Jump to content
Порталът към съзнателен живот

InstantFreeman

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    InstantFreeman reacted to B__ in Его   
    Станимир, прав си, всяко религиозно учение е агресивно. Това си мислех и аз снощи. Всяко учение, което иска да жертваш нещо (вкл. диетата), което те отхвърля, защото не мислиш като него (да не ти давам пример ), което иска да те научи на "правилния начин на мислене", е агресивно. 
    И съвсем ясно мога да го потвърдя - и аз съм бил такъв. И съм се обиждал, че не ме разбират и т.н. 
    И със следващия ти пост съм съгласен: всяко написано напътствие или опит за изясняване на истината си е духовно наставление. Реалната духовна работа става по друг начин и често не така, както си го представяме. 
     
    Ти беше казал веднъж преди години, че си тук, защото така виждаш отражението си и работиш над себе си (ние скорпионите много помним). Е, не прекалявай, ако това толкова те ядосва  Щом нещо не ти харесва, не е за теб. Остави го на другите.
    Та по случая да разкажа един виц:
     
    "Отива новобранец моряк на кораба и старите кучета го учат:
    - Ще плаваме много, ще има много бури. Затова отиваш и си купуваш хапчета за повръщане. Също така ще посещаваме много пристанища, ще има много жени, купуваш си и много презервативи!
    Отива новобранеца, купува 10 кутии хапчета против повръщане и 100 презерватива, връща се, а старите кучета:
    - Абе момче, абе ти не разбра ли бе?! Много бури ще има, малко хапчета си взел, и много жени ще има, отивай за още презервативи!!!
    Отива новобранецът пак в аптеката. Купува 30 кутии хапчета против повръщане и 300 презерватива. Връща се. Старите пак недоволни:
    - Ей, не се разбра, казахме по много купувай, по много!
    Отива пак човекът в аптеката и поръчва:
    - Един кашон хапчета против повръщане, един кашон презервативи.
    Аптекарката съчувствено го погледнала:
    - Момче, ами щом не ти понася, не го прави......"
  2. Like
    InstantFreeman reacted to sunproject in Царичина   
    Аз също мога само да добавя,че няма смисъл да се затормозяваме умствено по въпроса за Царичина.Един ден като ни види господ ,че сме пораснали предполагам ще ни разкрие смисъла и значението на това място.
  3. Like
    InstantFreeman got a reaction from Ushna in Българските радиостанции - български ли са???   
    Архив на "Нощен хоризонт" и други от БНР Хоризонт : 
    https://www.youtube.com/channel/UCsnyTQ_Nyf_I8VhSnvrMiEQ/videos?feature=hovercard
    https://www.mixcloud.com/fm2net/
  4. Like
    InstantFreeman got a reaction from Слънчева in Българските радиостанции - български ли са???   
    Архив на "Нощен хоризонт" и други от БНР Хоризонт : 
    https://www.youtube.com/channel/UCsnyTQ_Nyf_I8VhSnvrMiEQ/videos?feature=hovercard
    https://www.mixcloud.com/fm2net/
  5. Like
    InstantFreeman got a reaction from Polya in Шум в главата,помогнете!   
    Човек никога не се познава докрай, нали ?   ( П.С: Защото се страхува ... от самия себе си ! ) Аз лично съм го усещал това поне веднъж.
  6. Like
    InstantFreeman got a reaction from Орлин Баев in Българските радиостанции - български ли са???   
    Архив на "Нощен хоризонт" и други от БНР Хоризонт : 
    https://www.youtube.com/channel/UCsnyTQ_Nyf_I8VhSnvrMiEQ/videos?feature=hovercard
    https://www.mixcloud.com/fm2net/
  7. Like
    InstantFreeman reacted to Орлин Баев in Шум в главата,помогнете!   
    Всички симптоми, които прочитам: шума в ушите, пуканията, променящия се шум, безсънието, усещането за изключване на мозъка, изтръпването на ръцете, вторачването във всичко това с огромна сила и гонена от страха концентрация - всичко това показва едно добре оформено тревожно, на симпатикотонична/ дистонична основа състояние - и нищо повече. Цитираните хипотези за стеснение на кръвоносните съдове във вътрешното ухо са валидни, колкото тези за обсебване от духове, както са мислили преди 150 год. Няма хапчета за вегетативна дистония и слава Богу, че няма! Защото виждането на това състояние като болест би било част от безумието на съвременното човечество. Не е болест - повик към себепознание, характерово балансиране и постигане на синхрон с душичката е! 
    Някои се скъсват от усилия да имат такива шумове, за да могат да ги ползват като помощни при медитацията си, други решават, че са страшни. Избори. Някои полагат неимоверни старания, за да събудят силата на разширяващото се съзнание, кундалини, а други, когато съдбата им поднесе на тепсия същите усещания (виждани като симптоми), решават да ги виждат като болестни и да ги наричат дистония, вместо да ги догонят с разширяващото се съзнание с преклонена, със смирено доверие благодарност за дара им. Избори. Избори на страх и невежество или на смел устрем към потенциала си! 
     
