Jump to content
Порталът към съзнателен живот

tanya84

Участници
  • Общо Съдържание

    288
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от tanya84

  1. Защо като се спомене думата "пари", се реагира така остро? Не става въпрос за някаква меркантилност, но щом един мъж е успял, то той е интелигентен, талантлив и трудолюбив. На всяка жена ще и бъде по- приятно с такъв мъж, отколкото с някой хленчещ и вечно оплакващ се от "злата съдба". И, да - парите имат общо с мъжествеността, защото повдигат самочувствието. Каква мъжественост при мъж със смачкано самочувствие? Затова и толкова често неудачите на работното място се пренасят и в спалнята, но това е деликатна тема.
  2. В книжките е едно, в този форум беше друго Поздравявам те за напредъка, за мен това също е признание. Имаше смисъл от моето упорство, че и лоши думи. Благодаря. И трима човека да са напред за такова кратко време, за мен е вечността постигната. Благодаря ви, момичета!. Анализът ти на чаши с Умереността, е професионален + 3 жезли като финализиране на историята по чашите. Същото щеше да се отнесе и към човек, но вместо 3 жезли, щеше да има 10 жезли или обърнат Маг, Ас пентакли или Кралица пентакли, ти знаеш. Аз благодаря за възможността да имам Учител като теб . Иначе още дълго щях да се лутам из книжките
  3. Винаги съм се чудила, защо в книжките описват Умереността като изключително благоприятна карта при здравословни въпроси. На мен ми се е падала на няколко пъти на въпроси от подобно естество и никога развитието не е било положително. Попитах, дали котката на моя позната ще оживее - 5 чаши, Умереността, 3 жезли. Няма много за разсъждение тук, картите са ясни. Става въпрос за отравяне / 5 чаши + Умереността /. Отделно, състоянието на животното беше критично - буквално беше между двата свята / Умереността /. Таих някакви надежди за възстановяване по 3 жезли, но сега осъзнавам, че са били индикация за преход и за бърз край / няколко часа след задаване на въпроса, всичко приключи /.
  4. Здравей, Не съм психотерапевт, но бих си задала следния въпрос - "кое е нещото в реалността, което брат ти не може да приеме и от което се опитва да избяга?" Кога започна пристрастяването му към алкохола? Има ли събитие, което евентуално да е провокирало подобна зависимост? Според мен, и наркотиците и алкохолът са средство за бягство от действителността, а какво е това, което брат ти не може да приеме / промени, ще споделиш ти / ако имаш желание /.
  5. Осъзнах, че комбинации, които съм смятала за "страшни", всъщност са едни от най-хубавите - визирам Слънцето с мечове и Страшният съд с мечове, последвани във времето от Светът. Хубави са, защото са значещи, защото предвещават промяна и осъзнаване. Вярно, че катарзисът може да е и болезнен, но то е като криза, предшестваща оздравяването. От друга страна, карти на които преди толкова се радвах - от боя чаши, също - Звездата, Дяволът, Обесеният, са трудни за понасяне, защото при тях нищо не се случва. Сякаш времето е спряло и човекът е хванат в капана на собственото си безсилие, мързел и страх.
  6. Много съм добре и се радвам, че има и такава позитивна тема във форума . Помирих се със себе си, а това доведе и до помирение с околния свят. В момента, в който си признах грешките, провалите и загубите, те останаха зад гърба ми и пред мен се отвориха нови хоризонти. Осъзнах, че повечето житейски драми са илюзорни - те са вътрешни конфликти, които проектираме в околния свят. Сърцето винаги ни подсказва правилните решения, но егото е упорито и често доминира. Научих се да слушам сърцето си и се превърнах в щастлив човек . Радвам се на хората, които обичам и ме обичат, на домашните си любимци, на хубавото и лошото време, на толкова много неща.. Надявам се и вие да откриете нещата, които ви радват
  7. Необичаен паралел. В какъв Таро контекст обаче го пишеш? Въпросът ми беше за емоционалното състояние на мой познат - Дяволът, 5 чаши, Крал Пентакли. Отчаянието е прераснало в примирение, поне такива са ми наблюденията. Комбинацията ми напомня за Обесения.
  8. 5 чаши - "Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша. Не обаче както Аз искам, но както Ти искаш." - "Матея 26"
  9. На който не му липсва самоирония, мисля че е успял да се разпознае . Хареса ми.
  10. Конкретно за Слънцето или Глупакът - във всички комбинации, при които са ми излизали на първа позиция е ставало въпрос за проекция / надценяване. Ако трябва да им потърся аналог от малките аркани - 7 чаши или 3 чаши, 2 чаши. Карти като Луната, Висшата жрица или Звездата според мен са индикации за психологически процеси / състояния у питащия и в този ред на мисли не знам, дали последващите карти адекватно описват ситуацията и евентуални промени. За преходни карти като Магът и Влюбените не знаех, че носят негативна тенденция на 1-ва позиция / и изобщо /. Ако след тях, да речем има активна дворцова карта като Крал / Кралица меча или жезли, защо да е така?
  11. Така се развиха събитията, че мога бързо да дам обратна връзка по Кралица меча с 2 меча, които ме преследваха напоследък. Чудих се, какъв ще е този акт на толерантност - ами оказа се, че мой близък има сериозен здравословен проблем и не е сега времето да се действа като Кралица меча, необходима е съпричастност.
