Jump to content
Порталът към съзнателен живот

k_kiara3

Участници
  • Общо Съдържание

    45
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

1276 посещения на профила

k_kiara3's Achievements

  1. Благодаря за коментарите, момичета! За пръв път редя такава голяма подредба и ми беше интересно да разбера дали поне съм усетила общото послание на картите. От няколко места чувам за книгите на Хайо Банцхаф, така че това ще е следващата книга на тема таро, която ще си купя. Успешен и усмихнат месец на всички!
  2. И аз се пробвах с тази подредба. Ето я и нея. 1/2 - 3 жезли, 9 пентакли 3 - 9 чаши 4 - 10 чаши 5- Звездата 6- Паж жезли 7 - 6 жезли 8 - Жрецът 9 - Смърт Време на преосмисляне, преценяване на истински важните и ценни неща. В тази подредба няма нито един меч или голям аркан, който да говори за действие, което още повече ме кара да мисля, че става дума за период, в който трябва да погледна навътре към емоциите и чувствата си, истинските ми желания. Предстой ми нещо като духовно пречистване, изясняане на ценностите по жрецът със смърта, но това е нещо, през което трябва да премина сам, за да усетя промяната. Виждам също и малки победи, които ще ми донесат радост (6 жезли), материални придобивки (9 пентакли). Ще се радвам на още мнения.
  3. Здравейте! Искам да попитам при тази подредба, аркан 2, т.е самата Висша жрица трябва да е под карти 1/2 и те трябва да правят кръст върху нея или просто самата подредба се казва така?
  4. Какво значи "какво бихме направили"? Пък и си мисля, че това таро да ти покаже какво ще се случи не зависи само от таро само по себе си, но и от този, който реди картите. Ако той е пряко заинтересован влияе върху картите, наглася си тълкуването подредбата според очакванията си за ситуацията. Да не говорим, че лично аз вярвам много и в силата на мисълта и си мисля, че едно грешно тълкуване на подредба може да повлияе върху естествения ход на събитията, защото ти в ума си вече си си намислил как трябва да се случат нещата дори и грешно да си разчел посланиято. Така както, например, стана в моя случай с грешното тълкуване. Аз бях сигурна, че среща ще има, така казах и на приятелката ми, а се оказа точно обратното....А що се отнася до "преди" и "след" - това не е нещо, което зависи от картите, а от естествения ход на живота. Ще ми е интересно да уточниш какво точно имаш предвид с предния си пост, защото написан по този начин ми е много общ и ми идват много неща не ум.
  5. Ами аз не мога да си обясня защо е нямало среща - бях сигурна, че ще се състои по асото жезли, но че няма да донесе нищо ново в отношенията. Сега си мисля, че тази комбинация е показвала желанието на питащия да има среща и разочоравоанието от това, че в крайна сметка нещата ще си останат само на ниво желание (рицар мечове), а 5 жезли е нещо като "много шум за нищо". Защото момичето толкова се зарадва, че ще се видят и веднага поиска да и наредя таро, а то се оказа излишно, защото такава нямаше и просто нещата са си останали само във вътрешния и свят и неините очаквания и желания.
  6. Здравейте! Помислих, че е добре да дам обратна връзка на тази коминация. Ето я и нея: среща изобщо не е имало.
  7. Здравейте! Зададох следния въпрос на таро: Как ще мине срещата между Х и У: Паднаха се: Асо жезли - 5 жезли - Рицар мечове. На пръв поглед според мен страните имат голямо желание да се видят по асо жезли, което е порив, желание, инстинкт. Но като че ли ще има някакъв сблъсък на характери или идеи по пет жезли, която карта свързвам с битка за намощие. Като че тази среща ще се състои, за да се "премерят" характерите. От друга страна, единия от двамата (те са мъж и жена) ще бъде твърде прям и директен, по рицар мечове - истината ще излезе на яве. От друга страна тази среща ще се състои по- скоро отколкото страните очакват, защото рицар мечове е бърза карта, нетърпелива. От друга страна комбинацията може да значи шанс (Асо жезли) да с прекратят безмислените битки (петица жезли) за надмощие на характерите между двамата, който обаче ще бъде провален от имулсивно дейстстващия рицар мечове Ще се радвам ако и вие коментирате, а после ще дам обратна връзка.
  8. Според мен тази комбинация е по - скоро вътрешно пътуване, а не задържане. Поглед към себе си, за да избереш нов път, по който да вървиш. Все едно ми казва: "Гледам на вътре и разбирам, че досегашните пътища не ме доведоха до целта. Време е да сменя посоката."
  9. Луила, това твое представяне на тарото много ми допада. До сега винаги съм виждала картите сами за себе си, заради това ми е било и все още ми е трудно да боравя с комбинации. Съжалявам само, че тази тема вече е затворена и не мога да се запозная с нея. Не разбирам защо е в тема за Напреднали. На мен, след твоето обяснение, ми се вижда като учебник по основни правила на граматиката, който се дава през първия учебен час, когато започнеш за изучаваш някой чужд език и, който трябва да е с теб до края. Без да знаеш коя карта какво изразява, какво прави, какво обяснява и какво символизира няма как да разбереш и как си взаймодейства с другите карти. Дускусията ни ми беше много полезна. Благодаря за нея!
