Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ivanov82

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Ivanov82 reacted to Василена Христова in Объркан съм доста   
    Колкото повече бягаме, толкова повече ни настига...  Смирение, приемане, обичане ! Успехи
  2. Like
    Ivanov82 reacted to Орлин Баев in Паник Атака и загуба на хранителен рефлекс   
    Имам един списък, със събрани към 250 техники. Ако седна и го разширя, ще станат повече от 300... Това, което в психотерапията виждам е, че техниката в най-добрия случай служи за прихващане на ума на човека, като фасилитатор за предаване на принципите зад нея. А тези принципи, били те приемане, заявяване, връзка с реалността, доверие и т.н., се предават от мен. Тоест, техниката е вторична. Проходилка за бебета са техниките. Дори това сравнение не е точно, тъй като бебето има естествен импулс, който г онаучава да ходи, с или без проходилката. При възрастния невротик този импулс, или себеактуализиращата тенденция, присъства, но защитните механизми на неврозата го "затулват". Когато която и да е и колкото и добра техника, се ползва през динамиката на неврозата, се превръща в част от самата нея. 
    Та, принципите отвъд техниките са по-важните. Ако човек има интелект, но и самосъзнателност да ги в-разумее, може и сам. Ако ли не, личността на терапевта е тази, която с присъствието си трансмитира тези принципи: любов, приемане, мъдра неслучайност, учене и т.н. 
  3. Like
    Ivanov82 reacted to АлександърТ.А. in Паник Атака и загуба на хранителен рефлекс   
    ,,Преди 2 години преживях адски силна и животопроменяща паник атака докато се хранех". Подчертаното те праща автоматично на терапевт .Но искам да споделя нещо по обикновенно . Нещо което е нормално да се случи на мнозина .И е следствие главно на неправилно хранене . Ако се храниш защото е време за това и бързаш , защото си закъснял за важна среща .И ако не си предвидил да вземеш чаша вода за преглъщане . Нали нямаш време да чакаш естествените процеси в устата и гълташ на сухо .Нищо чудно да получиш спазъм в някой участък на хранопровода .И ако реагираш негативно(защото това  пречи на плановете ти) , получаваш болка като при схващане на крак . Даже пари А залъка стои там , по средата и не мърда ... Лесния  метод  за лекуване на спомена , когато не е затвърден е правилното хранене .С години .
  4. Like
    Ivanov82 reacted to Stefan Grekov in Паник Атака и загуба на хранителен рефлекс   
    Здравей, съзнанието ти обуславя действието (храненето) с дадената случка, паник атака. Всеки път, когато правиш нещо такова изпитваш напрежение, защото несъзнавано  или полу осъзнато се страхуваш, че ситуацията ще се повтори. Това, което бих ти препоръчал е психотерапия, като е важно да се отработи травмата, която е създадена. Като техники може би EMDR, TEC, хипнозата биха повлияли положително.  Просто това, което изпитваш сега се е хронифицирало и имаш нужда да приучиш съзнанието си към ново, по-адекватно поведение, отношение. Сигурен съм,  че ще намериш изход, потърси помощ!
    Поздрави! В крайна сметка толкова хора искат да се храня бавно, всъщност дори това е по-полезния начин на хранене. Може би има друг човек, който си мечтае да се храни по този начин..Странно нещо е света
×
×
  • Добави...