  12. Ако на някой му се тълкува, ама не е много важно .... Странно отношение към останалите. За картите - Кралицата едва ли има повече нужда да й се напомня да си бъде кралица меча и да действа, не само да пита. А кой е този, който толкова иска да бъде като някой друг? За негово съжаление, ще му се наложи да бъде себе си. Благодаря за отговора. Кои карти те карат да мислиш, че има желание за подражание?
  13. Здрасти, Таня, тези карти за една и съща ситуация ли се отнасят? Приличат ми на карти за въпрос, който следва питащия от много време и вече има резултати, но не и финал. Първата комбинация ми прилича на описание на човек, който е принуден да прави компромиси за своя сметка, а това донякъде забавя превръщането на идеята му в материя. Донякъде ми прилича на състояние на 8 меча. Крал меча, Умереността, Магът - а тези направо ми звучат като съвет. Най-общо питащият трябва да се раздели с нещото, което се явява и преграда за него - отношения, его, време и т.н. или пък напротив - да ги приеме (отново е нужен компромис някакъв). Лично на мен картите ми се струват хубави, звучат като запален мотор на кола, която все още седи на ръчна спирачка. Благодаря ти, Джи ! Абсолютно си права - въпросът е от доста време, има резултати, но финалът изглежда предстои. За втората комбинация - не бях се замисляла, че може да е съвет, благодаря ти за насоката, ще помисля.
  14. Кралица меча с 2 меча - невъзможност за действие, невъзможност за избор, какво е това? Научих се да не се вълнувам особено от картите, но именно тази комбинация ме преследва. Накрая и следната / която считам за по-особена / - Крал меча, Умереността, Магът. Ако на някой му се тълкува - благодаря, ако не - ще дочакам знаците, които не липсват
  15. Дадох комбинацията за пример, защото след нея последва промяна - при това положителна промяна в ситуацията, за която питах. Наблюдавам някакъв негативизъм при тълкуването на картите - в 90 % от случаите отговорът е "не", "няма да стане" и т.н. Споделих въпросната комбинация именно като пример за нещо по- позитивно.
  16. Хрумва ми 9 пентакли в съчетание с карти от боя мечове или Звездата с 9 пентакли като лечение / възстановяване на нарушения баланс.
  17. Има още няколко конструкции в Таро, които прогнозират същите събития. Кои са те, според теб? И най-вече защо? Според мен и една Кула на 3-та позиция би имала същия ефект, но по по-драматичен / стресиращ начин. Сещам се и за 4 пентакли, 8 меча, Асо пентакли - там вече промените са от съвсем друго естество. Ти си писала в темата за Големите Аркани за взаимовръзката между Справедливостта, Умереността и Звездата - чудя се, дали в случая става въпрос за това?
  18. Споделям една комбинация, която се оказа изключително позитивна - 7 пентакли, 8 меча, Умереността. Мога да я сравня с отприщване на бент - в положителния смисъл. Натрупването на нерешени въпроси / проблеми стигна предела по 7 пентакли с 8 меча. Умереността в случая се прояви не като златна среда или търсене на някакъв баланс, а като изливане / пречистване, след което си като нов .
  19. Давам обратна връзка по картите. Човекът е доволен от заплащането, което ще получава. Колкото е обещано, толкова ще е . Ами след като всички сгрешихме в предположенията си, остава да видим, защо така се получи .
  20. Добре би било, когато се обсъжда въпрос / комбинация, след това да има и обратна връзка, да се дискутират евентуалните грешки. Иначе за мен е безсмислено - поне не виждам практическа полза от това, да се обсъждат някакви неща само теоретично ( като съм далеч от мисълта форума да се превръща в място за емоционални словоизлияния ).
  21. Здравей! Проблемът е стар. Нещо отдавна е потискано по Дявол с паж жезли, но търси израз и показ навън - Светът. Едва ли причината е чисто физиологична. По-скоро бих потърсила в емоционалната сфера. Здравей! Да, проблемът е стар и се появява периодично. Не бях се сетила за Светът като "показ навън", а в случая е точно така. Благодаря, че се включи
  22. На какво се дължи дерматологичен проблем при мъж? - Светът, Дяволът, Паж жезли Чудя се, дали не е възпалителен процес, който не е лекуван и се проявява периодично / Дяволът с Паж жезли /? Светът на 1-ва ми е напълно неясен - дали изобщо картите отговарят на конкретния въпрос или говорят за друго?
  23. Според мен, няма да е доволен, заплащането ще е по-малко от очакваното, но човекът ще приеме, защото има нужда от пари. 10 меча след 8 пентакли ми прилича на разочарование след първоначалния ентусиазъм, а 2 пентакли - неголяма сума. Възможно е след време ситуацията да се промени / например да получи повишение / - все пак 2 пентакли е преход към нещо ново.
  24. Мисля, че я реших - би трябвало отговорът да е 3 . Отначало започнах да умножавам, деля и прочие и нищо не излезе. Щом децата броят до 10, явно нещо броят и така стигат до верния отговор. Какво броят, като всички комбинации са от по 4 цифри и сборът на някои надвишава 10 . И защо 7777=0, 1111=0, а 9999=4 и 0000=4 . Броят, колко кръгчета има във всяка комбинация - 6782 - три кръгчета - една от 6-цата и 2 от 8-мицата.
  25. Първата я схванах бързо - 3.2 =6, 4.3=12, 5.4=20.......10.9=90 Втората обаче нещо не мога да я измисля....
×
×
  • Добави...