     
  8. Like
    InstantFreeman reacted to д-р Тодор Първанов in Шум в главата,помогнете!   
    Здравейте!
    Един следобед, преди почти двадесет и пет години, както си четях книга, чух в лявото си ухо нещо като жужене.Беше подобно на звука който издава неизправна луминисцентна лампа, но в много по-висока честота. Лекар съм и обяснието ми беше, че се е възпалил слуховият ми нерв.Не предприех нищо, знаех от учебника, че или ще ми мине или няма.Зачаках.След няколко дни се появи същият шум и в другото ухо. И….така си и остана.Нямам обяснение от какво е. Но, това което виждам е, че двамата имаме различно отношение към него.Като лекар,  знам, че не мога да помогна на всеки.Има оплаквания, които съвременната медицина все още не може да лекува .Аз самият съм казвал на хора, че единственото,  което могат да направят в даденият случай е да се примирят с оплакването.За това и ,,моят,, шум никога не ме е дразнил-приех,че е нещо нелечимо. Чувам го когато е тихо-вечер, сутрин, след събуждане, когато съм преуморен и когато мисля за него.Има ли звуков фон-музика, разговор или друго, нещо не го чувам.Но, важното е мисленето за него.Например, когато четох поста ти беше тихо, но аз не си давах сметка да чувам шума.В момента, когато  зачетох поста  и стихнах до тиниуса, започнах да го чувам и то много силно.Но, това никак не ми пречеше, да продължа да чета и мисля какво да ти пиша.
    С две думи, аз още в началото съм приел,че шума е нелечим и не съм се борил с него.За това и нямам никакви проблеми със свикването.Ти си очаквала да се излекуваш и понеже това не е станало, си разочарована и непрекъснато се наблюдаваш- има ли го или не. Така и непрекъснато , мислейки за него го чуваш. А, аз не съм се наблюдавал, защото не съм очаквал него да го няма.
    Работейки в армията, видях подобен начин на мислене сред артилеристите.Почти всички бяха със шум в ушите.но понеже знаеха от по-старите си колеги,че това е нормално, никой не се  оплакваше от него и беше свикнал.
    Просто трябва да разбереш, че ще си така до края на живота си и това е.
    Не мога да ви консултирам, не работя.
  9. Like
    InstantFreeman reacted to Диляна Колева in Шум в главата,помогнете!   
    Здравей ВМИ, ще ти представя една по - различна гледна точка за бученето или шума в ушите.
    Това е психосоматичната страна на проблема, или когато проблемът идва от психиката, от мислите и не успявайки да намери решение там, се отразява в тялото в различни проявления.
     
    Конкретно: Бучене в ушите
    Бученето в ушите е опитът да се привлече вниманието ни, особено, ако е толкова силно, че заглушава всичко останало. То ни напомня да вникваме в чутото, вместо да се разсейваме и да не му обръщаме внимание. Бученето често се увеличава със стреса - в моментите, когато пренебрегваме околните или себе си, и най - вече собствените си нужди. цялата ни енергия е фокусирана навън. Бученето ни принуждава да се насочим навътре, налага се да се вслушаме в собствения си глас, да обърнем внимание на чувствата си, на онова, което се случва в къщи.
     
    Това е информация конкретна за бученето, но тя е продължение от информация, която е за ушите и очите като цяло, както и за цялата глава. Може би тук ще видиш някоя от насоките, която ти причинява този дискомфорт.
  10. Like
    InstantFreeman reacted in Шум в главата,помогнете!   
    Не съм съгласна с мнението, че прегледа при УНГ трябва да бъде пренебрегнат. Това, че има хора, които са ходили и е без резултат не може да е общовалидно за всички.
     
    вми,
    Вътрешното ухо на човек е голямо, колкото зърно на кафе. В него се намират ушният охлюв и дългообразните канали на органите на равновесието. А кръвоносните съдове са толкова тънки, че еритроцитите могат да преминават само последвоталено един след друг. Вариантите за това свистене могат да бъдат различни - стеснение, втвърдяване  или намалена еластичност на кръвоносните съдове, висок вискозитет на кръвта, изхабяване на  клетките на власинките във вътрешното ухо и т.н.
    Само вечер ли имате шум в ушите и как го усещате - силно, постоянно или само вечер, като бръмчене или с редуващи се звуци. Имате ли напрежение в тила?

    При установавяне на причината аз мога да ви помогна, като ви дам насока какво да правите  
×
×
  • Добави...