-правилно ще протече енергията, ако обърнем дланите си към слънцето и сме стъпили боси на земята. (Малко отколонение, но не съм наясно каква енергия приемат йогите като си обърнат ходилата към слънцето в тяхната типична стойка и сложат ръцете си с дланите към земята!) Всяко напречно движение засилва енергията в този отвес и спира спиралната енергия нагоре-надолу. Нека сега да сравним споменатите от мен 3 танца: Дервиша: Разпервайки ръцете си настрани той завихря спирала около гърлената чакра и нагоре. Чалгата: Чалга Хм- въртеливи движения в бюста - чувства и сексуалната чакра. Отново пресичане на нормалните енергии Земя-Космос на които човека е медиум. Нестинари: Въртеливи движения? - НИКОГА! Забележете и ръцете им които постоянно се вдигат нагоре-надолу за да помогнат на енергията на тялото която се завихря точно в тази посока. Аз питах нестинари дали изпадат в транс с друга музика и те казаха НЕ! Само нестинарското хоро (забележете, че има и нестинарски танц, който е комерсиална версия, но не се използва от нестирнарите!) Запитах български фолклорни музиканти какво толкова има в ритъма на Нестинарското хоро, но те не ме взеха на сериозно и досега нямам отговор. (Надявам се някой тука да е фолклорен музикант или певец и да помогне!) По времето на транса телесната температура спада неимоверно - ако имах апаратура сигурно щях да установя, че спада толкова, колкото да не се изгори тялото на нестинара, ама.... Едно от нещата които наистина ме изуми преди време (защото аз се опирах на теорията за акупунктурните точки на ходилата и дланите), беше видеото със танците на Ивайло Аянски, при което той се засипва със жарава...Тук: Ивайло Аянски Това ме навежда на мисълта, че той "влиза" (образно казано) толкова много в центъра на Земята, изтласквайки се нагоре, че дори и тялото му вибрира неимоверно в спиралата Земя-Космос. А! И друго - както ще видите много от тях танцуват и без икони. Аз лично съм убедена, че иконите и Св. Константин и Елена са просто промиване на мозъците и това изобщо не им е необходимо. И ДА Ани - трябва да е тракийска традиция заради техния култ към слънцето, макар, че аз лично не признавам никакви траки по нашите земи - траките са термин измислен от Александър Фол като отговор на обидната дума която са използвали шепата гърци за великия ни народ!
  20. Двата ориенталски танца - на дервишите и коремния (чалга в България) са интересни, защото танца на дервишите прекъсва енергиите от сърдечната чакра нагоре и усилва неимоверно челната (или третото око). Те изпадат в транс и виждат в невидимите светове, но понеже цялата енергия е концентрирана в третото око, те понякога припадат и дори не помнят "виденията". Чалгата пък прекъсва енергиите от слънчевия сплит надолу и усилва неимоверно сексуалната. Тук няма какво да се коментира. Нестинарските танци пък "запалват" това което останалия свят нарича кундалини по гръбначния стълб. Тъпана държи базовата чакра и физическото присъствие, докато гайдата завихря енергиите нагоре и пак се влиза в невидимите светове. Телесната температура пада, защото енергията се изтласква лъм третото око и коронната чакра, но физическото присъствие е там и нестинарите знаят много добре къде са в невидимия свят и помнят всичко.
  21. А ето и нещо "различно": Лечение с Паневритмия и преобразуван звук в светлина
  22. Не видях никой да напише защо Господ ни е сложил на ръковода позиция - всеки си мисли, че е унижение и го отклонява от духовния път, но ТАКА ЛИ Е?! На КАКВО се противопоставяте? На интригите, омразата, алчността за заплати, мързела... А не ви ли е сложил Господ на ръководни позиции да научите подчинените си как да се живее и работи?! Всеки който се е "противопоставял" и се е "борил" си е избягвал житейския урок според мен!
  23. Щяхме или да сме горди че сме напреднали от някакво друго ниво или да сме смирени, че са ни наказали да плащаме дългове от някакво по-горно....
×
×
  • Добави...