Jump to content
Порталът към съзнателен живот

захи

Участници
  • Общо Съдържание

    25
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

захи's Achievements

  1. "Не прави непоискано добро. То задължително ще ти бъде заплатено със зло" и "Твори само поискано добро, за да го получиш" - не съм съгласна с тези "закони" Аз съм за това Когато правиш добро не трябва да искаш и да очакваш нещо в замяна.Въпросът наистина е в това какво е ДОБРО, за различните хора то е различно. Една и съща проява може да се тълкува различно,за едни ще е безценна необходимост а за други същото ще е обикновено и очаквано дори излишно. За мен Добро е малкият жест,но може и да е и нещо различно.Понякога когато вършиш добро нямаш време да твориш,правиш го инстинктивно,а друг път мислиш с дни не дали да го направиш а как.За мен по безценни са малките,ежедневни добрини,тези които предизвикват усмивка и радост.Това да правиш добро не значи непременно да помогнеш с нещо материално.Вярно е,че има вероятност доброто дело да не бъде оценено на момента,понякога са нужни месеци да не кажа и години,но винаги то се връща("помниш ли преди време ти ми помогна със съвет,направи това и това..." като чуеш това не се ли чувстваш по добре?) Усмихнат ден !
  2. Разбира се,че не трябва да бъдат убивани. Винаги в двора ни е имало куче,даже по едно време бяха 3,едното бе изгонено от стопаните си и така в продължение на месец, два то стоеше пред входната врата докато накрая го прибрахме в двора. Мисля,че всички които са дали мнение по темата не са имали "късмета" да бъдат ухапани или наплашени от бездомните кучета.Разбира се,че между тях има кротки и добри.Преди години имах среща с такъв "любимец" и за да се спася от доброто бездомно куче,ми се наложи да прескоча една оградата на близката черква(спомних си доброто старо време когато спортувах ...)имах късмета,че от другата страна бе чисто...Страха,който се породи тогава дълго време живя в мен и тъкмо бе решил да си тръгне и изживях още една среща с бездомни кучета.Беше през зимата в центъра на София,до Младежкият театър и този път бездомните кучета бяха цяла глутница, за мой ужас в този момент нямаше нито един човек наблизо.Няколко се насочиха към мен ръмжейки си показваха зъбите,а очите им блестяха от свирепост,вероятно си пазеха територията и в този миг изобщо не изпитвах любов и състрадание към най-добрият приятелна човека.Пресякох тичешком булеварда и добре ,че след това премина кола и кучетата ме забравиха...Не пожелавам на никого подобно "приключение".Ето ви още една история един приятел,който обожава кучетата ,а и те него бе ухапан от бездомно куче и това промени отношението му към бездомните кучета.Вече не ги защитава. А какво ще кажете за парковете, които са пълни със домашни любимци,които тичат на воля из зелените площи,а майките пазят децата си да не се срещнат с четириноги те приятели и да не настъпят ...Не трябва ли да е обратното,деца да тичат из тревата,а стопаните на кучета да ги пазят да не изплашат малчуганите
  3. АМИН - Истина! АМИН - Да бъде! АМИН - Бъди благословен!
  4. Още в самото начало на кампанията "Великите българи " гласувах и ми беше трудно да определя най-великият българин за мен.Кого да сложа на първо място,дали Хан Аспарух- основателят на Дунавска България,дали Хан/Княз Борис І- повел цял един народ към нова религия и култура,а може би Кирил и Методи - първоучителите,Левски и Ботев ,които са в основата на възраждането,да не забравяме и Иван Вазов,Джон Атанасов,Батемберг ,който се осмели да застане срещу великите сили и да провъзгласи съединението на княжеството и източна румелия. Петър Дънов ,както и Христо Стоичков също са сред кандидатите за велики българи.
  5. Преди няколко години прочетох книгата на Лидия Ковачева и реших да опитам нейната диета и така 10 дни бях на плодове и чай.Резултатът бе неочакван за мен ,свалих 7кг.,чувствах се по добре ,дори имах излишък от енергия.Така,че аз съм за гладолечението,но мисля че ако се прави по дълг период на гладуване е необходимо дори е задължително наблюдението на лекар.
  6. Аз съм против генно модифицираните храни, но за съжаление това е бъдещето
  7. Здравейте! Съгласна съм с тези който твърдят,че трябва да познаваме своята история,трябва да знаем от къде идваме за да разберем на къде отиваме. Има няколко хипотези :за това коя е прародината на древните българи;какво значат думите "българи" и "България";за това какви са били траките и славяните и.т.н. Да вярно е и това,че някой умишлено крие истината за това кой сме и какво сме постигнали и дали на човечеството. Добрата новина е,че мъглата около нашият произход и прародина започва да се вдига и истината започва да блещука. Ето няколко интересни книги : "Тайните на човешкия и българския род", "Сага за древните българи","Неизвестното в българската история","Българското име в библейски времена","Тангра знак на българите"
  8. Здравейте! Ето още две заглавия : "Силата на твоето подсъзнание" и " Истинска магия"
  9. Здравейте ! И така ,преди една седмица гласуваха само 41% от имащите право на глас българи.Благодарение на останалите 59% бе регистрирана най - слабата избирателна активност. Повечето от моите познати и приятели не бяха гласували и при въпроса ми защо,те отговаряха ,че няма за кого да гласуват.Те твърдяха,че чрез не гласуването си са изразили своето несъгласие и неодобрение на водената политика от страна на наши те все обещаващи политици. Сега часове преди началото на втория тур, голяма процент от моите приятели и познати заявиха ,че ще гласуват. Важно е да гласуваме
  10. Снимките са хубави,някой от тях събудиха позабравени спомени свързани с приятни мигове в Рила. Благодаря
  11. Привет! Синева това е една от любимите ми песни ))
  12. Добре,дошъл zenon! Молитвата е нашата връзка с Бог.Нямам точно определена молитва която изричам всеки път.Винаги се стремя да съм кратка,тъй като Бог знае най добре от какво имам нужда.Ето една молитва която ми харесва и понякога си я казвам "Господи, дари ме със силата да променя нещата които мога, дари ме с търпение да приема нещата които не мога да променя и ме дари с мъдростта винаги да виждам разликата между двете. Амин"
  13. Здравейте! Успяхте ли да гласувате днес? Кои според вас гласуват и защо повечето от младите българи не гласуват? Модераторска бележка: Моля имайте предвид, че форумите не са място за обсъждане на политически въпроси. Молим участниците да не споделят личните си партийно-политически убеждения, а само социално значими въпроси, като този дали е правилно да се гласува или не и защо младите на гласуват.
  14. Да мога да твърдя,че не ме е страх от смъртта,защото тя ще е красива,тиха и добра,тя ще е пътя, който трябва да извървя за да направя прехода от едно измерение в друго.
  15. Раждаме се за да започнем живота си,а умираме за да го продължим в друго измерение.
×
×
  • Добави...