  10. Много интересен коментар. Благодаря! Никога не съм се замисляла за таро комбинация като изречение. Това със сигурност ще ми помогне с комбинациите за в бъдеще. Снощи, например, попитах таро: Какво трябва да знам за определен човек? Падна ми се комбинация от изцяло дворцови карти: Рицар мечове - Паж мечове - Рицар чаши. Никак не разбрах посланието на таро, а това явно е било, защото както Луила каза в изречението ми има само подлози: войн - интрига - любов
  11. Луила, аз не мисля, че таро иска да ни каже нещо всеки път когато се допитаме до него и съвсем не мисля, че животът на когото и да е толкова интензивен, че да излизат карти, които описват някакво действие всеки ден. За мен лично е имало сличаи когато дневната карта изобщо не ми говори за нещо външно, а за мои лични усещания и преживявание. Да не говорим, че имаше един период, в който през ден теглех ту Обесения, ту Отшелника и така докато не изтеглих Смърта. Излишно е да казвам, че нищо "навън" не се случи. Просто е трябвало да погледна към това, което става в моята глава и сърце. По този повод давам линк към много интересни разсъждения за горните карти: http://tarot-manija.forumlatvia.com/t287-topic Както казах и в предходния пост, аз използвам всекидневното теглене на картите най - вече, за да се доближа до картите, да ги почувствам и да ги изуча по- добре. С комбинации ми е изключително трудно да боравя, заради това и избягвам да ги редя. Предполагам, че колкото по - навътре навлизам в тарото, толкова повече гледни точки ще имам и неща, в които в момента вярвам в бъдеще ще ми се струват смешни и повърхности, но предполагам това е част от всяко обучение. И в потвърждение на това, което написах в началото, че таро съвсем не е длъжно да ти "отговори" ще кажа, че преди няколко дни чаках известие от някого и попитах таро какво да очаквам от Х. Изтеглих 3 чаши, а тъй като въпросът беше служебен се зачудих какви са тези веселби, които ще ми предложи въпросния. Оказа се, че по същото време човекът е бил на почивка в Гърция и изобщо не е мислил, какъв отговор да ми даде. Извинявам се за дългия пост. Надявам се да не съм досадила.
  12. Ами така четох по форумите, пък и нали си тегля всеки ден карта за деня, за да мога да ги изучавам една по една. Даже и дневник на таро започнах да си правя. :) Иначе, само да попитам, затворена е заради справедливостта на първа и крал мечове на последна, нали? Защото те означават почти едно и също нещо.... Маги и на мен ми е много интересно какво искат да ми покажат. С Луила казвате, че е нещо минало, ама не мога да разбера какво е и защо ми се появява отново. Може би е трябвало да науча някакъв урок и сега тази подредба идва, за да ми подскаже. Не знам, много се обърках. Трябва да си помисля още малко. Благодаря и двете!
  13. Благодаря за отговора! Много ми помогна. Чудех се дали дворцовите карти не вървят в някаква градация ако са заедно в подредните, заради това и зададох въпроса така. Днес си редях подредбата за следващата седмица и ми се паднаха: Справедливостта - Кралица мечове - Крал мечове. Много се озадачих и започнах да се ровя из тълкувания на дворцови карти и да се питам какво, аджаба, иска да ми каже тази комбинация. Най - накрая стигнах до две заключения: Едното, тъй като съм юрист и имам вземане даване със съдебната система, може би иска да ми покаже, че тази седмица ще имам повече явявания в съда (справедливостта) и трябва да се осланям на натрупания опит и разум и да не действам емоционално. Другото: изхождам от крал мечове и си мисля, че е дошъл момента някаква ситуация да се разплете, та дори и това да стане болезнено и рязко. Може би това ще се случи с помощта на някоя опитна решителна жена, а може и кралицата да символизира мен самата, иска да ми каже да се откъсна от емоциите, да преценявам водена от разума, за да видя решението на проблема. Ще ми е интересно да видя и вашите интерпретации. Успешна и хубава седмица на всички!
  14. Здравейте! Интересно ми е как тълкувате, когато в подредба Ви се падне краля с кралицата си, т. е това някакъв вид комбинация ли е? Все едно това, за което ние сме настроени да дадем и покажем (кралицата) съвпада с това, което очакваме от другите да ни дадат (краля). Това, което идва от нас хармонизира с това, което идва към нас? Например: Кралица мечове и до нея Крал мечове. Една такава комбинация може би иска да ни каже, че водени от опита знаем, че трябва да се вземе решение и какво да е то, но не все още се колебаем и тогава идва краля, който да подкрепи кралицата си и решението да бъде взето, като някакъв вид надграждане, помощ?
  15. Здравей Таня Според мен тези карти изощно не отговарят на поставения въпрос. По - скоро позказват емоционалното състояние на жената по 8 чаши. Може би жената е трябвало да се откаже от нещо и да започне да търси работа в съвсем нова област или поприще и това дирене да и дошло "до гуша" вече. Има вяра, че ще се намери изход от ситуацията по крал мечове, който аз виждам по - скоро като нейното усещане и надежда да попадне на правилния работодател. Но просто в момента, от неината гледна точка, нещата се случват твърде бавно (рицар пентакли). П.С. Аз бих задала въпроса по друг начин. Например: Какво трябва да знае Х относно интервюто, което и предстои. ( ако все още не е била) или ако вече е била Какви са нагласите на бъд. работодател след проведенето интервю. Поздрави!
×
×
  • Добави...